Tırlarla kanser taramasını kadınların ayağına getirdiler!

tantanis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
7.195
9.105
118
Tırlarla kanser taramasını kadınların ayağına getirdiler!
22 Şubat 2016 Pazartesi, 1542Güncelleme: 16:01:42
Yaklaşık 8 şehirde 10 tane kanser tarama tırı hizmet verecek... Hastalık teşhis edilirse hastaların aile hekimlerine bilgi verilecek

Sağlık Bakanlığı'nın planları dahilinde yaklaşık 8 ilde hizmet verecek 10 kanser tarama tırı, şehrin belli bölgelerinde park edecek.

'GEÇ KALMA, BUGÜN GEL'

Kanser tarama tırı pembe renk... Rengin pembe olmasının nedeni ise, meme kanserinin kadınlarda bir numaralı kanser olması, kadınların daha fazla taramaya katılmaları isteniyor.

"ARAÇTA RAHİM AĞZI, MEME VE KOLON KANSERLERİNİN TARAMASI YAPILACAK"

İlk olarak eğitim videoları izlettirilecek ardından ise hastanın kaydı yapılacak. Kanser tarama aracı küçük bir hastane gibi. Araca adım attığınız ilk anda kontrol rahim ağzı kanseri taramasıyla başlıyor, mamogrofiyle yani meme kanseri taramasıyla devam ediyor.

Taramaya gelen kadınlardan biri şunları söyledi: "Erken yakalayınca kurtulma şansım varmış onu öğrendim, gelip yaptırayım dedim, çünkü korkunun ecele faydası yok."

"ARAÇTA 4 KADIN PERSONEL ÇALIŞACAK"

Araçta dört kadın personel çalışacak. Bunlardan biri hemşire, üçü ise radyoloji teknisyeni...

KADINLARDA EN SIK GÖRÜLEN KANSER TÜRÜ MEME KANSERİ...

Türkiye'de yılda her 100 bin kadının 45'ine teşhis konuluyor. Tırda bulunan dijital mamografi, özellikleri açısından yüksek çözünürlüklü, meme kanserini yakalamada yüksek çözünürlüğün faydasının olacağı düşünülüyor.

PEKİ SONUÇLAR NE ZAMAN NASIL ALINIYOR?

Kamyon nerede olursa olsun, alınan örnekler Ankara'da kurulan Mega HPV Laboratuvarı'na gönderiliyor ve 10 gün içinde sonuçları çıkıyor. Eğer kişide kitle çıkmışsa veriler Ankara'da basılacak ve kişinin aile hekimine kargolanacak.

Bakanlık, araçların hangi bölgede hizmet vereceğine ilişkin planlamasını en kısa sürede tamamlayacak.

“SAKIN GEÇ KALMA ERKEN GEL”

Kaynak: http://m.haberturk.com/saglik/haber/1199333-dr-gursel-ozer-doktorlarin-can-guvenligi-tehlikede

Aile hekimleride bu taramayı yapıyor

Geçenlerde maalesef devlet hastanesine gittim, mecburen. Orada bir doktor var, yine maalesef onunla işlemimi görmek zorunda kaldım. O kadar burnu havada, o kadar insanlıktan uzak ki, poposunu bir zahmet kaldırıp hasta yanına gitmiyor, 70 yaşlarındaki bir adamı sedye ile onun odasına getirdiler. Haber de verdiler hiç olmazsa odadan çık değil mi? O da yok, zar zor sağa sola çarpa çarpa odaya soktular.
Bu uygulama çok güzel olmuş. Belki o kadının da odası şehir merkezinin kırsalıdır

Ben bunları duyunca çok şaşırıyorum gerçekten. Bizim şansımız mıdır nedir hep ilgili doktorlar denk geldi. Hatta babaannemin meme ameliyatını yapan cerrah (kanser tedavisi gördü) hala annemle ilgilenir. Yanına gidince öğle arasında bile muayene ettiği olmuştur annemi. Bu bi devlet hastanesi ve hemen her birim aynı şekilde ilgili.
O suratsız doktorları uyarması gerekiyor üstlerinin. 70 yaşındaki hastayı ayağına getirmek nedir.

Ohooo bu ne ki, benim meşhur bir tane daha anım var, siz görmemişsiniz demek hemen anlatayım yine

Özel hastane bana apandisit teşhisi koydu, alınması lazım diye. Gerekli bir organ değil malum, ben de belki de para kazanmak için böyle demişlerdir diye devlete gideyim 2. doktor tanısı için dedim. Gitmez olaydım
Ramazandı, doktor erkek, durumu anlattım uzan dedi, uzandım. Neren ağrıyorsa sen dokun göster dedi bana Arkadaş orucu bozulacak endişesiyle dokunmadı bana. Hatta açayım mı dedim karnımı, yok yok dedi kafasını çevirdi Sonra da alalım bari dedi Alalım diyor ama, ne muayene etti, ne şikayetlerimi dinledi, ama alalım

O nasıl ilginç bir doktor öyle. Hastanemizi seveyim ben arıza kişilikler yok cidden.

Ameliyat olmadın o doktora diye umuyorum?

O nasıl ilginç bir doktor öyle. Hastanemizi seveyim ben arıza kişilikler yok cidden.

Ameliyat olmadın o doktora diye umuyorum?
Yok yok, tıpış tıpış özele döndüm. Boşuna şüphelenmişim, zaten laboratuvar rapor sonucunu verdiler bana, benim apandisit ölmüş de ağlayanı yokmuş
Artık devlete asla gitmiyorum, sırf rapor almak için gittim zaten, daha da gitmem

Doktorun arızası her yerde gerçi. Kuzenim hamile özel bir hastaneye gidiyordu doktor çocuğunun down sendromlu olabileceğini söylemiş. Ağlaya ağlaya devlet hastanesine ve başka bir özele gitti. Kafa çapını ölçüyorlarmış sanırım onu yanlış ölçmüş kızı boşuna strese soktu. Tek doktora güven olmuyor cidden.

Geçmiş olsun :)

İlla ayağımıza gelmesine gerek yok. Herkes bunun bilincinde olmalı. Devlet hastanesine gidip şu taramaları yaptırmak zor değil aslında. Umarım birilerinin işine yarar.

güzel uygulama.bana sitedende kontrol mesajı geliyor belli aralıklarla.duyarlı olan herkese teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…