"tezgahtarlik" mezuniyetiyle Türkiye´de is bulabilirmiyim??

incimiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
183
14
118
ben Almanya da yasiyorum, tabi burda farkli bir egitim sistemi var. ben 2 sene "tezgahtar" olarak ciraklik yaptim, yani hem calistim hem okula gittim. Türkiyede "tezgahtarlik" denilince kücümseniyor. Ben egitimimde muhasebe, ulusal ekonomi, satis teknikleri, reklam- pazarlama, ürün ekonomisi vs. dersler gördüm. Türkiye´de calismak istesem güzel bir is bulabilirmiyim yada diplomamim hicbir faydasi olmazmi ??? Düsünce ve görüslerinizi yazarsaniz cok sevinirim ...

Tabiki de faydası olur ama o kadar eğitimle köklü firmalara başvur,yükselebileceğin ve daha profesyonel olan şirketler,zincir mağazalar..vs...Satış pazarlamadan tut,işletme,mağaza müdürlüğü..vs alanın çok geniş..Yoksa aldığın eğitimin pek bir önemi kalmaz.başta alt kadrodan başlasan bile zamanla kendini kanıtladıkça,satışlarını arttırdıkça,müşteri bağladıkça çook ilerlersin.Umarım gönlünce olur

aynen katılıyorum

tatliskom ve ebrudore cevaplariniz icin tesekkür ederim ..gercekten beni cok motive ettiniz :13:..evet Almancam´da var...aldigim dersler tabi baslangic seviyesinde ve yukari dogru baya cikabilirler, Türkiye de önlisans/lisans haric egitim yada kurs imkanlari varmi acaba bu meslekte yada herhangi bir meslekte? aslinda benim kaygilarim daha cok "tezgahtarlik" kelimesinden kaynaklaniyor...Türkiyedeki arkadaslarima meslegimi aciklarken tezgahtarim deyince farkli tepki aliyorum kücümseniyorum acikcasi. o nedenle önlisans okumayi bile düsünüyorum :44: cokmu takinti yaptim bilmiyorum

o kişilern cahilliği bence....yaşadığın şehre bağlı olarak bir çok gelişim kursu,seminer..vs bulabilirsin.sonuçta sen özel sektörde çalışacaksın ve kadar gelişmiş bilgili bir eleman da olsan kendini pazarlayabildiğin kadarsındır..önemli olan kime neyi nasıl pazarlayacağını bilmekte..kendini gösterdikçe primlerin artar,kademen de artar.tezgahtarlıktan başlayıp mağaza müdür olan insanlar var ya da genel müdür..zaten bence bu tarz işler en iyi alttan yükselerek öğrenilir,yabancı dilin de büyük avantaj..satış yeteneğin de varsa,geliştirmeye de çalışacaksan dahaa ne istioon hacıııııEki Görüntüle 370240

kuçumsemek değil. o işi pek vasfı olmayan yada olduğu halde malesf kendi işini yapamayanların tercihi. ama senin artıların fazla hele bence lisan konusu cok önemli. adam lisanla işi olmayacağını bile bile yabancı dil isterler buda işe alımlarda tercih sebebidir. yani 1-0 önde başlayabilrsin

peki canlarim bu konuda kafam rahatladi cok cok cok sagolun...simdi birde Almanya dan Türkiye ye dönüs yapmis bir arkadasla konusuyorum. o yönde de aklimdaki soru isaretlerini giderebilirsem bu kesin dönüs isi olacak gibi gözüküyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…