Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
arkadaslar bırkac yıldır ıkı ayak basparmagımda batık var..mantar varmı bılmıyorum ama kızın bırı senın tırnak altı mantarıda olmus dedı..tırnaklarım yana dogru uzuyor dıbe batıyor uzadıkca agrı sızı yapıyor şışıyor ayakkabı gıyemıyorum spor bıle bı yaz hep parmak arası gydım nerdeyse... batıgı kendım cekıyorum ama en dıp kosesı kalıyor gıremıyorum oraya ..pedıkure gtsem kız guzelce cekıyor ama 1 hafta ustune basamıyorum en ıyı yere gtsemde ıltıhap kapıyor bepantene teramısın vs ragmen..her 3 haftaya bır batıklarımı temızlemek zorunda olmaktan bıktım.. kadın doum uzmanımla sohbet ettık gecen genel cerraha yonlendırıyım o baksın dedı .. usengclıgımden dahada gdemedım..gecenın yarısı uyanıp eşelıyorum ya dıbını..ucakta calışırken bıle perdeyı örtup bı guzel corabımı cıkarıp eşelemişım yolcunun perdeyı açmasıyla rezıl hostes durumuna düşmüştum neysekı alman yolcuydu sempatiksalakcinni
yardım kızlarr yaa hep benmı yardım etcm brazda sızden ıstıyım ddedım
Canım bende bu sorundan çok çektim benimde senin gibi 2 ayak baş parmağımda birden batık vardı çektirmek yerine uzun bir tedaviden sonra bu sorundan kurtuldum. Ben Bursa'da bundan 9-10 sene önce bir ayak bakım uzmanına tedavi oldum. Dr. Scholl'ün bir mağazası vardı orada da ayak bakım uzmanı çalışıyordu oraya gidip önce haftada bir 3 ay sonra 15 günde bir tedavi oldum. Yaptığı işlem bir aletle önce tırnağımı inceltip sonra yanlarını kaldırıp içindeki batıkları temizliyordu kadın bir nevi şeytan tırnağı bunlar demişti. O batıkları temizledikten sonra dezenfekte edip sargı bezinden yapılmış minik minik fitilleri bepanthene kreme bulayıp tırnak diplerine koyuyordu. Amaç o batıkların yönünü değiştirmekti ve sonunda olduda çok şükür şimdi şikayetim yok. Cidden çok kötüydü iltihap bile aktığı oluyordu ama şimdi bu sorunumdan kurtuldum. Sana mutlaka tırnaklarını düz kesmeni çok kısa kesmemeni öneririm bir de sivri burun ayakkabı giymek çok rahatsızlık veriyor. Ayrıca evde kendinde törpü ucu ile bu dediğim işleme benzer bişey yapabilirsin. Törpünün ucu ile etle tırnağı hafif aralayıp kolonya ile dezenfekte edip küçük küçük fitilleri bepanthene kreme bulayıp mikrobunu öldürebilirsin. Bulunduğun yerde mutlaka bu işlemi yapacak bir uzman vardır asla tırnağını çektirmeni önermem çünkü tırnak uzayınca batık olayı yine başlayabiliyor.
Geçmiş olsun canım aynı sorundan ben de muzdariptim.Dermatoloğa gittim (1 yıl önce) ve o bana oniko tırnak teli diye birşey aldırdı. şu an inanılmaz rahatım.Çekmenin çözüm olmadığını söylemişti bana çektikten sonra yeni gelen tırnakta batıyomuş çünkü.Bu dediğim tırnak teli 2 kancayı bi lastikle tutturmuşlar.tırnağına takıyosun ve tırnağı havaya kaldırıyo.Taktığın andan itibaren acın bitiyo zamanla da tırnak o şekilde uzuyo (yani bir nevi tırnağın batmaması için yön veriyosun)Ha bi de pedikürün çok yanlış olduğunu söylemişti.kesinlikle tırnağa hiç bir işlem yaptırmıyo biraz uzatıp tel taktırıyo.