evet canım 20 olsa normal ama bendeki aralığa göre hadi 34 e kadar normal ama benimkisi 360.. sen eski sonuçlarını yazmışsın orada anti tpo 600 müş. o zaman birşey demişler miydi?
diğer sonuçlarda.. netten baktım şimdi
eos alerjik,parazit vs durumlarında görülüyormuş. ben de gıda alerjileri var.
mpu da çok önemli değil diye sonuçlara yazmışlar ama tek başına değil tabi diğer sonuçlar da önemli.
neyse dr inşallah iyi şeyler söyler..
canım ya bu tahlillerde öyle kafam karışıyo ki ben sana olması gerekenleri yazsam daha iyi olur,
TSH 0,27-4,2
T3 3,1-6,8
T4 0,93-1,7
aslında çok aşırı değil gibi gözüküyo belki başında da olabilirsin,doktorun sana zehirli guatırın hangi aşamada olduğunu söylemedi mi?
merhaba arkadaşlar
nazlı1 sonuçların normal gibi. verilen değerlerin içinde ama bilemedim neden bu zehirli guatr vs denildi. ultrason sonuçlarına göre mi söyledi ya da başka bir tahlil sonuçlarına göre?
ben bugün endokrine gittim. sedef10 cum randevu alırken nükleer tıpiçin dr yönlendiriyor dedi. yani randevuyu ilk başta endokrinde almam gerekiyormuş öyle yaptım.
eski sonuçları kullandığım ilaçları dozunu söyledim. sonuçlara baktı.. kan tahlili ve ultarason verdi. 24 üne gidecem.
kan tahlil sonucum çıkmış.
hepsi normal görünüyor yalnız
Anti TPO 360,90 (0-34)
EOS 7,3 (0-7)
MPU 12,3 ( 7,2-11,1)
yorumunuz var mı?
Arkadaşlar tekrar merhaba herkese :)
Bugün kontrolüm vardı, malum benim tiroidim geçen ay yüksekti.
Bugün gittiğimde tahlil sonuçları gayet temiz çıktı; 3.83'e düşmüş :)
Yani referans aralığı içinde :)
Doktorum, gayet normal böyle yarım tane ilaç ile devam edeceğiz dedi.
O kadar mutlu oldum ki bugün...
Bu hastalığın çaresi olduğunu gördüm, ayrıca içim rahatladı...
Umarım böyle devam eder (hepimizin inşallah)...
Haber vereyim dedim kızlar, güzelliklerle kalın.. :)
inşaallah her gittiğinde böyle mutlu olursun
geçmiş olsun arkadaşlar..
haftasonu boğazımda şişlik fark ettim ve KBB uzmanına gittim..sol kısımda içi sıvı dolu nodül olduğunu kötü olmayacağını söyledi..şırınga ile boşalttı tabii 2 gün içinde tekrar hafif şişlik oluştu..
haftasonu olması sebebeiyle klinikte ultrason uzmanı yoktu..bende gece devlet hastanesinden KBB için randevu aldım
bugün tahlil verdim ve usg çekildi..
usg de...
her iki tiroid lobu boyutları ve internal ekosu fizyolojiktir...
sağ lobta 4.5 mm ve 4.8 mmlik hipoekojen nodüler masslar mevcuttur.
sol lobta 31.8*21.9 mmlik septalı ve kalsifikasyonlar içeren hipoekojen nodüler mass mevcuttur..
verifikasyonu için İİAB önerilir.Isthmusta belirgin patoloji gözlemlenmedi...
şeklinde açıklama var...
Sonucu gösterdiğim KBB uzmanı tahlillerle birlikte genel cerrahiye gitmemi söyledi...
tabi durumun evveliyatında ekstra kalp atımları(dideral kullanıyorum),nefes alamama,boğazda sıkıntı,yorulma, birkaç kez ateş basması oluyordu..
bu sorunla ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan USG ile ilgili yorum rica ediyorum..
bir de bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim?
hoşgeldin canım geçmiş olsun boğazından sıvı aldılar patolojiye gitmedi mi sonuç?
gittiyse neden tam olarak bişey söylemediler ben bunu diğer doktor sitelerinden birisine sormamı istermisin sorayım mı?
tatlım soruyu sordum aynen cevap şu;
İyi günler
USG sonucunuza göre sol tiroid lobunuzda büyükçe bir nodülünüz mevcut. 20mm 'yi geçen nodüllerde hastalarımıza ameliyat öneriyoruz. Biyopsi ağrılı ve invaziv bir işlem olmakla birlikte sonuçları her zaman güvenilir olmaz ve yıllık tekrarları gerekebilir. Oysa ki cerrahi kesin sonuç verecektir.
Karar verirseniz size yardımcı olabilirim.
Geçmiş olsun
diye cevap vermiş sorduğum kişi genel cerrah sen yine de araştır bir doktora da kapılma neyin nesi diye araştır canım inşaallah iyi olursun sormak istediğin soru olursa başımla, beraber rabbim ol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?