• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

THY çalışanları

songa84

BARBİ BEBEK NİŞANLANDI !
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2008
2.375
1
116
İstanbul
merhabalar thy larınlada çalışan arkadaşların yrdımına ihtiyacım var.kendi veya çevresinde bir yakını burda çalışan insanlar yardı ederse sevinirim.thy larına başvurdum bir tanış vasıtasıyla.fakat çalışma şartları hakkında hiç bilgim yok.hangi pozisyonda çalışacağımı da bilmiyorum şuan. benim öğrenmek istediğim çalışma koşulları rahatmı,servis imkanı varmı,vardiyalımı çalışılınıyor bir de hangi gün tatil yapılıyor?bunların hepsine tek tek yanıt vermenizi rica ediyorum.saygılar

arkadaşlar yokmu aranızda kendi veya bir tanıdığı türk hava yollarında çalışan?

hangi pozisyona başvurduğuna bağlı çalışma koşulların...kabin memurluğu mu* yer hizmetleri mi buna göre değişir..yer hizmetlerinde çağrı merkezinde vardiyalı çalışıyorsun 3 vardiya var diye biliyorum...ama kabin memurluğu mülakatı sağlık kontrolü eğitimi sonrası kabin amiri eşliğinde uçuşların var ...servisleri varr ...belirli bir gün izin verilmiyor uçuşlarına bağlı.......

Merhaba arkadşlar thy part tıme olarak üni öğrncilerni iş imkanı sundu. Bnde cv yoldm cevap geldi. çağryolar bni. Fakat ne yapacağım konsnda hiç bir bilgim yok yardmcı olabilen varmı acba

bende kabin memurluğu için thy'na başvurdum tüm kriterler uyuyor fakat yabancı dil yok yinede şansımı denemek için başvuru yaptım.içinizde kabin memuru var ise mülakat aşamalrını çok merak ediyorum ingilizce sorular zormu onun dışında ne tarz sorular yönletiyorlar, ilk görüşmeye giderken ne giyinmeli
lütfen yanıtlarınızı bekliyorum

Merhaba arkadşlar thy part tıme olarak üni öğrncilerni iş imkanı sundu. Bnde cv yoldm cevap geldi. çağryolar bni. Fakat ne yapacağım konsnda hiç bir bilgim yok yardmcı olabilen varmı acba

ben çalıştım gölek giyinerek git ciddi görün
ingilizcen iyi ise alırlar deği ise almazlar evde pratik yapmalısın
doğal ol heycanlı olma okul ve şimdi yapmak istediklerini ingilizce anlatabilmelisin
haydi şanslar sana!!!!:gitme:

ben çat pat ingilizce konuşanları bile aldıklarını duydum ama torpil ile.oda bende olmadığına öre işim çok zor ingilizce bilmiyorum bu işide kaçırmak istemiyorum kursa gidecek vakit yok evde çalışmaya başladım yeterli geleceğini sanmıyorum ama denedim olmadı derim hiç olmazsa
görev başındayken ingilizceyi dört dörtlük gerektirecek durumlar oluyormu?

bende kabin memurluğu için thy'na başvurdum tüm kriterler uyuyor fakat yabancı dil yok yinede şansımı denemek için başvuru yaptım.içinizde kabin memuru var ise mülakat aşamalrını çok merak ediyorum ingilizce sorular zormu onun dışında ne tarz sorular yönletiyorlar, ilk görüşmeye giderken ne giyinmeli
lütfen yanıtlarınızı bekliyorum

ben çat pat ingilizce konuşanları bile aldıklarını duydum ama torpil ile.oda bende olmadığına öre işim çok zor ingilizce bilmiyorum bu işide kaçırmak istemiyorum kursa gidecek vakit yok evde çalışmaya başladım yeterli geleceğini sanmıyorum ama denedim olmadı derim hiç olmazsa
görev başındayken ingilizceyi dört dörtlük gerektirecek durumlar oluyormu?

ingilizce kesin gerekiyor arkadaşım.. çat pat konuşup torpille giren de sonun da diğer çalışanlara rezil oluyor.. çin seferleri dışında tüm uçuşlarda ortak dil ingilizce.. yani adam amerikalı alman italyan fransız hepsi ingilizce konuşuyor. yolcunun bi sıkıntısı olsa ne bileyim mesela transit yolcu aktarmayla ilgli bişey soracak ne diceksin dur ben anlamıyorum arkadaşlar bi ilgilenin mi diceksin? ya da acil bi durumda, kolu uyuşuyor nefes darlığı yaşıyor midesi bulanıyor........ sen inanıyor musun ingilizce bilmeyen birinin idare edebileceğine??? ayrıca zaten sınavlarda amerikalılar ingilizler vs oluyor mülakatta anlamıyorsan konuşamıyorsan bi çizik... elenirsin... ha unutmadan çok keyifli tarafları olduğu gibi canından bezdirecek tarafları var hostesliğin, ordan burdan duyduğunuz renkli taraflarına kanıp kaptırmayın kendinizi..

kızlar ben kolej mezunuyum ve hazırlık da okudum. ama kpds üds toefl falan yok. bu sınavlara grenlerden puan istiyorlar ve ingilizce mülakata gerek duymuyorlar. ben sizden ingilizce mülakatlarda ne soruluyor öğrenmek istiyorum. girenleriniz bilgi verebilirmi? türkçe ingilizce mülakatlarda neler soruluyor. ve gercekten de boyu bir kac cm kısa söylüyorlarmı?

ben de çalışma saatleri konusuna takıldım...mesela günde 8 saati yasal olarak geçememeleri lazım...o halde nasıl ayarlanıyor bu vardiya işi? mesela aynı gün mü diyorlar su gün su saatlerde burdasın diye? ben de basvurdum ama kafam karısık... cünkü çicegi burnunda bir anneyim ve haliyle calısma kosulları cokkk önemli...tabi yavrumun gelecegi için maaş da önemli? bunlarla ilgili bilgisi olan?

ben de çalışma saatleri konusuna takıldım...mesela günde 8 saati yasal olarak geçememeleri lazım...o halde nasıl ayarlanıyor bu vardiya işi? mesela aynı gün mü diyorlar su gün su saatlerde burdasın diye? ben de basvurdum ama kafam karısık... cünkü çicegi burnunda bir anneyim ve haliyle calısma kosulları cokkk önemli...tabi yavrumun gelecegi için maaş da önemli? bunlarla ilgili bilgisi olan?

düzene konulmuş bir vardiya cnm. şöyle:
2 gün sabah 8den akşam 4e kadar çalışıyosn
2 gün akşam 4ten gece 12ye kadar
2 ün gece 12den sabah 8e kadar çalışıyosn
sonraki gün sabah işten çıktığın gün tatil bide ertesi gün tatil oluyor, sonra vardiya böyle baştan devam ediyor.

(en zoruda gece vardiyası uyumak yasak görürlerse atılırsn berbat uykun gelir ve gözlerin kapanır uf hatırladm o günleride berbattı ya, ben thy de değil ama antalya fraportta çalışmıştm aynı çalışma şeklimiz vardı 7ay dayanabildm istifa ettm, gözlerimin altı mor olmuştu uykusuzluktan. ben gündüz işinden yanayım artık ama siz bilirsiniz yinede.

canım benim çok sagol, işte ihtiyacım olan detaylı acıklama buydu opuyorumnanaktan
ben zaten oglum sayesinde neredeyse hiç uyumuyorum :kahve: :teytey:
ama şaka bir yana gerçekten zor gibi görünüyor...

yarın mülakata giricem.thy değil havaş ama benzer bi iş için.yalnız bu vardiya konusu çok moralimi bozuyor.işe girsem bile dayanamıcam sanırım.evli bir bayan için çok zor.:((((

ingilizce kesin gerekiyor arkadaşım.. çat pat konuşup torpille giren de sonun da diğer çalışanlara rezil oluyor.. çin seferleri dışında tüm uçuşlarda ortak dil ingilizce.. yani adam amerikalı alman italyan fransız hepsi ingilizce konuşuyor. yolcunun bi sıkıntısı olsa ne bileyim mesela transit yolcu aktarmayla ilgli bişey soracak ne diceksin dur ben anlamıyorum arkadaşlar bi ilgilenin mi diceksin? ya da acil bi durumda, kolu uyuşuyor nefes darlığı yaşıyor midesi bulanıyor........ sen inanıyor musun ingilizce bilmeyen birinin idare edebileceğine??? ayrıca zaten sınavlarda amerikalılar ingilizler vs oluyor mülakatta anlamıyorsan konuşamıyorsan bi çizik... elenirsin... ha unutmadan çok keyifli tarafları olduğu gibi canından bezdirecek tarafları var hostesliğin, ordan burdan duyduğunuz renkli taraflarına kanıp kaptırmayın kendinizi..

Selam Poison,
Bilgilendirici açıklaman için teşekkürler. Kabin memurluğu yapmış ya da yapan birininin yakınıymışsın gibi bi hisse kapıldım o nedenle sana yazmak istedim. İşin zorluklarıyla ilgili biraz bilgi verebilir misin? Ben de THY'na başvuruda bulunmayı düşünüyorum ama evliyim ve evlilik hayatıyla sürdürülebilir bir iş midir bilemiyorum. Etrafımda sorabileceğim kimse de yok. İnternetten formları okuyorum, kime çok memnun kime lanet ediyor girdii güne. Ne yapacağımı şaşırdım ben de...

Zaman ayırıp bilgilendirebilirsen çok sevinirim.
Başarılar. boshayallersmile

Back