How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Tip okumak...

tugce29

:-)
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2013
279
14
48
Selam Kizlar,

almanyada yasiyorum ve tip okumak istiyorum. Genel Cerrahi.. Üniversitemide zaten Türkiyede okumak istiyorum ama gecen bir Doktorla konustum bana sakin Tip okuma dedi. Hic bos zamanin olmicak hem üniversite zamaninda hemde Doktor oldugunda sabahtan aksama kadar hastanede olucaksin diyor. Illerde Doktor oldugunda Aile kurmanda cok zor olur diyor ve ben tabiki illerde erkek arkadasimla evlenip bir aile kurmayi düsünüyorum ama simdi benim kafam cok karisti :/ Acaba aranizda biri Tip okuyor mu? Tip'ta kalip baska bir Bölüm mü okusam onu düsünüyorum ama Cerrahi Bölümünde kalmak istiyorum :( cok kararsizim ne yapicam bilmiyorum :( Doktor olmakta zaten benim Cocukluk hayalim..

:44::44::44:

öncelikle 6 sene tıp okuduktan sonra dünyanın en zor sınavları arasında olan tus'u kazanıp genel cerrahiye yerleşebilirsen 5 sene günaşırı nöbet, ameliyat, poliklinik amelelik yapıp uzman olabilirsin.
tusu kazanamazsan devlet seni bir yerlere atar zorunlu hizmet yaparsın.
uzman olduktan sonra da yaparsın.
olduğun yerdeki tek uzman dr.san 7/24 icapçısın her çağırdıklarında gitmek zorundasın.
aldığın para da hiçbir şeydir.
her şeyi bildiğini sanan uzman hasta ve hasta yakınları hiçbir halttan anlamamasına rağmen işine karışır.
psikolojik olarak yıpranırsın.
evlenirsen çocuk yaparsan çok çok ayrı sıkıntılar.
türkiye'de dr olunmaz da sen almanya'da yap istersen

Selam Kizlar,

almanyada yasiyorum ve tip okumak istiyorum. Genel Cerrahi.. Üniversitemide zaten Türkiyede okumak istiyorum ama gecen bir Doktorla konustum bana sakin Tip okuma dedi. Hic bos zamanin olmicak hem üniversite zamaninda hemde Doktor oldugunda sabahtan aksama kadar hastanede olucaksin diyor. Illerde Doktor oldugunda Aile kurmanda cok zor olur diyor ve ben tabiki illerde erkek arkadasimla evlenip bir aile kurmayi düsünüyorum ama simdi benim kafam cok karisti :/ Acaba aranizda biri Tip okuyor mu? Tip'ta kalip baska bir Bölüm mü okusam onu düsünüyorum ama Cerrahi Bölümünde kalmak istiyorum :( cok kararsizim ne yapicam bilmiyorum :( Doktor olmakta zaten benim Cocukluk hayalim..

canım ben Tük dili ve Edebiyatı bölümünü ingilizce okudum kitap okumaktan çeviri yapmaktan walla değil kafamızı kaşımak nefes zor alıyorduk:)

yani demek istediğim istediğin meslek uğruna tabiki illaki üniversite yılların zor geçecektir.. ama keyifli de..

her meslek zor.. eşim inşaat mühendisi sabah 6 da çıkıp gece 23:00de eve geliyor..ayda 1 pazar izin yapıyor.. onda da telefon susmuyor.. ama evlendik de çocuğumuz da oldu çok şükür..

doktor arkadaşlarım var,hepsi de evli çocuklu ve mutlu:)

planlı programlı yoğun çalışan doktor anneler yok mu? sen de onlardan biri olursun..

kabiliyetin varsa ilgin sevgin varsa istediğin mesleği bulmuşken kafan karışmasın..

ablam 09:00-17:00 çalışıyor asla mesai nöbet vs yok.. haftasonları onun.. herkes imrenerek bakıyor ona ama o "çok yoğunum stresli işim var bu yıl çocuk düşünmüyorum" diyor:)

yani iş kişi de bitiyor.. başaracağına inanıyorsan kafanı karıştırmadan çalış.. inş.kazanırsın,sevgiler..

Selam Kizlar,

Bir sağlıçı olarak:

Okuması hadi fazla çalışarak da olsa normal geçer de..
Zor ya..Herkesin yapabileceği bir şey değil..
Maddi manevi yorucu yıpratıcı
Cerrahi diyorsun genç duygularla ama..Çok zor ve yorucu,yıpratıcı o bölüm..Tr de cerrah kadın az var..Çoğu cildiye göz KBB seçmek ister ...puanları da yüksektir gözde bölümler old. için..cerrahi puanı düşük..tus'ta diyorum yani.
Naif,duygusal,içe kapanık kişiktekiler hele hiç yazmamalı..

öncelikle 6 sene tıp okuduktan sonra dünyanın en zor sınavları arasında olan tus'u kazanıp genel cerrahiye yerleşebilirsen 5 sene günaşırı nöbet, ameliyat, poliklinik amelelik yapıp uzman olabilirsin.
tusu kazanamazsan devlet seni bir yerlere atar zorunlu hizmet yaparsın.
uzman olduktan sonra da yaparsın.
olduğun yerdeki tek uzman dr.san 7/24 icapçısın her çağırdıklarında gitmek zorundasın.
aldığın para da hiçbir şeydir.
her şeyi bildiğini sanan uzman hasta ve hasta yakınları hiçbir halttan anlamamasına rağmen işine karışır.
psikolojik olarak yıpranırsın.
evlenirsen çocuk yaparsan çok çok ayrı sıkıntılar.
türkiye'de dr olunmaz da sen almanya'da yap istersen

Evet iste herkes aynisini diyor :( ama cerrahlar cok iyi para kazaniyor diye duydum :/ almanydada ayni cnm .. offf gercekten zor karar veremiyorum..

canım ben Tük dili ve Edebiyatı bölümünü ingilizce okudum kitap okumaktan çeviri yapmaktan walla değil kafamızı kaşımak nefes zor alıyorduk:)

yani demek istediğim istediğin meslek uğruna tabiki illaki üniversite yılların zor geçecektir.. ama keyifli de..

her meslek zor.. eşim inşaat mühendisi sabah 6 da çıkıp gece 23:00de eve geliyor..ayda 1 pazar izin yapıyor.. onda da telefon susmuyor.. ama evlendik de çocuğumuz da oldu çok şükür..

doktor arkadaşlarım var,hepsi de evli çocuklu ve mutlu:)

planlı programlı yoğun çalışan doktor anneler yok mu? sen de onlardan biri olursun..

kabiliyetin varsa ilgin sevgin varsa istediğin mesleği bulmuşken kafan karışmasın..

ablam 09:00-17:00 çalışıyor asla mesai nöbet vs yok.. haftasonları onun.. herkes imrenerek bakıyor ona ama o "çok yoğunum stresli işim var bu yıl çocuk düşünmüyorum" diyor:)

yani iş kişi de bitiyor.. başaracağına inanıyorsan kafanı karıştırmadan çalış.. inş.kazanırsın,sevgiler..

Evet cok haklisin sende.. her meslek zordur yani öylede böylede üniversiteye gitmek istiyorum ama doktorluktan baskata bir meslek düsünemiyorum yani bilemedim :) kabliyetim ilgim sevgimde var insallah kazanirim ozaman tesekkür ederim :)

Bir sağlıçı olarak:

Okuması hadi fazla çalışarak da olsa normal geçer de..
Zor ya..Herkesin yapabileceği bir şey değil..
Maddi manevi yorucu yıpratıcı
Cerrahi diyorsun genç duygularla ama..Çok zor ve yorucu,yıpratıcı o bölüm..Tr de cerrah kadın az var..Çoğu cildiye göz KBB seçmek ister ...puanları da yüksektir gözde bölümler old. için..cerrahi puanı düşük..tus'ta diyorum yani.
Naif,duygusal,içe kapanık kişiktekiler hele hiç yazmamalı..

Hmmm.. evet cok zor benim ailemde genel cerrah olanlar var onlardan biliyorum zaten sabah aksam sadece ders calisiyorlardi cokta zormus... Offf kafam cok karisik ya :/

almanya'da da burdaki kadar yüksek mi puanlar,merak ettim konunuzu okuyunca.Tıpın her zaman ayrı bir havası vardır,yapabilirim diyorsan neden olmasın

almanya'da da burdaki kadar yüksek mi puanlar,merak ettim konunuzu okuyunca.Tıpın her zaman ayrı bir havası vardır,yapabilirim diyorsan neden olmasın

Evet burdada öyle bizde puan degildi not var

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Selam Kizlar,

Canım merhabalar. Tıp fakültesi ikinci sınıf öğrencisiyim bende şuan sınavım var ders calısıypdum ☺️ evet zor evet herkes tatile girdi hala calısıyoruz ama mesleğini içinden gelerek yapıyorsan isteyerek okuyorsan ne ders göze batıyor ne nöbetler :) tusta genel cerrahi puanları düşük çok tercih esdilmediği için tercih edilmeme nedeni biraz zor olması. Burda mncelikle gerçekten isteyip istemediğine karar vermen lazım. Kolay gelsin :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back