Tırnak batmasında hangi yöntemleri denediniz?

Cevizli kek

Guru
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2010
1.221
390
323
Ankara
Tırnağım doğumdan sonra batmaya başladı ve gün geçtikçe acısıda artıyor.annemin tavsiyesi ile soğanı közledim sardım işe yaramadı tırnağı kestim işe yaramadı 3,4 gündür tuzlu sıcak su baticon ile temziliğini yapıyorum yine işe yaramadı bir arkadaş sirkeden bahsetmişti onu yaptım çok yaktı fakat iltihabı topluyor ama henüz rahatlayamadım.bildiğiniz ve denediğiniz başka yöntemler var mı paylaşırsak boş şeyleride denememiş oluruz :)

CANIM BEN WAALLA 4 KEZ CEKTRDM COK ACI CEKERSN ONUNLA CEKTRDM AMA HC BRNDE DIKIS ATTRMADM DIKIS ATTRCAKSN Kİ O TIRNAK YATAGININ SEKLI DEISN BI DAHA AYNI SEKLDE UZAMASN ama en sonunda pedıkure gttm smdı sorun yok:))) smdı azcık acıyınca kendım kesıyorm kenardan kurtuldm allahıma şükür pedıkuru deene

bende senelerdir tirnak batigi ile ugrasiyorum birde bas ayak parmagim ve diplerinden seytan tirnagi uzamaya basliyor onlara erisene kadar baya canim yaniyor once annem yapiyordu simdi ben yapiyorum...valla dipteki tirnaga ulasip koparabilirsem 6 ay rahatim ama ona ulasmadim yerinden oynattim hala orada ise vursalar daha iii yok boyle aci...

bir kere pedikure gittim kiz iki oynadi tirnagimla birakti dedim ne yaptim iste duzelttim dedim sen ulasamadin lutfen koparman lazim onu neyse kiz resmen ameliyat etti iki tirnagimdanda cikardi...ama tirnaklarima bastiriyorum hic bir aci yok onceden alsam daha hafif zedelendigi icin kaliyordu..bir kac gun tabi iyilesme sureci falan ondan sonra 2 sene daha ugrasmadim dun gene basladi...ama az oda cok yogun degil...

annemdede baktik var cektirdi kac defa hic bir sey degismedi...benimle dalga gecen esin ya ne kadar aciyabilirki falan diyorki bu kadar sizlaniyorsun...bir gun bir geldi oluyor allahim tirnagima bisey oldu cok aciyor ne yapsak sen getir bakim onu dedim...nese artik alistigim icin ben hemen suya falan sokup cerrah aletlerimi alip giristim...nerdeyse aglayacak cenesi agridi kasmaktan yaa dedim neymis yok ole bir aci hos bir iki dakkikada bitiridim...sonra gecti acisi...

birde ayagimda benim tam topugumun ortasinda nasir cikti ucu yok icerde yere bastikca aciyor...yani elim ayagimda bakimlidir benim ama bunlar nerden cikiyor anlamis degilim..nese nazar falan dediler ne kadar dogruysa..1 ay doktora gittim nasiri yok etsin diye..elma gibi her gittigimde nesterle soyuyor..bir uc derken 2 3 uc cikti..neyse biraz arastirdim netten ayaginiza limon dilimine bolca tuz koyup nasirli yeresarin yaziyordu dedim bari bunuda deneyim bi kac gun icersinde gecer yaziyordu..inanirmisiniz 3 gun son yok oldu gitti o agri kalmadi sasirdim..simdi boyle iltihapli yada bakiyorum vucudumda agri oluyor hemen limonu tuzu basiyorum valla..sivilceleri bir gunde kurutuyor..batiga yapamadim bak onuda deneyim kurutur allahtir belki olur...

selam arkadaşlar

ben iki başparmağımda da ciddi batık sorunu yaşadım.daha sonra Erenköy'de bie merkeze gittim. 3 seans gidiyorsunuz ondan sonrası batık matık yok.iki yıldır asla tekrarlamadı.İsteyenler olursa kesin sonuç bana da herkes "boşuna para veriyorsun asla geçmez"dediler ama ben kurtuldum tavsiye ederim..

Eşimle bu yüzden çok tartışıyorduk iki baş parmağıda batmadan dolayı irin akıtıyordu çorapları yapışıyordu artık çıkaramıyordu o durumdaydık. Semtimizdeki Esenler Ensar Hast. ben yüzümden gidince tesadüf tırnak batması afişlerini görüp öylesine bilgi almak amaçlı girdik iyikide girmişiz. Dr baktı ve batan kısımın yaklaşık bir cm uzunluğunda bir yerdi sadece o taraftaki tırnağı çekip içindeki tırnak köklerini toplayacağız dedi.Eşim ilk başta çok kortu tırnak çektirmekten ama bu komple bir tırnak çekimi değildi. 1 haftada tırnak iyileşti.Şuan tek üzüldüğümüz konu neden bu hastaneye gidip daha önce bunu yaptırmadığımız oldu.
Kesinlikle batanlara tavsiyem gidin ,bir kerette kurtulun.

Kızlar bu dertten bnde çok muzdariptim, birçok kez tırnak kestirdim, operasyon geçirdim ama malesef yeniledi. Sonrasında isveç ayak sağlığı merkezinin gehwol diye bir ürününe denk geldim, ama bunu batık çok ilerlemeden kullanmalısınız tırnağı yumuşatıyor bu sıvı ardından tırnak altına pamuk koyunca batmadan kurtarmış oluyorsunuz. Ben yıllarca çektiğim bu sıkıntıyı bu şekilde aştım, tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…