Tıkanan lavaboları açmak için doğal yöntem ;)

DepresifPolyanna

Ö♡S
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2008
10.806
13.019
823
Kimyasal içerikli, üzerine sıcak suyu boca edince ortaya zehirli duman salan lavabo açıcıları kullanmadan, tıkanan lavabolarınızı açabilirsiniz. Ben dün sürekli tıkanan beni deli eden balkon giderimde denedim memnun kaldım. Tarifi şöyle;

"Tıkanmış olan gidere, yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirke döküp 15 dakika bekletin. Daha sonra sıcak su dolu bir çaydanlığı gidere boşaltın."

Giderim çok tıkanık olduğu için bir kaç saat arayla 2. kez uyguladım. Lavabo açıcılar sağlık açısından zararlı olduğu gibi, tesisatçılarda boruları yıprattığı için pek önermiyor.

Son düzenleme:
1su bardagı sırkeyı lavobaya dok hemen ustune bır caydanlık dolusu kaynar su dok bak gor nasıl pırıl pırıl olacak ve acılacak lavabon

iyi de şekerim,yapılan şey sonuç itibarıyla asit, üstelik o şekilde yapılan kontrolsüz oluyor ve pek işe de yaramıyor.lavabo açıcıların maddesi belli,miktarı belli,kullanış şekli belli.ben doğalcıyımdır ama bazı konularda hazır ürünleri kullanmak daha güvenli.

bunu ilk defa duydum.Kabartma tozunu lavaboya döküp üzerine kaynamış suyu döküncede lavaboyu acıyor.aynı zamanda fayanslarınınız aralarındaki beyaz kısımlara kabartma tozunu bir kase ye boşatıp macun kıvamında yapıp sürerseniz bembeyaz yaptığını görüceksiniz.aynı zamanda gümüşleride parlatıyo.

bu konuda malesef lavabo açıcılar kadar iyi sonuç alamıyosun. herşeyi denedim ama malesef en iyi açan lavabo açıcılar. yağ kir pislik bunları bu dediğiniz şeyler çıkarmıyor.

Geçen gün yine lavabom tıkandı. Lavabo açıcı bana mısın demediği anda eşim müthiş çözümüyle yine kendine hayran bıraktı saolsun. Hortumun ucuna teli epey doluyosunuz ve giderden salıp epey bi gönderiyosunuz. Bu işlemi 7-8 kere tekrarlayıp, her seferinde hortumu temizleyip geri gönderirseniz lavaboda hiç bi problem kalmıyo. Ama bu dediğim yöntem artık lavabo açla fln açılamayan, her şeyi denedim olmadı diyenler için. Bu yöntem de olmazsa belediyeyi çağırıp boruları kırdıracaksınız malesef. O da olmadı boruya bi dinamit atıp kökten çözüme de kavuşabilirsiniz. :)

Bunu denedim ama sonuç alamadım,lavabo açıcılardan şaşmamak gerek fiyatı da uygun zaten.

Tıkalı Lavabo Açma Konusunda verilen bilgiler faydalı ve pratik sonuçlar vermekte önerildigi gibi uygulanırsa kısa bir süreiçinde sonuç almak mümkün ancak şöyle bir durumda sözkonusu her lavabo tıkanıklığı bu şekilde sunuç vermiye bilir şöyle birtavsiyem var arkadaşlar kameralı robotla ......öneririm enkötü ihtimal garanti çözüm diyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tıkalı Lavabo Açma Konusunda verilen bilgiler faydalı ve pratik sonuçlar vermekte önerildigi gibi uygulanırsa kısa bir süreiçinde sonuç almak mümkün ancak şöyle bir durumda sözkonusu her lavabo tıkanıklığı bu şekilde sunuç vermiye bilir şöyle birtavsiyem var arkadaşlar kameralı robotla tıkalı lavabo açan firma öneririm enkötü ihtimal garanti çözüm diyebilirim

Son düzenleyen: Moderatör:
evet bu yöntem cok guzel bulasık makınesı ıcıne kımyasal dökmeye korktugum ıcın bununla acmıstım

bulasık makınesının içine mı doktunuz? makıneye zarar vermez mı*? parlatıcı olarak falan sırke kullananlar varmıs ama makıneye zarar verır dıye dusunuyorum uzun vadede:18::18::18::18:

Metruk Sahil balkona ne yaptıysam pek fayda görememiştim sizin yöntemi denedim, sonuç mükemmel 10 gün sonra bu evden taşınacağım ama olsun gelen kiracı rahat eder:) çok teşekkür ederim eşinin fikrine, senin paylaşımına sağlık :)

benmide lavabom tıkandı interneten erpay tesisat diye bir kameralı tesisatcı buldum sağolsunlar gelip robotla açtılar hiç bir yeride kırıp dökmeden hemde tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…