Tezgah altı evye mi tezgah üstü evye mi?

ace77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
6
0
kızlar yeni mutfak yaptırıyorum evyeyi tezgah altı olanlardan mı taktırsak yoksa tezgah üstü olanlardanmı karar veremedim her iki durumda da 1.5 gözlü evye kullanıcam hengi tip daha kullanışlıdır? kullanan arkadaşlarımın fikirlerine ihtiyacım var..

bende yeni mutfak yaptıran biri olarak tezgah altı evyeyi tercih ettim.çünkü çevremde tezgah üstü evye kullanan çok kişi var hiç biri memnun değil.tezgah üstü olanda ,evyenin kenarlarından akan su orada kalıyor kenarlar çıkıntı olduğu için.eğer ustanız iyiyse tezgahın tam evye gelen kısımlarını hafif oyup evyeyi oturtuyormuş ama bunada güvenemedim hemd görüntü olarak beğenmedim.ayrıca 1,5 gözlü evyeyi kullanan arkadaşlarım pek bi işe yaramadığuını söylemişlerdi.tam 2 gözlü olanlar var.ve tezgah altı ben bulabilseydim ondan alacaktım ama maalesef 2 gözlü bulmadığım için tezgah altı ve tek gözlü evye aldım.henüz kullanmaya başlamadım o yüzden memnun kalırmıyım bilemiyorum.ama tavsiyem tezgah altı evye alacaksanız çok kuvvetli bir yapıştırıcıyla tezgaha tutturulması lazımki içine tencere yada ağır şeyler koyduğunuzda evye düşmesin.

Bence tezgah üstü olmalı, alttakilere güvenemiyorum açıkcası her an düşecek korkusuyla

kızlar bende yeni mutfak yaptırıorum anlatın bakem bi nası bişi ben duymadım alt üst olayını

ben de yeni evime tezgahaltı yaptırıcam. şu an kiralık evimde de kullanıyorum çok memnunum

Ben de tezgahaltı alın derim. Tezgahüstü (ankastre denenler) çok sinir, herşey o kenardaki çıkıntının orada birikiyor. Temizlerken fazla kurcalasanız, silikonlar çıkıyor, aşağılara su mu gider diye huzursuzlaşıyor insan. Ama, tabi herhalde biliyorsunuz, tezgahınız laminant olursa, mecburen tezgahüstü kullanmanız gerekecek.

Pardon yaa, konu açılalı 1 seneden fazla olmuş, ben 2010'a 2011 niyetiyle bakmışım. Siz çoktaan eviyenizi kullanmaya başlamışsınızdır..............

Son düzenleme:
Ben de tezgahaltı alın derim. Tezgahüstü (ankastre denenler) çok sinir, herşey o kenardaki çıkıntının orada birikiyor. Temizlerken fazla kurcalasanız, silikonlar çıkıyor, aşağılara su mu gider diye huzursuzlaşıyor insan. Ama, tabi herhalde biliyorsunuz, tezgahınız laminant olursa, mecburen tezgahüstü kullanmanız gerekecek.

Pardon yaa, konu açılalı 1 seneden fazla olmuş, ben 2010'a 2011 niyetiyle bakmışım. Siz çoktaan eviyenizi kullanmaya başlamışsınızdır..............

olsuunn... yeni yaptıracak olanlara da fikir vermiş oluyoruz :KK70:

Selam arkadaşlar konu baya eski ama ben yine de kullanan diğer arkadaşların da fikirlerini almak istedim. Siyah çimstone tezgah yaptırmayı düşünüyorum, evyemi tezgah altı mı yaptırsam, yoksa tezgah üstüne mi koydursam karar veremedim ben de açıkçası.. Kullanan arkadaşların yorumlarını rica ediyorum, teşekkürler :)

Eski eviyem tezgahın üzerinden takılanlardandı, kenarlarını temiz tutmak, silikonlarını korumak çok can sıkıcıydı.

Yeni mutfağımda tezgahaltı var (daha önceden de kullanmıştım) son derece memnunum. Tezgahaltı eviyeler 3 çeşit monte edilebiliyor bildiğim kadarıyla. Ama her tür tezgah ve eviye için mümkün mü bilemiyorum.

$Installationprofiles.jpg

Üstteki taralı parça tezgah, ters L şekli eviye olarak düşünürseniz, benim kullandıklarım hep 2. tipti. Eviyeyi temizlerken üstte kalan tezgah çıkıntısını da temizlediğiniz sürece gayet kullanışlı. Silikon falan hiç gözükmüyor. 1. tipi pek tercih etmeyeceğimi düşünüyorum. 3. tipi ise adamakıllı tezgaha sıfır yapabileceklerinden süpheliyim bizim ustaların.

Mutfaktaki beyaz çimstone dan (lapland) çok memnunum. Siyah çimstone banyomda var. Sildikten sonra bir de kurulamak ihtiyacı hissediyorum, o nedenle ben koyu renk pek önermem. Ancak, koyu renkleri de çok rahat kullandıklarını yazan arkadaşlar var. Belki bulundugunuz yerdeki suyun özellikleri, ışık durumu falan gibi şeylerle ilgisi olabilir.

Selam arkadaşlar konu baya eski ama ben yine de kullanan diğer arkadaşların da fikirlerini almak istedim. Siyah çimstone tezgah yaptırmayı düşünüyorum, evyemi tezgah altı mı yaptırsam, yoksa tezgah üstüne mi koydursam karar veremedim ben de açıkçası.. Kullanan arkadaşların yorumlarını rica ediyorum, teşekkürler :)

canım ben 2li evye yaptırmayı düşünüyordum ama granit tense dökme tezgahı tercih ettik.ondada evyesi kendinden oluyor o yüzden 2li yaptıramıycam:KK31:ama evye kesinlikle altta olmalı çünkü yapan ustaya sordum evyeyi 2li üstten yapsak diye çok şikayet geliyor dedi kenarları temizlenmiyormuş vs.o yüzden biz vazgeçtik:13:

Çok teşekkürler arkadaşlar, yorumlara bakılırsa tezgah altı daha kullanışlı görünüyor. Umarım usta da iyi yapar :) Bu arada ben de siyah tezgahla ilgili birçok olumsuz yorum okudum burada ama o kadar çok şık duruyor ki vazgeçemiyorum bir türlü, gülü seven dikenine katlanır diyeceğim artık ne yapalım :)

Konu eski ama bundan sonra taktıracaklar için iyi haberim var. Artık bu konuya süper çözüm bulundu kızlar, artık hem tezgahın altına evyeyi yapıştırtıp da düştü korkusu yaşamanıza gerek yok, hem de tezgahın üstünde kalınlık yapan evyeleri kullanıp da biriken sulara sinir olmanıza gerek yok. Tezgaha sıfır evye diye bir şey çıktı, çimstone u bu evyeye göre kesiyor mermerciler ve üzerine evyeyi oturttukları gibi tezgahın üstünde hiçbir kalınlık yapmıyor. Hem rahat rahat temizlik yapabiliyorsunuz hem de görüntüsü çok şık oluyor. Kesin tavsiye ederim bulabilirseniz, ben de bunlardan kullanıyorum süper diğerlerine göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tezgah Üstü ve altı ne demek oluyor? Seramik evyeler hangi sınıfa giriyor mesela?

X