Times: Erdoğan'ın ömür boyu başkanlığından korkuluyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Times: Erdoğan'ın ömür boyu başkanlığından korkuluyor
  • 2 saat önce
Paylaş
Image copyrightReuters
Times gazetesinde yer alan bir yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'partisinin seçimlerdeki sürpriz zaferinden sonra anayasayı değiştirip iktidarını sağlamlaştırma girişimlerine hız verdiği' belirtiliyor.

Gazete önerilen değişikliklerin bir başkanlık sistemi yaratılmasını öngördüğünü belirterek, 2008'de de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in benzer bir adım attığını vurguluyor.

Haberde özetle şöyle deniyor:

"Erdoğan seçimden sonraki ilk konuşmasında milletin hükümetin cumhurbaşkanının yetkilerinin artırılmasına eğilmesini beklediğini söyledi. AKP'nin şimdi başkanlık sistemi önerisini referanduma götürebilmesi için fazladan 13 milletvekilinin desteğine ihtiyacı var. Kürt ve solcu partiler buna karşı çıktığı için bu destek muhtemelen milliyetçilerden gelecek."

"Erdoğan'ın partisi içinde çok büyük nüfuzu var. Sözcüsü, 'Bu cumhurbaşkanımızın kendi geleceği ile ilgili bir durum değildir. Zaten tarihe geçmiştir. Türkiye'deki sistem daha işler hale nasıl gelir tartışması Türkiye için verimli bir tartışmadır' dedi."

"Değişikliğe karşı çıkanlar, Erdoğan'ın siyasi rakiplerine baskıyı artıracağından ve nihai amacının ömür boyu başkanlık olmasından endişe ediyor."
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/11/151106_erdogan_times

Evet açıkçası başkanlık sisteminden değilde bunun devamında babadan oğula geçmesinden korkuyorum..

Bir kere şu yüz ifadesine bakar mısınız? Ne kadar öz güven sahibi.
Nereden geliyor acaba bu?
Bu yüz ifadesine gitti 50% işte.

yine yabancı kaynaklı bir yazı ama doğru bir tespit, erdoğan karşıtlarının korkusu bu evet bence de...

vurur yüze ifadesi diyosun
doğru valla adam işini biliyor, karşıt bi muhalefet lideri çıksın benzer bi şekilde var mı yok, çıksa keşke...

Ahmet Hakan yazmış bugün aynısını.
CHP lideri için bir lider lazım demiş Erdoğan gibi..
Güzel bir yazıydı.

Bundan niye korkuyorlar? Saçma. Adamı halk seçiyor, halk secmezse gider... haa, halk secerse de bişey demeye hakları yok zaten. Ki ben onun c.b olarak kalacağını düşünmüyorum. 2019da Başbakanlığa dönebilir. Bi de şu an başkan değil ki zaten; cumhurbaşkanı... böyle başkan başkan denildikce başkanlık sistemi gelmese de; zihnimize başkan gibi yer ediyor :)

Şu anda da president, ileride forever president olmasından korkuyoruz.

korku falan yok neyinden korkucaz allahın yarattığı insan işte sadece sevmiyoruz saygı duymuyoruz o kadar hasta zaten allah bilir 10 sene yaşar yaşamaz ondan sonra başka birini buluruz

AKP Erdoğan'dır. Erdoğan bugün bu işlerden çekilecek olsa AKP tek başına bu halkın oyunu alamaz. Oylar aslında AKP'ye değil de Erdoğan'a gidiyor bu ülkede. Yalan olmasın ama yıllar sonra gelmiş olan gerçek anlamda dişli bir lider diyebilirim onun için. Ben onunla aynı kafadan değilim ama bunu da inkar etmek saçma olur şimdi. Onun bu ülkenin başından çekilmesi için:
1) Kendisi gibi dişli bir rakip siyasetçi ortaya çıkmalı. Eğer bu kişi sağ cepheden olursa tam anlamıyla rakip olacağı için oylar bölünecek.
2) Ya da yaşam süresi sona ermiş olmalı. Veya kendi isteğiyle bırakacak, aksi takdirde olmaz yani.
Çok fena bir ekonomik kriz yaşanırsa da onun hükümdarlığı biter ama böyle birşey olacağını sanmıyorum. Hatta bana göre en düşük ihtimal.

Ne korkuyorsunuz sinir disi topluluklar sizi medyanizi bile masa kullaniyorsunuz.
Sizeneeee bizden sizeneeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…