- 2 Mart 2011
- 1.251
- 5
- 316
Evet arkadaşlar uzun zamandır hiç aralıksız oje sürüyordum. Birini çıkarıp diğerini sürüyordum çünkü tırnaklarım ojesizken kötü hissediyordum. Ama dün ojemi sildikten sonra baş parmaklarımın tırnaklarının iki kenarından 3 4 farklı yerden kırıldığını fark ettim diğer tırnağımla başparmağımın tırnağını yukarı doğru kaldırmaya çalışınca midem bulandı çünkü tırnağım lastik gibiydi.. Bildiğiniz lastik gibi yukarı aşağı esneyip duruyordu. Ayrıca işaret parmağımın tırnağı nasıl anlatacağım bilmiyorum ama _işaret parmağınızla kendinizi gösterin tırnağın ucunu göreceksiniz oranın katmanlar halinde ayrılması_ korkutucuydu. Hemen annemi aradım o da gençken yaptığı tarifini verdi bir hafta oje sürmeyip hergün yap bunu sonra da hafta da 3 4 gün yapmaya devam et dedi kendisi 1 seneye yakın kullanmış şimdi tırnakları sert hiç kırılmıyor. Yumuşaklaşırsa da hemen bunu yaparım yine dedi. Evet fazla konuşmadan tarifi yazıyorum ki zaten çoğunuz biliyorsunuzdur bence.
Tırnak yumuşaklığı için,
Yarım limonun suyu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı(ben saf zeytin yağı kullandım)
1 yemek kaşığı(abartmadan yani silme diyebiliriz) vazelin
Bu 3 malzemeyi birbirine iyice karıştırıyoruz vazelin yayılacak iyice krema gibi bir şey olucak. Bunu tırnaklarımıza sürüyoruz ellerimize de sürebiliriz ki ben sürüyorum. Yarım saat bekletip yıkıyorsunuz. Ben sonrasında gliserinli el kremimi de sürüyorum.
Buzdolabı harici bir dolaba koyabilirsiniz. Ertesi gün vazelin biraz donmuş ve yağ üstüne çıkmış olacağı için karıştırıp sürün yine:)
Ben ilk defa dün yaptım ama tırnaklarım dünden çok daha iyi durumda.. Sevindim yani.
İşaret parmağımda olduğu gibi katman şeklinde kalkma veya tırnak üstünün şeritler halinde soyulması için;
Bepanthen krem (mavi kutulu olan)
Her gece yatmadan önce bepanthen kremi tırnaklarınıza sürüp yatıyorsunuz bu kadar basit
Bilenler vardır mutlaka bunları ama tırnak konusundan çok şikayetçi olan vardı. Benim durumumda olanların dikkatini çekeceğini düşündüm. Güle güle kullanın
Tırnak yumuşaklığı için,
Yarım limonun suyu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı(ben saf zeytin yağı kullandım)
1 yemek kaşığı(abartmadan yani silme diyebiliriz) vazelin
Bu 3 malzemeyi birbirine iyice karıştırıyoruz vazelin yayılacak iyice krema gibi bir şey olucak. Bunu tırnaklarımıza sürüyoruz ellerimize de sürebiliriz ki ben sürüyorum. Yarım saat bekletip yıkıyorsunuz. Ben sonrasında gliserinli el kremimi de sürüyorum.
Buzdolabı harici bir dolaba koyabilirsiniz. Ertesi gün vazelin biraz donmuş ve yağ üstüne çıkmış olacağı için karıştırıp sürün yine:)
Ben ilk defa dün yaptım ama tırnaklarım dünden çok daha iyi durumda.. Sevindim yani.
İşaret parmağımda olduğu gibi katman şeklinde kalkma veya tırnak üstünün şeritler halinde soyulması için;
Bepanthen krem (mavi kutulu olan)
Her gece yatmadan önce bepanthen kremi tırnaklarınıza sürüp yatıyorsunuz bu kadar basit
Bilenler vardır mutlaka bunları ama tırnak konusundan çok şikayetçi olan vardı. Benim durumumda olanların dikkatini çekeceğini düşündüm. Güle güle kullanın