Times: NATO'nun Türkiye'de özgürlük ve demokrasi için sesini yükseltmesinin vakti geldi

demetooo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
1.623
3.146
53
Times: NATO'nun Türkiye'de özgürlük ve demokrasi için sesini yükseltmesinin vakti geldi


Türkiye, 1952 yılından bu yana NATO üyesi
İngiliz Times gazetesi bugünkü başyazılarından birinde Türkiye'deki son gelişmelere değindi. Gazete, Türkiye'nin de üyesi olduğu Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ne (NATO) "özgürlük ve demokrasi için sesini yükseltme" çağrısı yaptı.

Times'ın başyazısının başlığı, "Giderek genişleyen bir tasfiye".

Başyazı Birleşmiş Milletler'in (BM); Türkiye'de polislerini, kamu görevlilerin ve muhalefete sempati duymakla suçlanan kişilerin topluca gözaltına alınmaları ile "bir korku iklimi yaratıldığı" tespitiyle başlıyor.


Times, BM'nin sık sık Batılı ülkeleri değerlendirirken çifte standart uygulamakla suçlandığını hatırlatıyor. Gazeteye göre örgütün Türkiye ile ilgili son tespitleri ise yetersiz bile sayılabilir.

'Paranoyakça tepkilere işaret'
Başyazı şöyle devam ediyor:

"Gizemli Gülen hareketinin organize ettiği iddia edilen geçen yılki darbe girişimi sonrası 40 binden fazla kişi gözaltına alındı. 100 bin kişi görevden uzaklaştırıldı. Sırf bu rakamlar bile düşmanlarını ezmenin ve herhangi bir potansiyel siyasi muhalefeti ortadan kaldırmanın yanı sıra, kendisini çok geniş yetkilerle ödüllendirmekte de kararlı bir Cumhurbaşkanının paranoyakça tepkilere işaret ediyor. Öyle ki, kişisel yetkisi üzerinde gelecekte hiçbir kontrol mekanizması olmayacak, kimseye farklı düşünme fırsatı verilmeyecek."

Times daha sonra Türkiye'de son referandum sonrası ikinci bir tasfiyeye başlandığını, yaklaşık 14 bin polisin gözaltına alındığını ya da görevden uzaklaştırıldığını belirtiyor.

Telif hakkıDHA
Image captionTürkiye'de geçen hafta 1000'den fazla polis gözaltına alınmış, 9 binden fazla polis de görevden uzaklaştırılmıştı
'Stalin ve Hitler' benzetmesi
"Binlerce polis de hapiste. Sadakatleri sorgulanan ve sadece Gülencilere sempati beslendiklerinden şüphelenilen öğretmenlere, askerlere, yargıçlara, gazetecilere ve kamu görevlilerine katıldılar" diyor gazete ve ekliyor:

"Şiddet içeren bir olayı kullanarak tasfiye ardına tasfiyeye girişmek, hesaplaşmak, bağımsız sesleri sindirmek sık sık mutlak güç peşindeki diktatörlerin başvurdukları bir taktik olmuştur.

"Stalin, Sergey Kirov'un 1934'te suikast sonucu öldürülmesinin ardından tasfiyelerine başlamıştı. Hitler de bir yıl önce Reichstag yangını sonrası hızla, binlerce muhalifinin tutuklanmasını sağlayacak yasayı hızla meclisten geçirmişti."

Hindistan gezisini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı referandum sonrası çok az Avrupalı liderin kutladığı da ekleniyor yazıda.

Telif hakkıREUTERS
Image captionNATO Genel Sekreeteri Jens Stoltenberg geçen hafta Türkiye'ye 'hukukun üstünlüğüne saygı' çağrısı yapmıştı
'Sayın Erdoğan'ın Batılı müttefikleri de onu terk ediyor'
Times, başyazısını şu satırlarla noktalıyor:

"Stalin gibi Sayın Erdoğan da da stratejik sabrı olan bir adam. Düşmanlarını tek tek ortadan kaldırıyor: Önce kendisini Kemalist laikliğin koruyucusu olarak gören ve bir zamanlar çok güçlü olan orduyu, sonra ailesine yönelik yolsuzluk suçlamalarını haberleştiren gazetecileri, sonra da Gülen hareketinin gizemli İslamcıları ile ancak çok uzaktan bağlantılı olabilecek herkesi...Şimdiye dek tüm gelişmeler Erdoğan'ın işine yaradı.

"Ancak tehlikeler de var. Artık Türkiye'deki yabancı yatırımcılar gergin. Paraları kesiliyor. Dış turizmdeki feci düşüş de cabası. Kürt ayrılıkçılar ve İslamcılar yeni saldırılar planlıyor. Ve Sayın Erdoğan'ın Batılı müttefikleri de onu terk ediyor. Şu ana dek sadece NATO eleştiriden kaçınarak geri planda durdu. Ancak artık NATO'nun, ittifakın kalbinde olması gereken özgürlük ve demokrasi için sesini yükseltmesinin vakti geldi."

http://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-39775718?ocid=socialflow_twitter
 
Türkiye'ye demokrasi getirme sesleri yükselmeye başladı! Allah korusun
 
Nato ulkeleri en uygun zamani bekliyor, yani Turkiye'nin eyaletlere bolunme adi altinda parcalanmasini. Boylece her eyalete tek tek ozgurluk getirebilecekler, ayni Irak'a getirdikleri gibi. Turkiye ilerde Osmanliya geri donme sevdasi icinde iken Osmanlinin yol actigi sevr antlasmasina geri donecek bu gidisle.
Turkiye stratejik acidan cok onemli bir bolgede yer aliyor. Avrupa ile Ortadogu arasinda bir kopru, ayni zamanda tampon bolge. Cok uzun zaman birakmazlar burayi Erdogan'in keyfine. Onlar yillardir Turkiye sinirlarindan iceri doldurulan teroristlere bizden fazla duyarli, hic biri sinirlarinda terorist istemez. Turkiye onlar icin yonetimi Turklere birakilamayacak kadar onemli bir ulke. Cunki sinirlari tehlike arzetmeye basladi, bu duruma el koyacaklardir ilerde. Bu ulkenin iyi yonetilemedigi de belli zaten, artan insan haklari ihlalleri, hukuk ihlalleri, teror olaylari hepsi kotu gidisata birer gosterge. Turk halki buna razi diye burnunun dibinde kimse boyle bir ulke istemez. Avrupa ABD neden icislerimize karisiyor diyenlere belki biraz aciklayici olmustur. Sizler de komsunuz evine hirsiz, terorist doldurursa, bir yandan da size parmak sallarsa korkar, onu evden atmak icin imza toplar ya da baska girisimlerde bulunursunuz ya, iste oyle birsey.
 

Kim sınırında terörist istemiyor, tam olarak anlayamadım.
 
Kim sınırında terörist istemiyor, tam olarak anlayamadım.
Avrupa. Biz Avrupa ile komsu degil miyiz? Bir plastik bot ile Yunanistan'a ve oradan da tum Avrupa kapilarina dayanan Suriyelileri hatirla. Onlarin arasinda El-Nusra, El-Kaide, ISID'li var miydi kim bilebilir? Suriye ile sinir kapilarimizdan o 3 milyon Suriyelinin en az iki milyonu kimlik kaydi olmaksizin gecirildi. Gelenlerin ardi arkasi kesilmeyince bizimkiler kimlik sormaya baslamislardi. Bu kadar da insan hayatinin, halkin guvenliginin ucuz oldugu bir ulkede yasiyoruz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…