- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.019
- 823
- Konu Sahibi DepresifPolyanna
-
1su bardagı sırkeyı lavobaya dok hemen ustune bır caydanlık dolusu kaynar su dok bak gor nasıl pırıl pırıl olacak ve acılacak lavabon
Kimyasal içerikli, üzerine sıcak suyu boca edince ortaya zehirli duman salan lavabo açıcıları kullanmadan, tıkanan lavabolarınızı açabilirsiniz. Ben dün sürekli tıkanan beni deli eden balkon giderimde denedim memnun kaldım. Tarifi şöyle;
"Tıkanmış olan gidere, yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirke döküp 15 dakika bekletin. Daha sonra sıcak su dolu bir çaydanlığı gidere boşaltın."
Giderim çok tıkanık olduğu için bir kaç saat arayla 2. kez uyguladım. Lavabo açıcılar sağlık açısından zararlı olduğu gibi, tesisatçılarda boruları yıprattığı için pek önermiyor.
bunu ilk defa duydum.Kabartma tozunu lavaboya döküp üzerine kaynamış suyu döküncede lavaboyu acıyor.aynı zamanda fayanslarınınız aralarındaki beyaz kısımlara kabartma tozunu bir kase ye boşatıp macun kıvamında yapıp sürerseniz bembeyaz yaptığını görüceksiniz.aynı zamanda gümüşleride parlatıyo.
evet bu yöntem cok guzel bulasık makınesı ıcıne kımyasal dökmeye korktugum ıcın bununla acmıstım
Geçen gün yine lavabom tıkandı. Lavabo açıcı bana mısın demediği anda eşim müthiş çözümüyle yine kendine hayran bıraktı saolsun. Hortumun ucuna teli epey doluyosunuz ve giderden salıp epey bi gönderiyosunuz. Bu işlemi 7-8 kere tekrarlayıp, her seferinde hortumu temizleyip geri gönderirseniz lavaboda hiç bi problem kalmıyo. Ama bu dediğim yöntem artık lavabo açla fln açılamayan, her şeyi denedim olmadı diyenler için. Bu yöntem de olmazsa belediyeyi çağırıp boruları kırdıracaksınız malesef. O da olmadı boruya bi dinamit atıp kökten çözüme de kavuşabilirsiniz. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?