Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır ? (Öneriler ve Beslenme İpuçları)

Aysar_

İçim Garip, Sıfır Huşu
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2014
1.195
5.176
Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır ?


manicure.jpg

Tırnak Bakımı

Bir kadının eli mücevher gibidir; bakımlı eller, kadınlara kendilerini daha feminen hissettirir, kendilerine olan güveni artırır. Bundan yüzyıl öncesine kadar parmakları koruma özelliği dışında bir işlevi olmayan tırnaklar, günümüzde estetik açıdan kadınların vücutlarında en önem verdiği bölümlerden biri haline geldi.

Tırnaklar yapı olarak yoğunlukla keratin adı verilen bir proteinden oluşur. Sağlıklı ve güzel tırnakların iyi beslenmeye olduğu kadar bakıma da ihtiyacı vardır.

ÖNERİLER:

Banyodan çıktıktan sonra tırnağınızın çevresindeki etler yumuşayacağından kolay ve hızlı bir şekilde bakım yapabilirsiniz.

Ojenizin daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız buzdolabında saklayın. Koyulaşmış ojeleriniz için kozmetik ürünler satan mağazalardan oje incelticisi alabilirsiniz.

Haftada bir kereden fazla aseton kullanmamaya çalışın. Aseton tırnağınızda kurumaya yol açacağından dokusuna zarar verir.

Oje kullanmasanız da tırnak güçlendirici cilaları kullanmanızda fayda var, cilalar tırnağınızın dış etkenlere karşı güçlendirir ve hasar görmesini önler.

Ellerinizi mümkün olduğunca çok nemlendirin. Ayrıca tırnak çevresindeki derileri yumuşak tutmak için özel üretilmiş yağlardan kullanmanız manikürünüzün daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Tırnaklarınız çok kötü durumdaysa ve acilen iyi görünmesini sağlamak zorundaysanız fakat yanınızda törpü bulunmuyorsa, bir kibrit kutusu işinize yarayacaktır. Kibrit kutusunun pürüzlü kenarlarıyla tırnağınızı bir ölçüde düzeltebilirsiniz.

Uzun tırnaklar ne kadar çekici olsalar da sağlık açısından büyük bir tehlike oluştururlar. Tırnağınızı uzatarak tırnak diplerine yerleşen bakteriler için daha derin ve geniş bir mekan sağlamış olursunuz.

Beslenme ve Tırnaklar

A Vitamini ve kalsiyum eksikliği kuruluğa ve zayıflığa neden olabilir.

Folic asid ve C vitamini eksikliği tırnak yüzeyinin pürüzlü olmasına neden olabilir.

Tırnağın üzerindeki beyaz lekeler protein eksikliğinden kaynaklanabilir.

Hidroklorik asid eksikliği tırnakların soyulmasına neden olabilir.

Yetersiz beslenme ya da B12 eksikliği kuruluğa, şekil bozukluğuna, tırnak renginin koyulaşmasına neden olabilir.

Çinko eksikliği tırnak üzerinde beyaz noktalar oluşmasına neden olabilir.

Tırnaktaki kurumalar ve çatlamalar daha fazla sıvı tüketmeniz gerektiğine işarettir.

Tırnak çevresindeki etlerdeki kızarıklık metabolizmanın zayıflığına ve temel yağ asidlerinin eksikliğine işaret olabilir.
Bunun için:

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri, mineralleri ve enzimleri tamamlamak için tükettiğiniz gıdaların en az yüzde ellisi taze meyve ve sebze olmalıdır.

Silisyum ve kükürt bakımından zengin olan brokoli, balık ve soğan gibi yiyecekleri bol bol tüketin. Ayrıca soya ve baklagiller de biotin zenginlikleri nedeniyle tüketilmesi gereken besinlerdir.

Bol bol su için.

Kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olduğu için hergün havuç suyu için

kaynak: pronail