Tırnak Makası ve Törpünüzü nasıl steril ediyorsunuz?

mikelaze

bir gün gelir...
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2010
951
11
46
İstanbul
Arkadaşlar genelde ayak başparmağında oluşan mantar sorunu maalesef bende de oluştu Şimdi diğer tırnaklarıma da geçecek diye korkuyorum.Tırnak makasınızı nasıl steril ediyorsunuz.Açıkcası ben aklıma geldikçe kolonya ile silerdim ama o kadar dikkat ederek yapmazdım.Şimdi bunun hassas bir konu olduğunu farkettim.İnternette araştırdım.çamaşır suyunda bekletin,ya da kaynayan suda kaynatın,ya da alkol ile silin diyorlar.Paslanırsa diye suda bırakmaya cesaret edemedim.Sizden farklı yollar deneyenler var mı?

Son düzenleme:
işlem yapmadan önce ve işlemden sonra bolca ben kolonya döküyorum.başka uyguladığım yöntem yok.

tınaklarımı kestikten sonra çamaşır sulu suda 15 dk bekletip kurulayıp,peçeteye sarıp kaldırıyorum artık.

kolonya mikropları bir süreliğine etkisiz hale getiriyormuş ama öldürmüyormuş diye biliyorum. o yüzden eczanelerde satılan dezenfekte amaçlı alkollerden alıp pamukla silebilirsiniz. ben öyle yapıyorum, epilatörümü de öyle temizliyorum mesela.

Kızlar bende şöyle yapıyorum kullanmadığım bir cezvenin içine biraz su koyuyorum tırnak makasını içine atıyorum kaynatıyorum dakikalarca, sonrada kolonya ile temizliyorum. Annem böyle yapardı hep.. bence etkili tavsiye ederim:))

bu bilgiyi görmüştüm ama güvenemeyip vazgeçmiştim.deek doğruymuş.yapan canlı bir örnek olunca :) aklımızda bulunsun.teşekkür ederim.

Sağolun ya. İçim rahat etmiyordu önceden. Şimdi bu yöntemlerin birkaçını aynı anda yapacağım.

Kolonya + su-sabun şeklinde temizliyorum ben. Alkole gerek yok... Kolonya onun yerine geçiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…