kızlar ben de 3 sene önce hipertiroidi nedeniyle tiroid ameliyatı oldum bezler tamamen alındı..graves de olmuş gözlerimde onun da tedavisini gördüm...
şimdi tsh hormonunu dışardan yani ilaçla alıyorum..2.5 yıllık evliyim bu ay bebek düşünemeye başladık ama okuduğum bir kaç yazı kafamı karıştırdı..
şimdi benim hamile kalmam zor mu? bilgisi olan var mı?
4 senedir hipertoirddim sonunda troidbezlerimi kazıdı aldılar artık hipotiroidim ömür boyu levitron kullanıcam buraya kadar tamam herkesin bildiği şeyler benim sizinle paylaşmak istediğim ki bu gün başka bir troidhastasıyla konuştum habersizmiş levitronu uyanır uyanmaz yuttunuz 1 saat bişey yemeyeceksiniz en önemlisi sakın ama sakın sabah bağırsak çalıştıran şeyler yemeyin kepek ekmeği YASAK çavdar ekmeği YASAK kayısı v.s. YASAK bazı doktorlar söylemeyi unutuyor galiba ilacın bağırsakta emilimi olmadan yada az olup atılmasını sağlayan şeyleri kahvaltıda yemeyin kızlar ilacın etkisini azaltıyor dolayısıyla bize faydasını da
kilo alma yada kabızlık çektiğimiz için bu tarz gıdalar alabilirsiniz diye paylaşmak istediğim bunları hepimize sağlıklı mutlu yaşamlar sağlıkla kalın
bu dediklerin sadece levitron içinmi geçerli yoksa bütün tiroit ilaçları içinmi
sabah aç karnına yutulan bütün troid ilaçları için geçerli ben 4 sene tramazol kullandım hipertroiddim o ilaç tok içiliyordu onda sorun yoktu ama bu levitron aç karnına içiliyor o yüzden bağırsaktan hemen atılmasını sağlayacak hiç bişey sabah yemiycez kayısı incir kepek ekmeği bu tür şeylerin hepsi sabah yasak öğlen yada akşam yememizde sorun yok tercih akşam olsa daha iyi bence
paratiroid ile bi bilgisiii olan var mı arkadaslarr
ilaç vermedimiMerhaba arkadaşlar,
Bende bebek öncesinde sağlık kontrollerimi yaptırdım. Tiroit bezlerimde büyüme çıktı. Dahiliye doktorum guatr var ancak tiroit salgıların normal gözüküyor bir problem yok dedi ve çok önemsemedi. Bende emin olamıyorum şuan güvenemiyorum nedense. Başka bir doktora daha gözüksemmi bilemiyorum. Hastalığı bu şekilde olan varmı?
Nedense dahiliye doktorlarinin bazisi tiroid konusuyla pek ilgilenmiyo sen endokrine git arkadasim guatr varsa tiroid degerlerinde normal olmayabilir bende hashimoto tiroidim var hastalgmi tam bilmezken tsh 4 lere dusmustu dahiliyr tamam iyi dedi ama endokrin uzmani dahada dusmeli sen bebek istedigin icin dedi gebelikte tsh 1.5 ve 2 arasi olmaliymisMerhaba arkadaşlar,
Bende bebek öncesinde sağlık kontrollerimi yaptırdım. Tiroit bezlerimde büyüme çıktı. Dahiliye doktorum guatr var ancak tiroit salgıların normal gözüküyor bir problem yok dedi ve çok önemsemedi. Bende emin olamıyorum şuan güvenemiyorum nedense. Başka bir doktora daha gözüksemmi bilemiyorum. Hastalığı bu şekilde olan varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?