• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tırnak baskı gereçleri olmadan desen yapma yolları?

Astronomer

fragile cosmos
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
335
1
116
Ankara
meraba kızlar;

araştırmalarıma göre tırnak baskı gereçleri varmış piyasada muhtelif.. bunları satın almadan, bu desenleri evde nasıl yaparız sizce? denediğiniz yollar nelerdir anlatır mısınız? beyin fırtınası yapalım :66:
benim aklıma bi yol geldi aslında.. şimdi bu tırnak desenini yaptığımız gereçlerin ana ögesi, bir metal plakanın üstüne çukurca kazınmış-çizilmiş resimler falan fıstık.. şimdi piyasada, hani şu bardağa yazı yazılan el matkabı tarzı şeyler var ya, onlardan satılıyor çin malı ucuza.. onların içinden metal ve plastik gibi değişik materyallere birşeyler yazıp çizme imkanı veren uçlar da çıkıyor. bunlardan bi tane almak ve aynen düz bir metal levhanın üstüne şekiller çizmek aklıma geldi ama.. yani üzerine şekli kolayca bi bıçak ya da kalem ucu vasıtasıyla kazıyabileceğimiz herhangi bir işlenebilir materyal olabilir. hadi orasını geçtim.. bu tırnak deseni baskısı var, onun ucundaki sünger nasıl bir sünger? onu da çözebilirsem, sanırım evde kendimizinkini de yaparız hem de sınırsız!! nasıl :66:

Son düzenleme:
soylediginiz sey imkansiza yakin, onun yerine ince bir firca ve akrilik boyayla tirnaklariniza desenler cizmeyi deneyebilirsiniz... =)
oncelilke kullanilan metal levhalar lazer ile ciziliyor ve bir milimetrenin yuzde bilmemkaci kadar derinler sadece, buna ragmen capaksiz ve puruzsuzler. bu da ojenin sadece cukurda kalmasini garantilemekle beraber ayni zamanda silikon damgaya transfer olabilmesini sagliyor. bu bicak ucuyla ya da ince matkap ucuyla yapilabilecek birsey degil... buna verilecek emek ve masraf yerine ornegin bornprettystore'dan 12 dolara 12 disk arti damga alabilirsiniz =)

canım benim dediğim matkap değil de ucu ona benziyo sadece.. böyle hoby drill gibi bişe kalem gibi.. :34: valla aslında haklısın canım hiç zahmete de değmez o kadar iş teknik dersindeki gibi filan uğraşmaya, ki zaten laserle çizildiğini söyledin onların, o şekilde yapmanın da imkansızlığı ortaya çıktı böylecene.. :60: sadece bi fikirdi zati :66: astarı yüzünden pahalıya gelir tabi öyle yapmaya kalksak :64: canım bu akrilik boya plastikimsi boya mı oluyo? açığını hiç görmedim ya da bir yere sürülmüş şeklini :26:

akrilik boya su bazlı ve zehirsiz bir boya turu, desen yapmak icin uygun cunku oldukca akıskan ve kapatıcı. guvenle kullanabilirsin =)

canım ben ankara'da yaşıyorum, özellikle bulabileceğim bir yetkili bayisi falan var mı bu konad'ı? şimdi ya internetten sipariş versem o dediğin siteden ya da gidip herhangi bi parfümeri mağazasına sorsam iki kat fiyat isterler kesin yani :59: ya da dediğin siteden sipariş etsem yurtdışından mı gelicek, kargo masrafını filan karşılıyolar mı :44:

canım ben ankara'da yaşıyorum, özellikle bulabileceğim bir yetkili bayisi falan var mı bu konad'ı? şimdi ya internetten sipariş versem o dediğin siteden ya da gidip herhangi bi parfümeri mağazasına sorsam iki kat fiyat isterler kesin yani :59: ya da dediğin siteden sipariş etsem yurtdışından mı gelicek, kargo masrafını filan karşılıyolar mı :44:

parfümeride fln yok zaten canım yurt dıısndaki bir siteden 12 disk damga ve sıyırac 30 tl alabiliyorsun

evet bugün yolum düşmüştü soruvermiştim parfümerilere, gerçekten de yoktu :43: netten alıvericez gari artık nabalım :44:

bende konadın damga seti var yeterince desenimde var ancak başka desenlerde olsun istedim.Gidip alüminyum levha aldım kalın onun üzerini çizdim ki hiç kolay çizilmiyor. neyse ojeyi sürdüm ancak olmadı. en iyisi konad.uğraşmaya değmez.gerçi şunuda deneyebilirsin silikon yuvarlak bişey bulabilirsen damga niyetine,evdeki objelerdende desen çıkartabilirsin.mesela pürüzlü olan bi resim çerçevesinin arkasında bn denemiştim olmuştu artık gerisi senin bulabileceğin objelere kalmş

bende konadın damga seti var yeterince desenimde var ancak başka desenlerde olsun istedim.Gidip alüminyum levha aldım kalın onun üzerini çizdim ki hiç kolay çizilmiyor. neyse ojeyi sürdüm ancak olmadı. en iyisi konad.uğraşmaya değmez.gerçi şunuda deneyebilirsin silikon yuvarlak bişey bulabilirsen damga niyetine,evdeki objelerdende desen çıkartabilirsin.mesela pürüzlü olan bi resim çerçevesinin arkasında bn denemiştim olmuştu artık gerisi senin bulabileceğin objelere kalmş

annem sürdürmez hralde evdeki objelere gebertir valla :60: ben gidip konad sipariş ediyim iyice aklıma yattı bu konad :60:

3781.jpg

Şekli KONAD'ın plakalarıyla ve stamping aletiyle yaptım.
Beyaz İnce Uçlu Oje kullandım
Uçlara Kırmızı Simli Oje
Fonda da Flormar Siyah Oje
Çok özenerek yapmadım aceleye geldi idare edin:)

Şekli KONAD'ın plakalarıyla ve stamping aletiyle yaptım.
Beyaz İnce Uçlu Oje kullandım
Uçlara Kırmızı Simli Oje
Fonda da Flormar Siyah Oje
Çok özenerek yapmadım aceleye geldi idare edin:)

wuuhuuuu!!! :66: çok özenmemişi buysa kimbilir ciddi ciddi oturulup uğraşınca ne güzel olur yaa :53:

parfümeride fln yok zaten canım yurt dıısndaki bir siteden 12 disk damga ve sıyırac 30 tl alabiliyorsun

kızlar bi siteden konad sipariş verdim telefonla sipariş verilebiliyor ve kapıda nakit odeme imkanı var bayıldım artı birde renklı tırnak taşları istedim yarın elimde olur bilgi almak isteyen varsa ö.m atsın öpüldünüz:69::69:

Arkadaşlar bende geçenlerde bornpretty den aldım,
16 disk + 5 renk oje + damga + sıyırtacı + kargo toplamda 30 35 dolar gibi bi fiyat ödedim.
ürünlerim 15 günde falan elime ulaştı. markası konad değil ama çok kaliteli, desenler gayet güzel çıkıyor.
ben tavsiye ederim.

kızlar bi siteden konad sipariş verdim telefonla sipariş verilebiliyor ve kapıda nakit odeme imkanı var bayıldım artı birde renklı tırnak taşları istedim yarın elimde olur bilgi almak isteyen varsa ö.m atsın öpüldünüz:69::69:

canımm site ismi verebilir misin çok ihtiyacım var buna:32: kredi kartım olmadığı için satın alamıyordum sitelerden bende bikaç disk almak istiyorum bnde 4 tane var sadece :26:

Back