Gebeliğe Hazırlık Tiroid bezi olmadan hamilelik planlayanlar burdamisiniz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Beyazgulbeyaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2019
242
91
98
37
Kizlar ben tiroid kanseri geciridigm icin tiroid bezin alindi, simdi gebelik planliyorum,iki yildir olmuyor, benim durumuma benzer olan kisilere sorularim var, birincisi rahim filmi cektirdinizmi? Cunku tiroid bezi olamaynlarda ilacli film cekimini yasaklamisti benim doktorum, ikincisi halime kalirken sikintinyasadinizmi, ucuncusu hamile kaldiysaniz hamilelikle nelere dikkat etmeniz gerekti ve ne gibi sorunlarla karsilastiniz?

Cok gecmıs olsun cok sukur ki ucuz atlatmıssınz benim de troıt problemim var yıllardır ilac kullanırım.. Ama bu konuda bilgim yok endokrin ne diyor?

Cok gecmıs olsun cok sukur ki ucuz atlatmıssınz benim de troıt problemim var yıllardır ilac kullanırım.. Ama bu konuda bilgim yok endokrin ne diyor?
Tesekkur ederim, tsh imin ikinin ustune cikmamasi gerektigine vurgu yapti bunun disinda birnsey demedi, olaki hamilelik durumumda ilac duzenlemesi yapilmaso gerekecek, benim sorunum hamile kaldigim anda birden tshimin firlamasi, daha bhcg 50lerdeyken benim tsh 4 veya 5 oluyor ondan sonrada dusuyor, tabi dusugun sebebi tsh mi bilmiyorum

Hıc bilemiyorum malesef ıyı bır endokrine gorunun benim gebeligimde degerlerımı aylarca dusuremedı Dr neden diye o bile merak ediyordu ultrasonada alamıyordu gebe oldugum ıcın.. Dogum sonrasında yapacaktı butun tetkik ve ultrasonu ama salgından dolayı ben gidemedim kontrole.
İstanbulda iseniz kendı Drumu onerebılırım size

Hayir canim Hatay dayim ben, ama dusmemesi bebek icin sikinti yaratmadimi, bana doktorum bebek icinde zararli demisti, kaca cikti mesela senin tsh

Merhabalar cok gecmis olsun
Ailemizde genetik bu hastalik. Annem, anneannem, halam, teyzem papiller ca türü kanser atlattilar. Ben de 16 yasindan beri takip edilen 2 cm'e yakin nodul var. O yasimdan beri de ilac kullaniyorum. Henuz kansere cevirmedi ama ilerde beni bekleyen tablo bu. Yasim 31, en gec 35'ten sonra mutlaka ameliyat olmam gerekiyor. Bu durum kucuk yastan beri kapimi caldigindan en cok merka ettigim gebelik olmustu. Doktorumuza sordugumda bizim uremeyle ilgili bir problemimiz yok demisti sadece 35'e kadar coluk cocuk islerini hallet takip daha rahat olur demisti. Eger ameliyat olmam gerekirse ve hepsi alinirsa da daha sık takiple gebeligin sıkıntısız gececegini soylemisti. Ilac kontrolu olduktan sonra ve iyi bir endokrinoloji ve metabolizma hastaliklari doktoruyla surekli iribatta olduktan sonra hic bir problem yaratacgini sanmiyorum. 28 yasinda sahip oldugum bir cocugum var su anda. Hamilelik boyunca tsh'i surekli 1'in altinda tutmaya calistik. Cok sukur bebegimi kucagima aldim. Ikinciyi düşünüyoruz bakalim kismet umarim siz de dogru takip ve yonlendirmelerle saglikla bebeginizi kucaginiza en kisa zamanda alirsininz

Cevabiniz icin tesekkur ederim, benim hamile olsugumu ilk ogrendigim anda tshim firliyor, bhcg daha 50lerdeyken tsh 4 olmustu ve kimyasal gebelik olustu, sizim gebeliginiz planlimiydi, bu sekilde ani yukselmeler yasadinizmi?

Cevabiniz icin tesekkur ederim, benim hamile olsugumu ilk ogrendigim anda tshim firliyor, bhcg daha 50lerdeyken tsh 4 olmustu ve kimyasal gebelik olustu, sizim gebeliginiz planlimiydi, bu sekilde ani yukselmeler yasadinizmi?
Yukselme hic yasamadim, ama ogrendigim ilk andan beri doktorumla iletisimde oldum ve ilacin dozunu yeniden düzenlemişti. Doktorunuz ne diyor sizin durumunuz icin peki? Nasil tsh yukselmesinin onune gecilebilirmis?

Yukselme hic yasamadim, ama ogrendigim ilk andan beri doktorumla iletisimde oldum ve ilacin dozunu yeniden düzenlemişti. Doktorunuz ne diyor sizin durumunuz icin peki? Nasil tsh yukselmesinin onune gecilebilirmis?
Sadece hamile kaldiginiz givi hemen beni bilgilendirin dedi, bakalim bu ay klomen kullandim, insallah hayirlisi olur

Sadece hamile kaldiginiz givi hemen beni bilgilendirin dedi, bakalim bu ay klomen kullandim, insallah hayirlisi olur
Görümcem normal yolla hamile kaldı canım. Tiroitlerini aldılar. Atom tedavisi aldı. Bir yıl dolunca öylesine soğan suyu içmiş, hamilelik çalışmalarına başlamadan önce. O ay hemen hamile kalmış. İnşallah sen de çabucak kavuşursun bebeğine. Benim de sebepsiz infertilite.

Sogan suyunun faydasi cokmus, birde benim.icin gorumcene sorabilirmisin ani tsh yuskelmelri yasadimi?

merhaba , ben de aynen sizin gibi tiroid kanseri atlattım ve ameliyatta tüm tiroid dokusu alındı. Normal yolla hamile kaldım. Su an 11 haftalık hamileyim. 5 haftalık hamil3 olduğumu ogrendigimde tsh ve t4 değerlerim istenilen düzeydeydi ve vücudun ihtiyacı artacak diye ilacımda minik bir doz artışı yapildi. ama doktorum gebelik süreci boyunca 4 haftada bir tahlil istedi ve ilk tahlilde tsh 9.8 e çıkmıştı. ama t4 yine istenilen düzeydeydi. biraz lekelenmeler yaşadım düşük diye korktum ama bebek sağlıklıydi. şimdi ilaç yükseltildi. doktorumun söylediğine göre tsh 10un üzerinde cikmadan müdahale ettiğimiz için ve t4 normal seviyede oldugu icin bebek için endişelenme dedi.
biraz uzun oldu ama yasadigin gerginliği tahmin edebiliyorum oyuzden ayrıntılı yazdım

Cevabin icin cok tesekkur ederim, bende suan dusuk yapiyorum, tshim daha bhcg8 oldugunda hizli bi sekilde yukseldi 6 oldu, bebek dusmeye basladi, gecen defada ayni seyi yasadim, artik gebe kalmaya korkmaya basladim, bu 4. Kimyasalim. Cok yoruldum ve yiprandim, gebe kalma istegim yuzunden bebege ve kendime zarar verme korkusu yasiyorum artik. Senin adina sevindim insallah bebegini sag salim kucagina alirsin.

Canim bende tiroid amelyati oldum kanser papiller türü. Akabinde hamile kaldım doğum dr hesabına göre ameliyat tarihinden bir gün önce hamile kalmışım yada tam o siralar iste. Atomu amelayattan 1 sene sonra aldim. Hamilelikte cok anı yükselmeler oldu ilk ölçümde tSh 13 felan geldi dr hemen ilacin dozunu artirdi. Ara ara yükselmeler oldu tSh 6 felan oldu bazen 0 lara kadar indi. Cok dalgalanma oldu. Bebegin zeka gelismini etkiliyormuş tsh yükseliği . Bense çok tedirgin oldum ama maşallah bebegim sağlıklı. Tsh konusunda en sağlıklı açıklamayı youtupta kaan kocatepe yapıyor bence onu dinler biraz rahatlardım.

biliyorum söylemesi kolay uygulaması zor ama ümidini ve isteğini kaybetme. sen de eminim çok iyi biliyorsundur ki stres yönetimi çok çok önemli. bence senin için kilit nokta hem endokrinolojide hem de kadin dogumda doğru doktorları bulmak. cunku biz ozel durumlari olan anne adaylariyiz ve herkese uygulanan yontemler bizde ise yaramayabiliyor. hamile kalabildigine gore bu problem cozulmeyecek bir problem degildir diye dusunuyorum.
umarım sıkıntıların kısa zamanda çözülür ve sağlıklı bir bebeğiniz olur.

Canim benim kimyasal denilen gebeligim sonradan dis gebelik olabirlir dendi, bende gebelik kimyasal devam etmiyornduye ilac dozum icin hic bisey yapmadim, sonra o dis gebelikte bir ihtimal normla gebelik olabailir dendi, yarin tekrar kan vericem, tsh kim bilir kac olmustur, Rabbim buyuk umarim hayirlisi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…