bende de boyun titremesi var senelerdir. tik gibi birşey. ilaç pek işe yaramadı. bende yalnızken de oluyor, ama başkaları varsa yanımda daha çok oluyor. ne yapmak lazım, çözümü nedir ben de bilemiyorum... psikoloğa gittim, düşünmemeye çalış dedi ama öyle de olmuyor çünkü istemdışı... keşke diyorum elim titreseydi en azından saklama şansım olurdu. doktor anksiyete belirtisi dedi, başkalarının yanındayken anksiyete belirtisi olmasını anlarım da, yalnızken neye anksiyete yapayım yani...
Arkadaslar bu tür tikler az cok cogu insanda var
kimi gizliyor kimsenin görmediginden emin olunca yapiyor kimi aleni yapiyor
sizlerinde yazdigi gibi yapmak zorunlulugunda hissetmesi zorluyordur yapmaya
o boyun titremesi dediginiz nedir biraz aciklarmisiniz yani titriyormu yoksa kasiliyormu
hiç parkinsonlu hasta gördünüz mü ya da ms'li bilmiyorum. ona benziyor. uzun süre olmuyor tabi bende kısa sürüyor ama dışardan belli olması beni daha da strese sokuyor. bir çare bulamadım malesef... psikoloğa da sordum tik olabilir dedi, doktor anksiyeteden dedi. tedavisi de yok anladığım kadarıyla... senelerdir bu dertten muzdaripim... dışardan belli olmasaydı keşke, ya da tedavisi olsaydı, ya da en azından biraz az olsaydı... tiyatroya sinemaya gidemiyorum ben mesela. eğer gidecek olursam elimle çenemi desteklemem lazımbir de izleniyor muyum, fark ediliyor mu düşüncesi daha da artırıyor sorunu...
hastaliginizdan dolayi disardaki aktivitelerinizi kisitlamayin sanki hic sorun yasamiyor gibi
islerinizi disarda görün
aklinizdan cikarin o titreyen kismi faydasi olurmu bilmiyorum ama
insaallah gecer
parkinson ms agir hastaliklar tik tedavisi daha kolay olsa gerek
iyi bir doktor bulsaniz güzel olur yani teshisi koyabilecek
agir ilaclar bir hastaligi tedavi ederken baska hastaliga yol acabilir dikkatli olun
telkinle derken grup terapisinden falanmi bahs ediyor yoksa kendi kendinemi
Arkadaslar bu tür tikler az cok cogu insanda var
kimi gizliyor kimsenin görmediginden emin olunca yapiyor kimi aleni yapiyor
sizlerinde yazdigi gibi yapmak zorunlulugunda hissetmesi zorluyordur yapmaya
o boyun titremesi dediginiz nedir biraz aciklarmisiniz yani titriyormu yoksa kasiliyormu
merhaba, ben ortaokul zamanlarımdan beri(şuan 20 yaşındayım) yüzümde çeşitli hareketler yapıyorum, ilk yaptığım herkesin yaptığı gözlerimi sıkı kapatarak kırpmak, sonra burnumla ilgili bir tik sanra dudaklarımla ilgili oldu.. bunları yaparken bilinçsizce farkında olmadan yapıyordum..
şuan yaşadığım gözlerimi kırpmak (öncekinden farklı şekilde) ve boynumdaki kaslar geriliyor gibi hissettiğimden kafamı oynatmak ,
ama bunun tik olup olmadığından emin değilim çünkü mesela insanların bulunduğu yerde yapmıyorum, beni görmediklerinden emin olduğumda yada ailem gibi böyle hareketlerime alışık kişilerin yanında yapıyorum
sizce bu tik mi destek almalı mıyım?:44:
ayrıca doktora gittiğimde antidepresan verip yollar diye gitmek istemiyorum, çok da gerekli değilse neden zararı çok olan ilaçları kullanayımki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?