Tırnak yemeyi bırakmanın yolları...

God

Benim kalbimi,sadece değer verdiklerim kırabilir.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2015
7
5
Tırnak yeme alışkanlığı, 'beden odaklı tekrarlayan davranışlar' olarak bilinen parmak emme, saç koparma, diş gıcırdatma gibi strese bağlı alışkanlıkların başında geliyor.

ÖNERİLER:
Tırnaklarınızı her zaman kısa kesin ve törpüleyin. Ellerinizin bakımına dikkat etmek, tırnak yeme alışkanlığını azaltarak sizi güzel ve bakımlı tırnaklara sahip olma konusunda cesaretlendirecek. Oje sürmek bu konuda yardımcı.
Stresli ya da endişeli olduğunuz zaman tırnaklarınızı yiyorsanız çözümün temeli stresi idare etmekte yatıyordur.
Başta da söylediğim gibi, birçok insan ne yaptığını farkında olmadan tırnaklarını yiyor; acı bir tadı olan özel ojeler sürülürse, insan tırnağını her kemirmeye çalıştığında ne yaptığını fark edip duruyor.
Tırnak yemenin yerine başka bir şey koymayı denemek, akıllıca bir fikir. Bunun yerine daha az kozmetik ve ruhsal soruna yol açacak stres topuyla oynamak, tespih çekmek gibi başka bir tekrarlayan hareket, tırnak yemekten kurtulmanıza yardım edecektir.
Tırnak yemekten vazgeçtiğinizi kendinize hatırlatmak için elinizden ne geliyorsa yapmakta fayda var. Eldiven giyin, parmaklarınıza renkli bantlar sarın, etrafa notlar asın; daha önce tırnak yemek yüzünden yaşadığınız sıkıntıyı kendinize hatırlatın.
Her tırnağınızı yediğinizde kendinize bedensel bir ceza verin; örneğin yanağınıza fiskeyle vurun. Böylece tırnak yeme hazzının yanına hoş olmayan bir duygu eklenir.
Tüm bu önerilerin belli bir kararlılık ve disiplinle uygulanması gerekir. Bu da önce karar vermeyi gerektirir. Uygulamada zaman zaman zorluklar yaşanabilir; baktınız ki işler istediğiniz gibi gitmiyor, tıp doktorlarından, klinik psikologlardan yardım istemeye çekinmeyin.

Bu alışkanlığından kurtulan bir kadın anlatıyor...

"Öncelikle şunu söylemem gerekir ki, tırnak yemeyi bırakmak sigarayı bırakmak gibidir. Her an yine başlayabilirsiniz. Öncelikle bırakmak, ardından yeniden başlamamak için gerçekten yemeyi istemiyor olmalısınız. Ben, kendini bildi bileli tırnak yiyen ve şu an 27 yaşında bir kadın olarak, yaklaşık bir aydır 'temizim'! Bunu nasıl mı başardım? İlk başta ellerimden ve devamlı tırnak yiyen görüntümden hoşlanmamaya başladım; bu durum bana ciddi rahatsızlık vermeye başlamıştı. Ama tırnak yemeyi seviyordum, devamlı bir şeylerle oynuyor olmaya alışmıştım. Ama bu alışkanlık beni gerçekten çok rahatsız ettiği noktada bıraktım. Tabii düzenli manikürün ve renkli oje sürmenin de yardımıyla... Tırnak yemeyenler anlamaz, bu gerçek bir başarı ve övünç hikâyesidir! Bu arada tırnak yemek bence sanılanın aksine psikolojik bir rahatsızlık değil, tamamen alışkanlık. Çünkü sadece stresli olduğum zamanlarda değil, keyifli bir arkadaş sohbetinde, televizyon izlerken veya sokakta dolaşırken bile tırnaklarımı yiyordum..."

[SEVGİLERLE...
GOD]

-ALINTIDIR...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…