• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tikler!

saytec

http://kadinlarmeydani.fo
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008
17
0
86
Adana
Merhaba dr. hanım,

Benim 8 yaşımdan beri göz kırpma tikim vardı. Şu an 23 yaşındayım, herhangi bir tedavi olmadım. Çünkü rahatsız edici düzeyde değildi. Ama son 1 yıldır yaşadığım birtakım problemler nedeniyle tiklerime dudak bükme ve parmak oynatma da eklendi. Bazen o kadar şiddetleniyor ki, toplum içinde olmak istemiyorum, utanıyorum.

Tiklerle ilgili çok yazı okudum. Genelde ilaçla tedavi, eğer gerekirse terapi yapıldığı yazıyor. Maalesef ki özel muayenehaneler çok pahalı ve benim buna bütçem yok. Yani 1 kereliğine gitmenin de bir faydası olmayacak.

Devlet hastanesine gittim ancak 2 dakikada birkaç soru sorup, anti depresan ilaç yazdılar. Açıkçası bu da içime sinmedi. Nedenini araştırmadan ilaç kullanmak doğru mudur? İlaç Cipralex bu arada.. İlacı almalı mıyım? Ya da en azından stresimi azaltmak için ne yapabilirim? Çok çaresizim. Tiklerin tedavi olma oranı ne kadardır? Bu kadar yıldır doktora gitmemiş olmam olumsuz bir etki yapar mı?

bence ilaç kullanma derim, kendi kafanda bitir işi. onun mantıkça dogru olmadıgını yapmaman gerektiğini beynine sindir .birde nasıl bir tik bu merak ettim ?

Gözlerimi çok sık kırpıyorum belki saniyede 2 kez.. Dudak bükme de işte dudağım garip garip sağa sola oynuyor. Bir de parmaklarımı birbirine sürterek oynatıyorum. Toplum içerisinde çok sinir bozucu bir durum. Engel olmak mümkün değil. Düşündükçe daha da artıyor. Şu sıralar stresli olduğum için arttı. Normalde göze çarpmıyor pek.

Gurbik, uzman olmadığınız bir konuda, hele de tedavinin akışı ile ilgili fikir beyan etmeniz sizce ne kadar doğru?
Dostlar, lütfen bu konuda çok özenli davranalım ve uzmanlık alanımız dışındaki konularda tedavi yönlendirici yorumlarda bulunmayalım.
Saytec, devlet hastanelerinden bu konuda yeterli hizmeti alamadığınızı düşünüyorsanız, ki haklısınız, o zaman ya üniversite hastanelerine ya da SGK'nın geçtiği özel kurumlara başvurabilirsiniz.
SGK'nın bu konuda hangi özel hastanelerde geçerli olduğunu ve bu konuda hangi uzmanların yaşadığınız yere yakın çalıştığını Türk Psikiyatri DErneği ve Türk Psikologlar Derneği'nden öğrenebilrisiniz.

tikler hakkinda 'kafanda bitir isi' ,'unutmaya caliss' demezlermi .. en cok buna sinirleniyorum..
cunku bunu sadece yasiyan bilir.
ben senelerdir tiklerim degisiyor. burun cekiyorum .. gozlerimi kirpiyorum.. bu son aralar kaslarimi gerip birakiyorum , ha bi arada kafa sallama problemim olmustu.

en kotu kafa sallama tikimdi. cunku en goze carpan oydu. evrim geciren bir rahatsizlik bi kac ay suruyor sonra yerini baska bir tike birakiyor. sahsen bende bu sekilde oluyor..

baska yasiyanlar varsa bu derdi paylasalim..

yakinda psikiatrdan destek gormeyi bekliyorum..

tikler hakkinda 'kafanda bitir isi' ,'unutmaya caliss' demezlermi .. en cok buna sinirleniyorum..
cunku bunu sadece yasiyan bilir.
ben senelerdir tiklerim degisiyor. burun cekiyorum .. gozlerimi kirpiyorum.. bu son aralar kaslarimi gerip birakiyorum , ha bi arada kafa sallama problemim olmustu.

en kotu kafa sallama tikimdi. cunku en goze carpan oydu. evrim geciren bir rahatsizlik bi kac ay suruyor sonra yerini baska bir tike birakiyor. sahsen bende bu sekilde oluyor..

baska yasiyanlar varsa bu derdi paylasalim..

yakinda psikiatrdan destek gormeyi bekliyorum..

Yapmanız gereken yakınınızda bulunan bir psikiyatra giderek gerekli tedaviyi başlatmak.

Back