Tiroid bezi olmayan hamileler tecrubelerinize ihtiyacim var.

Beyazgulbeyaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2019
242
91
37
Merhaba bayanlar. Ben tiroid kanseri kanseri gecirip, tiroid bezinin tamami alinanlardanim. Gebelik istiyorum ama korkuyorum, kan verme, degerler ,bebege zararlari, malumunuz. Sizlerin tecrubeleri dikkat etmem gerekenler ve hazirlikli olmam gerekenler neler var. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.❤

Ben de 2 yıl önce tiroitlerimi aldırmıştım boynumdaki yumru yüzünden. Doktor tiroitlerimi de almak zorunda kalmıştı, pataloji sonuçlarım kanserli çıktı. Radyoaktif iyot tedavisi aldım. 1.5 yıl sonra da hamile kaldım. Radyoaktif iyot alacaksanız en az 6 ay hamile kalmamanız gerekiyor. Bir de sürekli endokrin doktoruna tiroit hormonu için takibe gitmelisiniz. Hamile olunca tiroit ilacının dozunu ayarlaması gerekiyor. Bebek için bir zararı yok , sonuçta tedavi amaçlı bir ilaç değil. Vücudun üretmediği hormonu yerine koyuyorsunuz. Ben endokrin doktoruna gittiğimde sormuştum hamile kalmamda bir sakınca var mı diye "yok" demişti sadece 6 ayda bir olan kontrollerimi, ayda bire çekmişti. Sizde önce kendi doktorunuza bir danışın derim.

Cevap icin tesekkurler. Benim cok sukur tedavim bitti. Radyasyon aldim ustunden 2 sene gecti. Simdi 2. Cocuk icin ugrasiyoruz, ama her ay kan vermek tsh duzenli tutmak korkutuyor beni, ya sikinti oluraa diye sonucta tsh degeri bebegin zekasini etkiliyor. Sizde hic problem olmusmuydu kadindogum ve endokrin birliktemi gecirdiniz hamilelik surecini?

Evet hem endokrin hem kadın doğuma gidiyorum. Endokrin doktorum her ay kan tahlili yapıp, sonuçlara göre ilacımı ayarlıyor. Benim ilacın dozu çok yüksek olduğu için düşüğe neden olabilir deyip ilacının dozunu düşürdü. Şu an 150 mg lik kullanıyorum. Doktor bebeğin zekasıyla ilgili birşey söylememişti bana.

Kardeşim benmde annem amelıyat olcak ölüm riski yada dağılma riski varmış

Bende 2019 Mayıs da tiroidlerimi aldırdım zehirli olduğu için,çok şükür istediğim gibi gebe kaldım, düzenli olarak ilacımı içiyorum gebelikte 2.5 un altında tutmaya çalışıyorlar, düzenli ölçüm yaptırıp 2.5 un altında olmasına dikkat edin başka da bise yok

Merhabalar banada zehirli guatr dediler iki sene tedavi oldum son çare ameliyat oldum 2 çocuk annesiyim bende gebelik düşünüyorsun ancak TSH biraz yüksek çıktı TSH gebe kalmayı engeller mi bunkonuda bana biraz yardımcı olabilir misiniz

Merhabalar 3 ay önce graves yüzünden tüm tiroidim alındı.2 aydır aşırı saçlarım dökülüyor.75lık eutrox kullanıyorum.doktorum selenyum çinko biotin verdi 1 aydır hiç bi düzelme yok.kafamsa saç kalmiyacak diye korkuyorum. benim sorum şu...sizın bırkaç yıl olmuş ameliyat olalı.boyle sorun yaşadınız mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…