Tırnak batması!! :(

sekerportakalii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2012
222
0
26
Eskişehir
Kızlar,can acısından kivraniyorum. Ufacık bir şey ama ayağımın üstüne basıp ayakabbi giyemiyorum. Tırnak batması oluşmuş,ve öyle sistiki iltihap akıyor. Sağlık ocağına gittim fakat pek ilgilenmediler 'sana nazar değmiş bu güzellikle disariya çıkma sen diyip durdu. Yolladı evime batikon verdi doktor.Sanırım ameliyatla gecebilirmis ama yine tekrarlayabilirmis. Dışarı çıkamıyorum,ve ayakkabimi bir numara büyük aliyorum her seferinde. Sizde de böyle bi durum oldu mu veya yakinlarinizda? Ne yapmalıyım,feci acıyor:26:

bende vardı cıldıye gıttım ılac verdı uc dort gune gectı bır ıkı hafta tırnaklarını kesme dedı sukur kurtuldum

geçmiş olsun. uzmanına gitmelisin. benim abimde de aynı sorun vardı. ameliyat oldu iki kere. olmaması için yapılabilecekler; tırnaklarını yuvarlak ve derin kesme, tırnak kenarlarının altına ete değmeyecek şekilde pamuk sıkıştır, asla dar burun ayakkabı giyme. Ama biran önce iyi bir dr. git. bide iltihaplanmış. Fazla bekleme...

bende de var 3 defa çektirdim tırnağımı zaman geliyor yine oluyor. öyle geçecek gibi değil.. genel cerraha gidiyorsun ve kesip alıyorlar onu ordan..

İltihap varsa,eczaneden antibiyotikli krem alabilirsin.Eczacıya sorarsan,yardımcı olur.

Tırnağı düz kesmek,yanlarını yuvarlamamak gerekiyor.Bir de çok dar burunlu ayakkabı giymemek lazım.

iltihap akıyorsa MUTLAKA derhal hastaneye gidin
öyle basit bi antibiyotikli kremle geçecek bir şey olmayabilir, müdahale gerektirebilir..

hastaneye gitmezseniz durum daha vahim olabilir ama giderseniz hiçbişey kaybetmezsiniz..

lütfen ciddiye alın ve ayağınızı tedavi ettirin..

iltihap olan yere günde 3 , 4, 5 kere tentirtiyot sürerseniz iltihap kurur zamanla. ve tırnağınızı kesmeyin,öyle uzasın kendi. zaten bi süre sonra parmağınızın şekli değişecektir. ama bu acıyı çekmektense şekil bozukluğu önemli değil bence. geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Aslında bakıyorum,tırnağımda içine girip batmıyor gibi gözüküyor. Fakat yan taraftaki et şiş ve orası acıyor. Dediğiniz gibi en yakın zamanda hastaneye gideceğim,fakat korkuyorum. Tirnak çekilmesi gibi bir durum olursa. Daha ellemeye korkuyorum,içim hopluyo bildiğiniz acıdan:26: şekil bozukluğu düzelmez sanırım,moralim bozuldu gercekten. Nasıl oldu anlamadım hep bir numara büyük alırdım ayakkabılarımı,düzde kesiyordum. Umarım en yakın xamanda düzelir,dua edin:26:

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Aslında bakıyorum,tırnağımda içine girip batmıyor gibi gözüküyor. Fakat yan taraftaki et şiş ve orası acıyor. Dediğiniz gibi en yakın zamanda hastaneye gideceğim,fakat korkuyorum. Tirnak çekilmesi gibi bir durum olursa. Daha ellemeye korkuyorum,içim hopluyo bildiğiniz acıdan:26: şekil bozukluğu düzelmez sanırım,moralim bozuldu gercekten. Nasıl oldu anlamadım hep bir numara büyük alırdım ayakkabılarımı,düzde kesiyordum. Umarım en yakın xamanda düzelir,dua edin:26:

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Aslında bakıyorum,tırnağımda içine girip batmıyor gibi gözüküyor. Fakat yan taraftaki et şiş ve orası acıyor. Dediğiniz gibi en yakın zamanda hastaneye gideceğim,fakat korkuyorum. Tirnak çekilmesi gibi bir durum olursa. Daha ellemeye korkuyorum,içim hopluyo bildiğiniz acıdan:26: şekil bozukluğu düzelmez sanırım,moralim bozuldu gercekten. Nasıl oldu anlamadım hep bir numara büyük alırdım ayakkabılarımı,düzde kesiyordum. Umarım en yakın zamanda düzelir,dua edin:26:

Olayin iltehap'a kadar uzanmamasi icin duzenli birsekilde temiz bir yerde pedikur yaptirmanizi oneririm.Annemin cok fazla yasadigi bir olaydi ve ustelik birde seker hastasi.Duzenli pedikurle cok sukur rahat etti.Seneledir olmuyor.
Sizede cok gecmis olsun.Allah sifalar versin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…