Merhaba hanimlar :) 3. Sinif sinif öğretmenliği okuyorum ayni zamanda etut merkezinde öğretmenlik yapiyorum.Benim sıkıntım şu sürekli yaşi benden büyük teyzelerinin okuduğum bolumu sorunca " ayyy ne guzel bak bnm oğlum var ya da yigenim var ''. Ya da anneme soyluyorlarmis okul ne zaman bitecek ,calissin hemen atansin bizim oğlan onu bekliyor gibi şeyler söylüyorlarmis.Kiminize dert gelmeyebilir ama bir yerden sonra çok canimi sıktı görüştüğüm biri de var ailem biliyor .O da çok rahatsiz .Sırf rahat( onlara gore tabi) , tatili çok ,maasida iyi diye evlenilecek kiz gözüyle bakilmaktan.biktimmm!!!!
Evlenene kadar alışsan iyi olacak.Başka da derdin olmaz inşallah hep musmutlu bir hayatın olur.AminMerhaba hanimlar :) 3. Sinif sinif öğretmenliği okuyorum ayni zamanda etut merkezinde öğretmenlik yapiyorum.Benim sıkıntım şu sürekli yaşi benden büyük teyzelerinin okuduğum bolumu sorunca " ayyy ne guzel bak bnm oğlum var ya da yigenim var ''. Ya da anneme soyluyorlarmis okul ne zaman bitecek ,calissin hemen atansin bizim oğlan onu bekliyor gibi şeyler söylüyorlarmis.Kiminize dert gelmeyebilir ama bir yerden sonra çok canimi sıktı görüştüğüm biri de var ailem biliyor .O da çok rahatsiz .Sırf rahat( onlara gore tabi) , tatili çok ,maasida iyi diye evlenilecek kiz gözüyle bakilmaktan.biktimmm!!!!
Ayyy eşimin teyzesi de oğluna öğretmen kız arıyor. Atanmış memur olacak, kapalı olacak, namaz kılacak, çok güzel olacak vb bir sürü kriteri varOğlu 36 yaşında evlenemedi bu zamana kadar bu kriterler yüzünden. Ha bu arada adam memur falanda değil yani. Aklıma onları getirdin.
o teyzelerin oğullarının hepsinin sevglisi vardır üstelik, oğullarının aynı anda birkaç kızla görüşmesinde bir beis görmezler
öğretmen kızların maaş ve çalışma şartları yüzünden terch edildiği doğru maalesef ki..
ben ev hanımı olacağım çalışmayı düşünmüyorum atanmasam olmaz mı teyze diye bozmak lazım bunları..
Ben zaten söylüyorum gorustugum biri var diye ama cahillik mi nedense anlamak.istemiyorlar maalesefBen de ogretmenlik okuyorum. Benim icin de biri bir kere boyle bir sey soylemisti. Annem hemen o kadinin agzini kapadi bizimkinin yasi kucuk okuyor diye. 5senelik de iliskim var bir daha da soylemek icin yeltenemedi. Eger kesin bir dille terslerseniz boyle sorunlar yasamazsiniz demek ki sizden yuz bulmuslar.
tamamdır. düzelttim ben..Telden girdigim için basligin sonuna yanlislikla cek eklemisim.özür dilerim
herkesin derdi kendine bu durum benim için bir dertvah vah ne buyuk dert :) seni ogullarina munasip bir kiz gormeleri nekadar yanlis yahu!
alay etmek istemezdim ama cancaazim, bi iltifati dertmis gibi lanse etmen enteresan olmamis mi? yillarca bu tur muhabbetlere kizlar maruz kalir. okuyani, ah ne akilli kiz, tam ogluma uygun, hemde maasi dolgun oglumun iki yakasi rahatca bir araya gelir diye cekici bulunur. okumayani, tam ev kizi, evini ailesini mis gibi cekip cevirir diye uygun bulunur.
uygun bulunuruz da bulunuruz :) evlendim, hala ah seni ben neden daha once tanimamisiiim, tuh sen nerelerdeydinde seni gorememisiiim muhabbetine giren teyzeler var. Allah sizinde benimde gonlume gore versin de, gulumse kendi olayina bak.
peynir gibi lafı çok hoşmuş..
Ahahah cok guldumVallahi tersi de, ben muhendisim, anneanneme en son gittigimde ogretmen niye olmadin, ogretmenler kizlar peynir ekmek gibi gidiyor, sen evde kaldin bu kafayla demisti, bir hisim Aklima anneannem geldi