• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endokrinoloji Tiroid, biyopsi korku

MaysaveBulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2020
395
493
53
Merhaba arkadaşlar,
Sağ tiroid de nodülum vardi takipte 1 yıl da %40 büyümüş 11mm olmuş
Geçen yıl 7,7 mm di
Dr anlamli bi büyüme, biyopsi yaptır dedi 🤯yaptırdım, sonuç bekliyorum çok korkuyorum🥺
Dahiliye dr.u +usg yapan dr. Kötü görünmüyor, korkma dediler ama bu derece büyümesi ??

Kistik bir yapıdaymış, bu süreci yaşayan arkadaşlarımdan yorum bekliyorum..
⚠️Büyüme gösteren, ama yinede biyopsi sonucu temiz gelen oldu mu?
Şimdiden teşekkür ediyorum, zaten sağlık anksiyetem vardi beklemek aşırı yorucu😔

Son düzenleme:
Ben geçen sene tasadüfen kontrole gittiğimde 3 cm üstünde nodülüm olduğunu öğrenmiştim. 34 mm tam olarak. İlk özel hastanede öğrenmiştim. Hemen biyopsi dediler. Konunun uzmanı bir doktor buldum üniversite hastanesinde doçent. Hemen ondan randevu aldım. Biyopsiden önce sintigrafi istedi. Sintigrafi de sıcak mı soğuk tutum mu ona baktılar. Yanılmıyorsam soğuk tutumda kötü huylu olma ihtimali daha yüksekti. Benim ki kötü huylu olma ihtimali düşük olan olduğu için biyopsi yapılmadı. Direkt operasyon oldum.( boyutu çok büyük olduğu için) operasyondan sonra biyopsi yapıldı

Merhaba arkadaşlar,
Sag tiroidimde nodülum var takipte 1 yıl da %40 büyümüş 11mm olmuş
Geçen yıl 7,7 mm di
Dr anlamli bi büyüme biyopsi yaptır dedi yaptırdım sonuç bekliyorum çok korkuyorum🥺
Dahiliye dr.u+usg yapan dr. Kötü görünmüyor korkma dediler ama bu derece büyümesi ??

Kistik bir yapıdaymış, bu süreci yaşayan arkadaşlarımdan yorum bekliyorum
Büyüme gösteren ama yinede biyopsi sonucu temiz gelen oldumu şimdiden teşekkür ediyorum zaten sağlık anksiyetem vardi beklemek aşırı yorucu
Evet oldu. İyi huyluydu. Tiroit bezini aldırdı, ilaçla hayatına devam ediyor.

Ben biyopsi ve sintigrafi çektirdim. Ameliyatla aldılar komple tiroidimi. Sonuç da temiz çıkmıştı.
Ama doktorum tiroit kanseri en kolay ve en yüksek iyileşme oranı olan kısımdır demişti. İçimi çok ferahlatmıştı. Siz de içinizi ferah tutmaya çalışın geçmiş olsun.

Ben geçen sene tasadüfen kontrole gittiğimde 3 cm üstünde nodülüm olduğunu öğrenmiştim. 34 mm tam olarak. İlk özel hastanede öğrenmiştim. Hemen biyopsi dediler. Konunun uzmanı bir doktor buldum üniversite hastanesinde doçent. Hemen ondan randevu aldım. Biyopsiden önce sintigrafi istedi. Sintigrafi de sıcak mı soğuk tutum mu ona baktılar. Yanılmıyorsam soğuk tutumda kötü huylu olma ihtimali daha yüksekti. Benim ki kötü huylu olma ihtimali düşük olan olduğu için biyopsi yapılmadı. Direkt operasyon oldum.( boyutu çok büyük olduğu için) operasyondan sonra biyopsi yapıldı
Peki ameliyat sonrasi patoloji nasıl çıkmıştı
Cok gecmis olsun

Alıntı

Benim de 28 mm . Ve disaridan belli olacak kadar büyük ve aniden bu kadar büyüdü. Doktor biopsi istedi verdim ve temiz çıktı ilac bile vermediler 6 ayda bir kontrole gidiorum. Ben de alaninda uzman bir profesöre gitmiştim. Demisti ki yuzde 95 temiz huylu cikiyor tiroid nodülleri ama diyelim ki eeeen kötü sonuç geldi. O bile 1 saatlik br operasyonla gecip gidiyor. Bunun en kötüsü bile iyi sayilir. Sadece biopsi yaparak alalim mi yoksa kalsin mi diye karar veririz..Asla korkmayin demisti ve zaten cok şükür korkulacak bir sey de çıkmadı.

Bu arada arkadaşımın da nodülü vardi. Baya büyüktü doktor biopsi bile yaptirmadi ameliyatla alalim kurtul dedi. Ama arkadaşım bitkisel yollarla çözmeyi deniycem dedi. Yanlış hatirlamiorsam İbrâhim Saraçoğlundan kür istedi siparisle. 3 ay kullandi. Geçen hafta yeniden ultrasona girdi 4mm kuculmustu. Ben de siparis vermeyi düşünüyorum o kürü.

Benim de 28 mm . Ve disaridan belli olacak kadar büyük ve aniden bu kadar büyüdü. Doktor biopsi istedi verdim ve temiz çıktı ilac bile vermediler 6 ayda bir kontrole gidiorum. Ben de alaninda uzman bir profesöre gitmiştim. Demisti ki yuzde 95 temiz huylu cikiyor tiroid nodülleri ama diyelim ki eeeen kötü sonuç geldi. O bile 1 saatlik br operasyonla gecip gidiyor. Bunun en kötüsü bile iyi sayilir. Sadece biopsi yaparak alalim mi yoksa kalsin mi diye karar veririz..Asla korkmayin demisti ve zaten cok şükür korkulacak bir sey de çıkmadı.

Bu arada arkadaşımın da nodülü vardi. Baya büyüktü doktor biopsi bile yaptirmadi ameliyatla alalim kurtul dedi. Ama arkadaşım bitkisel yollarla çözmeyi deniycem dedi. Yanlış hatirlamiorsam İbrâhim Saraçoğlundan kür istedi siparisle. 3 ay kullandi. Geçen hafta yeniden ultrasona girdi 4mm kuculmustu. Ben de siparis vermeyi düşünüyorum o kürü.
Evet dereotu kürü falan duymuştum denemek gerek fayda eder belki

Ben biyopsi ve sintigrafi çektirdim. Ameliyatla aldılar komple tiroidimi. Sonuç da temiz çıkmıştı.
Ama doktorum tiroit kanseri en kolay ve en yüksek iyileşme oranı olan kısımdır demişti. İçimi çok ferahlatmıştı. Siz de içinizi ferah tutmaya çalışın geçmiş olsun.
Size de geçmiş olsun, çok teşekkür ederim ameliyati devlette mi oldunuz akabinde cok agri vs oldumu

Size de geçmiş olsun, çok teşekkür ederim ameliyati devlette mi oldunuz akabinde cok agri vs oldumu
Hayır özelde oldum. Doktorumdan da çok memnundum. Ağrısız kolay bir ameliyattı ve çıktığım anda asla ses kısıklığı olmadı direkt konuşabildim. Ama doktorum bu bölümde en iyisiydi

Annemde vardı yıllar önce atom tedavi oldu yıllar sonra yeniden ortaya çıktı, biyopsi yapıldı temiz çıktı ama doktoru riske atmamak için ameliyat önerdi tamamen alındı hergün hormon hapı kullanıyor.
Bende de sağ tarafta 4 sol tarafta 1 tane kistik yapıda nodül var düzenli kan verip ilaç kullanıyorum şimdilik.

Annemde vardı yıllar önce atom tedavi oldu yıllar sonra yeniden ortaya çıktı, biyopsi yapıldı temiz çıktı ama doktoru riske atmamak için ameliyat önerdi tamamen alındı hergün hormon hapı kullanıyor.
Bende de sağ tarafta 4 sol tarafta 1 tane kistik yapıda nodül var düzenli kan verip ilaç kullanıyorum şimdilik.
Merhaba geçmiş olsun öncelikle,
Büyüme gösteriyor mu nodülleriniz banada yarım tablet Le... ile başlayan ilaçta başladı dr. ama kanda hormonlarim temiz sanırım büyümeyi baskılamak için

Merhaba geçmiş olsun öncelikle,
Büyüme gösteriyor mu nodülleriniz banada yarım tablet Le... ile başlayan ilaçta başladı dr. ama kanda hormonlarim temiz sanırım büyümeyi baskılamak için
Geçen yaz usg ile bakıldı türkiyede takip verilmişti, takibi bulunduğum ülke kan değerleri ile yapılıyor. Bana atom ve ilaç tedavisi seçeneklerini sunmuşlardı. O dönem bebek istediğimiz için ilacı tercih etmiştim yaklaşık 4 yıldır ilaçla devam ediyorum.

Bende de var . Yanlis hatirlamiyorsam 4 cmdi disaridan gozukuyordu. Sonra bir seyler yapti dr ameliyatsiz 1 cm mi 2 cm mi ne oldu.
Merhaba, muhtemelen alkol ablasyonu yapmışlar küçültmek için geçmiş olsun diliyorum.
Biyopsi vs yaptırdıkdan sonra mi tedavi oldunuz?
Çünkü iyi huylu olanlara yapilan bi işlem

Back