• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TETANOZ AŞISI

Elifkubra01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9
Puanlar
1
Merhaba arkadaşlar benim kafamı karıştıran bir durum var ve ben aşı karşıtı birisi değilim aksine aşıların gerekli olduğunu düşünüyorum ama gebelikte 3 doz tetanoz aşısının gereksiz olduğunu düşünüyorum sizler 20. Hafta da tetanoz vuruldunuz mu? Ben 10 yıl aşkındır hiç vurulmamışım ve bi de 27 36. Haftalar arası vurulan bir aşı varmış için de boğmaca difteri ve tetanoz oluyormuş zatwn bence gerekli olan aşı budur acaba tek doz bu aşıyı mı vurulsam sizler öyle mi yaptınız??

Bana hemşire tek doz tetanoz yeterli dedi o kadar aşı vurulmaya gerek yok dedi. İkinciyi olur muyum bilmiyorum

Bana hemşire tek doz tetanoz yeterli dedi o kadar aşı vurulmaya gerek yok dedi. İkinciyi olur muyum bilmiyorum
Ben de zaten bundan çekiniyorum şimdi 2 ya da 3 doz vurulmaya vurulur sun ama ya dokunursa ya bir şey yaparsa diye bu yüzden 30. Hafta da tetanoz difteri boğmaca içeren aşıyı vurulmak daha mantıklı diyorum ama inatla 20. Hafta da illa tek tetanoz vurucaklar ben de düşünüyorum gerek yok ki 2 doz aşıya diye zaten 30. Hafta da vurulacak olan asıl gerekli olan aşı için de boğmaca var çünkü

Merhaba canım sen tetanoz aşısını önceden oldun mu hiç ben hiç olmamışim bu yüzden hemşire iki doz olucaksin dedi 27 hzrn da ilk aşı 22 ncı haftama denk geliyor sen kaçınci haftada oldun

Merhaba canım sen tetanoz aşısını önceden oldun mu hiç ben hiç olmamışim bu yüzden hemşire iki doz olucaksin dedi 27 hzrn da ilk aşı 22 ncı haftama denk geliyor sen kaçınci haftada oldun
Ben tek doz 30. Hafta da boğmaca difteri tetanoz olmayı düşünüyorum her şeyin fazlası zarar kafasındayım çünkü çok fazla laf dönüyor çok fazla bilgi kirliliği mevcut ben de olmadım hiç tek doz vurulacağım boğmaca daha önemli

Son 10 yılda yaptırmamıştım 2 doz yaptılar. 2. Doz ile birlikte koruyuculuk süresi artıyor bu sebeple yaptırdım.

Bana 20. Hafta da gel yapalım dedi sağlık ocağı
Suan daha 17 haftalığım.
Ben bi seferlik bu asi oluyor diye
Tahmin ettim. Öyle ikinci dozu falan duymadım. Bayramdan sonraya denk geliyor zaten 20. Haftam.

Bana 20. Hafta da gel yapalım dedi sağlık ocağı
Suan daha 17 haftalığım.
Ben bi seferlik bu asi oluyor diye
Tahmin ettim. Öyle ikinci dozu falan duymadım. Bayramdan sonraya denk geliyor zaten 20. Haftam.
4 doz yapılıyor normal de ve bunu yapmaya karşıyım aşı karşıtı birisi asla değilim aşı insanı hastalıklardan korur o beyni yıkanmış aşı karşıtı tiplerden değilim benim mantığım boğmaca difteri tetanoz olup tek doz da konuyu kapatmak zatwn koruyuculuk süresi 6 ay ben de hiç olmadım ve alerjim olur dokunur diye de o kadar çok olmayacağım

Merhaba arkadaşlar benim kafamı karıştıran bir durum var ve ben aşı karşıtı birisi değilim aksine aşıların gerekli olduğunu düşünüyorum ama gebelikte 3 doz tetanoz aşısının gereksiz olduğunu düşünüyorum sizler 20. Hafta da tetanoz vuruldunuz mu? Ben 10 yıl aşkındır hiç vurulmamışım ve bi de 27 36. Haftalar arası vurulan bir aşı varmış için de boğmaca difteri ve tetanoz oluyormuş zatwn bence gerekli olan aşı budur acaba tek doz bu aşıyı mı vurulsam sizler öyle mi yaptınız??
Ben yurtdışında yaşıyorum 3 dozu ilk defa duydum. Ben 32. haftada tek doz karma bir aşı oldum boğmaca tetanoz ve bişi daha. Bir kere oldum o kadar.

4 doz yapılıyor normal de ve bunu yapmaya karşıyım aşı karşıtı birisi asla değilim aşı insanı hastalıklardan korur o beyni yıkanmış aşı karşıtı tiplerden değilim benim mantığım boğmaca difteri tetanoz olup tek doz da konuyu kapatmak zatwn koruyuculuk süresi 6 ay ben de hiç olmadım ve alerjim olur dokunur diye de o kadar çok olmayacağım
Anladım evet.
4 doz olduğunu ilk sizden duydum.

Ben yurtdışında yaşıyorum 3 dozu ilk defa duydum. Ben 32. haftada tek doz karma bir aşı oldum boğmaca tetanoz ve bişi daha. Bir kere oldum o kadar.
Bu en iyi aşı en gerekli olan aşı ben bunu olmak istiyorum ama zorla 4 doz olmam gerektiğini söylüyorlar diğerinin adı difteri zatwn için de tetanoz bulunuyor vurulduğunda da uzun süre koruyor önemli olanı boğmaca ama bana öyle şeyler diyorlar ki tatile gidicem mesela illa o dozları vuracaklar üst üste denizden tetanoz kaparsın topraktan kaparsın taştan kaparsın çadırda uyursan kaparsın vs bir sürü beyin yıkayıcı örnek bence en mantıklı olanı kesinlikle sizin vurulduğunuz tek doz aşı...

21. Haftada oldum. 7 yıl önce iki doz olmuştum. Önceki hamileliğimde de 30. Haftada bi aşı falan olmadım bununla ilgili bişeyde demedi hemşire

Oradaki doktorunuz size ne söyledi?
Valla ben araştırmadım bile bana bunu yaptır dedi reçeteyi verdi, eczaneye götürdüm aşıyı vurdular. Tek doz yaptıracaksın seni ve bebeği de doğumdan sonra kendi olacağı aşıya kadar koruyacak dediler.

Ben tek doz 30. Hafta da boğmaca difteri tetanoz olmayı düşünüyorum her şeyin fazlası zarar kafasındayım çünkü çok fazla laf dönüyor çok fazla bilgi kirliliği mevcut ben de olmadım hiç tek doz vurulacağım boğmaca daha önemli
Ayyy ya boşuna doktoruma sormadım olayım mi diye

Ben hic tekli tetanoz yaptirmadan 28. haftada bahsettiginiz 3lü aşıdan, adacel yaptırdım. Tavsiye ediyorum. Sıfır yan etki.

Benim doktorum daha once 3 doz tetenoz asim oldugu icin tek doz bogmaca difteri tetenoz dediginiz o asiyi onerdi. Ben yine de garanti olsun diye 1 doz tetenoz 1 dozda 3lu o asidan oldum

Back