Gebeliğe Hazırlık Tip 1 diyabet hastası hamileler sorum size

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

bebekedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2017
1.507
2.037
133
Arkadaslar daha onceki konularıma rast geldinizmi bilmiyorum sık düsüklerle ilgili konularım var 28 yasindayım ve 11 senedir seker hastasiyim 3 aylik degerim 6.0 ve sekerim genelde dengelidir ... 3 senelik evliyim bi surede 9 sefer dusuk yaptım artık 10. Yu deneyecek gucüm yok gibi hissediyorum... Gebelik surecinde sıkinti yasamadan benim gibi diyabet hastasi tanidiklariniz varsa veya sizde varsa bana yardımcı olurmusunuz lutfen anne olma inancimı kaybettim... Tum testler pihtilasma haricinde normal rahim icinde perde acıldı histereskopi yapildi gebetik tesler sperm testleri lupus antikor ttestleri hersey yapildi ama ben care bulamiyorum seker hastası herkes düsükmü yapar arkadaslar

Pihtilasma icin igne ve ilac kullanıyor musun

Peki 9 dusugun haftaları neler

Bağışıklık sisteminle alakalı olabilir mi acaba cnm doktorlar bu konuda bişey dedi mi

Bağışıklık sisteminle alakalı olabilir mi acaba cnm doktorlar bu konuda bişey dedi mi
Bagisiklik sistemini baskilayici ilac ictim son iki gebelikte biri 15 haftaua kadar gitti kanama nedeni ile evde ellerime dustu sonuncusuda 8 haftada kalbi durdu yine ama sonuncu da igne ve aspirin icmedim sadece bagisiklik baskilayici kullandim deltacortril

Ben diyabetim, tip 2. İlac kullanip agir diyetle saglikli 2 gebelik gecirdim. Size cok gecmis olsun ama sekerle alakasi yok gibi. Tek istisna, ani seker yukselmesi bebek olumune sebep olabiliyor, bir seylere uzulup sikildiniz mi hamileliklerinizde? Eger sebep buysa bir de psikolog destegiyle ve belki anti depresan bir ilac takviyesiyle hamileligi saglikli sekilde devam ettirebilirsiniz

İyi de deltacortil kortizon, bagisikligi baskilarken sekeri cok yukseltiyorsunuz. Buna endokrinologunuz ne diyor?

Herşey nasip Rabbim ne dilerse o olur elbet ama cok iyi bi doktor bulman lazım

Herşey nasip Rabbim ne dilerse o olur elbet ama cok iyi bi doktor bulman lazım
Bulamiyorum kendim gibi kimseyi buladigimdan dontor da bulamiyorum bana yardim edecek kimseyi bulamiyorum dun bi haber gordum simdi o doktoru arastiriyorum ama diyarbakirdaymis nasıl gidicem bilmiyorum oncelikle kendisine ulasmaya calisicam fakat hic bir sosyal medyam yok youtubedan yazdim cevap verirse insallah bi sekilde gitmeye calisicam ama cok korkuyorum cesaretim yok

Benimde tip 1 igne kullaniyorum devamlı surekli kontrol altinda fakat eskisehirde bu durunla ilgilinecek bi endokrin doktoru bile yok.. hepsi basindan savma derdinde eskisehir bu isler icin hic iyi bi yer degil.. bende kendim kontrol altinda tutmaya calisiyorum devamli olcüm ve igne yaparak gebeliklerimde asirı yemek yeme isteğim oluyor engel olmaya calisiyorum.. sıkan stresse sokan şeyler acikcası yone birseymi olucak korkusu onun disında cok buyuk sorunlar olmuyor zaten herkes sorunu bildigi icin ustumuze gelen yok tek problem yinemi ayni seyler olucak korkusu

Kac araliginda tutuyorsunuz sekeri ortalama?

Psikolojik olabilir mi peki akışına bıraksan hatta bi süre bebek istemesen senin sağlığın için daha iyi olmaz mı

Psikolojik olabilir mi peki akışına bıraksan hatta bi süre bebek istemesen senin sağlığın için daha iyi olmaz mı
Şu an dusunmuyorum zaten cok yoruldum ama başa aldigimizda bi sure gecince yine ayni korkular olucak gecmiycek 1 degil 2 degil cunku... 6. Gebelige kadar cok takmadım ama sonrasnda isin ciddiye bindigini fark etttim ve hep ayni korkulari yasadim

Aclik 80 110. Tokluk 120. 150 oluyor 3 aylikda 6.0
Yanlis yapiyorsunuz iste. Hamilelikte seker normal zamanlardaki gibi degerlendirilmiyor. Benim aclik 85 cikti diye son donemlerde insulinim arttirilmisti. 30 ya da 32. Haftada insuline gecmistim de. Sanirim tokluk da 120 ya da 130’u gecmesin istiyorlardi. Bunu cok iyi arastirin lutfen

Bu ufacık degerlerden herhangi bi sorunnolmaz diyorlar 300leri 400leri görenler oluyor anlayamiyorum onlarda bi problem olmazken benim neden bu kadar hassas cok dusuklerde gezdigim zaman oksijen gerekiyor seker dusuklugu oksijeni keser biraz yuksek tut dediler 70leri cok dusuk goruyorlardı o yuzden biraktim iste eskisehirde bi endokrinciye gitmeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…