• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak yeme sorunu :(((

tugba1986

tuğba
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2011
283
0
46
İstanbul
Kızlar ben 25 yaşındayım kendimi bildim bileli hep tırnağımı yerim. Bazen isteksiz bazen istekli, yutmuyorum ama bitürlü elimi ağzımdan cıkmıyorum nekadar rahatsız ve zor bir durumda olduğumu size anlatamam. okadar illet birşeyki ne yapcağımı bilmiyorum lütfen yardımcı olun. takma tırnak taktır diyenler oldu ama evli bi bayanım yani afedersiniz ama gusül sorun olur diye taktıramıyorumda sizce neler yapmalıyım???

bendede aynı sorun var :( oriflame'dan bi krem aldık Tender Care Protecting Balm diye ben sürüyorum işe yarıyor ama az önce bu krem topuk vs için kullanıldığı yazılmş ben tırnaklarımda işe yarıyor ve güçlendırıyor

bendede aynı sorun var :( oriflame'dan bi krem aldık Tender Care Protecting Balm diye ben sürüyorum işe yarıyor ama az önce bu krem topuk vs için kullanıldığı yazılmş ben tırnaklarımda işe yarıyor ve güçlendırıyor

canım benim tırnağımın güçlü olup olmaması sorul değilde hiç uzatamyrm direk yiyorum azcık bile uzatamyrm bir bayan olarak iğrenç bir görüntü oluyor birde normalde bir süslüyüm görsen yani :) düğünümde tırnak taktırdım harika oldu elime de bir yakıştı ilk defa böyle gördüm elimi tırnaklarımı valla imreniyorum ne yalan söyleyim :((

Acı oje alsan nasıl olur duşa gireceğin zaman çıkarırsın ben şuan acı oje(cila) kullanıyorum.. Ağzıma sürdüğümde tadından dolayı aklıma geliyor bayağı etkili oldu bende, tırnak kenarındaki etlerim düzeldi tek iş tırnaklarımın zamanla uzayarak kenarlarının düzelmesine kaldı :) ama acı ojenin kötü tarafı elini 2 ve 3. yıkamada acılığından eser kalmıyor bunun için de farklı markaları deniyeceğim ama bu haliyle bile etkili diyorum şimdilik..

Acı oje alsan nasıl olur duşa gireceğin zaman çıkarırsın ben şuan acı oje(cila) kullanıyorum.. Ağzıma sürdüğümde tadından dolayı aklıma geliyor bayağı etkili oldu bende, tırnak kenarındaki etlerim düzeldi tek iş tırnaklarımın zamanla uzayarak kenarlarının düzelmesine kaldı :) ama acı ojenin kötü tarafı elini 2 ve 3. yıkamada acılığından eser kalmıyor bunun için de farklı markaları deniyeceğim ama bu haliyle bile etkili diyorum şimdilik..

cnm acı oje kullandım ben dediğin gibi geciyor ya ben gene yiyorum cok markada kullandım ama hepsi ilk kullandığımda ilk gün güzel sonraki gün gidiyor. bide namaz kılıyorum oyüzden sürekli çıkartıp sürmekte olmuyor ya. ama gerçekten çok zor yaaa bi çözüm bulsakta kurtulsak

Ben de yıllardır yerim farkında olmadan ama geçen nişanlımla yüzük almak için kuyumcuya gittik satan bayanın tırnakları mükemmel bana bir yüzük verdi denemem için parmağıma takarken acaip utandım o gün bugündür bıraktım gibi gibi :) Bende daha yeni başladım acı ojeye psikolojikmdir bilmem ama buaralar kimi görsem tırnaklarına bakıyorum herkezin tırnakları güzel olunca inatla yemiyorum :) Misal az önce oje topiğinden çıktım sende güzel tırnakların fotosunu gözünün önüne veya kafana resmedersen eminim yemiyeceksindir.. Öncelik kafada bitirmek galiba ben bitirdim ne zaman şunu koparsam mı desem yok diyorum dikkatimi başka yöne çeviriyorum,koparılacak birşey varsa tırnak makasıyla alıyorum misal şuan olduğu gibi ben gidip tırnak makasını bulayım :1:

Ben de yıllardır yerim farkında olmadan ama geçen nişanlımla yüzük almak için kuyumcuya gittik satan bayanın tırnakları mükemmel bana bir yüzük verdi denemem için parmağıma takarken acaip utandım o gün bugündür bıraktım gibi gibi :) Bende daha yeni başladım acı ojeye psikolojikmdir bilmem ama buaralar kimi görsem tırnaklarına bakıyorum herkezin tırnakları güzel olunca inatla yemiyorum :) Misal az önce oje topiğinden çıktım sende güzel tırnakların fotosunu gözünün önüne veya kafana resmedersen eminim yemiyeceksindir.. Öncelik kafada bitirmek galiba ben bitirdim ne zaman şunu koparsam mı desem yok diyorum dikkatimi başka yöne çeviriyorum,koparılacak birşey varsa tırnak makasıyla alıyorum misal şuan olduğu gibi ben gidip tırnak makasını bulayım :1:

ay canım cok tatlısın valla bulmussundur inş makası. ben bikere uzattım aynen senin dediğin yöntemle 2 ay falan yemedim süper oldu ama sonra gene yedim kendimi dövesim geliyor. aynen senin gibi nişanda yüzük almaya gittiğimde bende çok utandım herkes yakıştımı nasıl durdu yüzük diye elime bakıyr ben sürekli saklamaya calışıyrm çok utunmıştım bence. ben düşünüyrm acaba takma tırnak tamamen geçirirmi ya ama gusul nasıl alıcam evliyim bide offffffff biri şöyle böyle yap gececek dese de uygulasakta tam manada geçse yarın öbürgün cocuğum olsa valla benden görüp oda yer komşumuzun kızı var 3 yaşında benden gördü kızın tırnağı kalmadı eli hep ağızında ona bile kötü örnek oldum nekadar üzüldüm inan :(((((((

canım benim tırnağımın güçlü olup olmaması sorul değilde hiç uzatamyrm direk yiyorum azcık bile uzatamyrm bir bayan olarak iğrenç bir görüntü oluyor birde normalde bir süslüyüm görsen yani :) düğünümde tırnak taktırdım harika oldu elime de bir yakıştı ilk defa böyle gördüm elimi tırnaklarımı valla imreniyorum ne yalan söyleyim :((

:) eved zaten hem tırnak yemeyi önluyo tırnak yedğimiz zaman tırnaklar inceldiği için uzamdan kırılıyo bu yuzden güçlendiriyor yemeğide engelliyo :)

bence 1 hafta kendini tutmaya çalış.sonra git bir guzellık merkezıne orda ellerıne manikür yaptır ve oje surdur :) ellerinin o guzel ve zarif halini görünce ben tekrar yemeye başlayacagını dusunemıyorum :)) ben de kendımı bıldım bıleli tırnaklarımı yerdım.herkesin guzel guzel elleri vardı benım tırnaklar kısacık yamuk yumuk ıncelmıs..berbat bır goruntuydu..lise 1 de erkek arkadaşım olmustu.onun ellerımı o sekılde gormesınden cekınmıstım ve bır gun kendıme dedım ki tamam yeter bu alışkanlık burda bitiyor!!! o kısacık yamuk yumuk tırnaklara kotu gorunecegını bıldıgım halde oje surdum.boylece uzayana kadar yemedım..sonra uzayınca törpüyle şekıllendırıp tekrar oje surdum.bu sekılde 1-2 ay kullandım..bu sure zarfında beynıme unutturmus oldum tırnak yemeyi ve sonrasında tırnak yememe engel olur dıye surdugum ojelerden de vazgectım. bu olayın ustunden tam 6 yıl gectı.artık hıcbır sekılde yemıyorum tırnak fln.ojeli olsun olmaısn farketmıyor.beynıme tamamen unutturdum bu alışkanlıgı..sımdı dısarda etrafımda ınsanları goruyorum tırnaklarını yıyen ne kadar kotu bır goruntu oluyor eli agızında..dıyorum ki bende mı boyleydım :((( bu iş önce beyinde bitiyor.daha sonra da küçük önlemlerle desteklemek lazım.benim yaşım da küçüktü o zaman daha kolay oldu galıba alışkanlıktan kurtulmak. Aallahıma şükürler olsun kurtuldum bu illetten :) inşallah tez zamanda sen de kurtulursun :)

merhaba tuğba ne yazıkki bende de aynı sorun var inan ellerimi saklamak ne yapcağımı bilmiyorum..ama ben bazen uzatıyorum çok bakımlı oluyor tırnaklarım sonra bişeye kızıyorum haydaa tekrar başlıyorum yemeye:(( yetmezmiş gibi etlerimi de kemiriyorum ve inanılmaz acıyor..bi çözüm bulursan ne olur beni de bilgilendir:((

Back