Tiklerle ilgili

kolibrii

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2012
439
128
73
.......................................................

Son düzenleme:
bende de boyun titremesi var senelerdir. tik gibi birşey. ilaç pek işe yaramadı. bende yalnızken de oluyor, ama başkaları varsa yanımda daha çok oluyor. ne yapmak lazım, çözümü nedir ben de bilemiyorum... psikoloğa gittim, düşünmemeye çalış dedi ama öyle de olmuyor çünkü istemdışı... keşke diyorum elim titreseydi en azından saklama şansım olurdu. doktor anksiyete belirtisi dedi, başkalarının yanındayken anksiyete belirtisi olmasını anlarım da, yalnızken neye anksiyete yapayım yani...

Son düzenleme:

ben de psikoloğa gitsem iyi olacak hiç gitmedim bazen isteyerek yapıyorum bu davranışlarımı bazen sanki yapınca rahatlayacakmışım gibi yapma isteği geliyor. ayırca el titremesi olsa o da insanı sinir ederdi dışarıdan farkedilmese de insan kendisindeki küçücük şeyi takıntı haline getirebiliyor

Arkadaslar bu tür tikler az cok cogu insanda var
kimi gizliyor kimsenin görmediginden emin olunca yapiyor kimi aleni yapiyor
sizlerinde yazdigi gibi yapmak zorunlulugunda hissetmesi zorluyordur yapmaya
o boyun titremesi dediginiz nedir biraz aciklarmisiniz yani titriyormu yoksa kasiliyormu

hiç parkinsonlu hasta gördünüz mü ya da ms'li bilmiyorum. ona benziyor. uzun süre olmuyor tabi bende kısa sürüyor ama dışardan belli olması beni daha da strese sokuyor. bir çare bulamadım malesef... psikoloğa da sordum tik olabilir dedi, doktor anksiyeteden dedi. tedavisi de yok anladığım kadarıyla. senelerdir bu dertten muzdaripim... dışardan belli olmasaydı keşke, ya da tedavisi olsaydı, ya da en azından biraz az olsaydı... tiyatroya sinemaya gidemiyorum ben mesela. eğer gidecek olursam elimle çenemi desteklemem lazım bir de izleniyor muyum, fark ediliyor mu düşüncesi daha da artırıyor sorunu. az önce yazı yazıyordum yazı yazarken odamdayım tabi kimse yok, ona rağmen yine oluyor. tomografi bile çektirmiştim beyinle ilgili de birşey çıkmadı... biraz uzun yazdım sanki ama anlatmak istedim, kısa bir süre öncesine kadar kimseyle paylaşmamıştım, yakın arkadaşlarıma bile demedim. diyemem de herhalde... zaten fark ediliyordur

Son düzenleme:

hastaliginizdan dolayi disardaki aktivitelerinizi kisitlamayin sanki hic sorun yasamiyor gibi
islerinizi disarda görün
aklinizdan cikarin o titreyen kismi faydasi olurmu bilmiyorum ama
insaallah gecer
parkinson ms agir hastaliklar tik tedavisi daha kolay olsa gerek
iyi bir doktor bulsaniz güzel olur yani teshisi koyabilecek

ben de düşünmemeye ya da sanki olmamış gibi yapmaya çalışıyorum ama engelleyemiyorum. kafamı takıyorum yani ister istemez. gittiğim doktorlardan biri nörologtu, telkinle alakalı birşey bu dedi. psikiyatrist doktor ise profesördü, ilaç verdi, ilaç da tansiyonu düşüren bir ilaç, benim zaten tansiyonum düşük o yüzden bu sıcak havalarda kullanamıyorum bayılırım diye. ms'li, parkinsonlu hastalar çok ağır ilaçlar kullanıyorlar, eğer bana doktorun verdiği bu ilaç hiç bir işe yaramazsa (ki pek yaramıyor işin doğrusu, ama havalar biraz serinleyince tekrar kullanmaya başlayıp kendimi gözlemleyeceğim) o ağır ilaçlara geçmek gerekecek...

agir ilaclar bir hastaligi tedavi ederken baska hastaliga yol acabilir dikkatli olun
telkinle derken grup terapisinden falanmi bahs ediyor yoksa kendi kendinemi

agir ilaclar bir hastaligi tedavi ederken baska hastaliga yol acabilir dikkatli olun
telkinle derken grup terapisinden falanmi bahs ediyor yoksa kendi kendinemi

kendi kendine telkini kastetmişti.. benim sorunuma benzer sorunu olan birine de pek rastlayamadım, çok az görülen birşey sanırım

bende titreme sayılmaz kasılma oluyor, aslında kapandıktan sonra ortaya çıktı eşarp boynumu sıkarken kasılıyordu ama alışkanlık oldu sanırım rahatken de boynum kasılıyor ben asıl gözlerimle ilgili olandan rahatsız oluyorum

Diğerlerini bilmiyorum ama boynunuzdaki kronik boyun tutulmasından kaynaklanıyor olabilir. Bilgisayar başında mı çalışıyorsunuz ya da mesela manikürcülük gibi sürekli boynunuzun sabit kaldığı bir iş mi yapıyorsunuz? Bende boyun tutulmasından muzdaribim ve boyun kaslarımı tik gibi sıkar gevşetirim. Ama mesela fizik tedavi gördükten sonra aylarca olmamıştı. Şimdi de mesela bilgisayardan uzak kaldığım günler boynum rahat olduğu için o hareketi yapmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…