Pek çok kadının tıraş olmak deyince gözleri yuvalarından fırlıyor, tıraş olmanın kılları sertleştireceği, daha yoğun çıkartacağı gibi hurafeler var. Sık sık cildimin güzelliğine iltifat alıyorum ancak bundan bir buçuk sene önce cildim o kadar kötüydü ki, aynada yüzüme bakmak bile istemiyordum. Küçük kardeşim televizyonda ki bir kızı işaret edip abla keşke sen de öyle olsan, o yumuşacık, sen çok çirkinsin dediğinde günlerce ağlamıştım. Hem Tüylenme, hem sivilcelenme problemim vardı. Aslında bu ikisi birbirini tetikliyordu. Yüzümü aldırınca deli gibi sivilceleniyordu. Günlerce antibakteriyel kremler uyguluyordum. Sivilceler geçiyordu ancak tüyler yeniden çıkmış oluyordu. Hele çene altımdaki tüyler artık sakal gibi çıkmaya başlamıştı. Sürekli çantamda cımbız taşıyordum. İnsanların yüzüne bakmıyordum, elin sürekli çeneme gidiyordu.
İlk hamlem o deli gibi kullandığım antibakteriyel kremleri ve sabunları atmak oldu, normal bir yüz temizleyici hele geçtim. Çünkü onlar cildimi çok kurutuyordu o da hassasiyet yapıyordu. Sonra lazere başladım. Yüzümü tıraş etmeye de o dönemde başladım. Lazer tedavisi sırasında kökten alınmıyor tüyler malum. Belki inanmayacaksınız ama o sakal gibi kılların gitmesi yalnızca üç seans sürdü. Bıyık bölgesindeki tüylerde zaten pek bir beklentim yoktu ki Nitekim onlar tüy olarak kalmaya devam etti. Üç seans lazerden sonra yüzümü tıraş etmeye devam ettim. Bu üç ayda sivilcelerim zaten yüzümü aldırmadığım için geçmişti ancak sivilce izleri ve cildimdeki o pütürlü doku duruyordu.
İşte bu aşamada en büyük farkı tıraş olmak yarattı. Öyle düşündüğünüz gibi her sabah değil, haftada bir kere tıraş ediyorum yüzümü, tıraş sırasında gillette'nin kadınlar için ürettiği Venüs serisi tıraş bıçağını kullanıyorum. Yüzümü sıcak suyla güzelce yıkadıktan sonra yüz temizleme jelimi sürüyorum ve tıraş oluyorum. Tıraştan sonra da en doğal ve en etkili tonik olduğunu düşündüğüm gül suyunu sürüyorum.
Yaklaşık bir senedir her hafta düzenli olarak tıraş oluyorum. Günden güne sivilce izlerim geçti, cildimin tonu açıldı, resmen cildim parlamaya başladı. Cildim o kadar pürüzsüz o kadar sağlıklı ve parlak ki ben de inanamıyorum sonuca.
Kadınların tıraş olması bir tabu toplumumuzda. Çevremdeki herkes cildimin sırrını soruyor, bir gün cesaret edip yakım bir arkadaşıma söyledim. Uzaylı görmüş gibi bakmıştı bana. Şimdi ben kimseye hemen tıraş olmaya başlayın diyemem ama aklında böyle bir şey olan ve çekinen varsa bence çekinmesin. Ben çok memnunum sonuçlarından.