tetanoz aşısı şartmı??

• Konu Sahibi Konu Sahibi eda_eda
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

eda_eda

Ziyaretçi
kızlar 23 haftalık hamişim..tetanoz aşısı zamanı gelmiş..kimi aşı olmuş kimi olmamış..bazı dr lar öneriyor bazıları gerek yok diyor..arada kaldım..iğneyi çok seven biri değilim hatta nefret ediyorum..biliyorum iğneden korkuyosun çocuğu nasıl doğuracaksın diyeceksiniz ama ne yapayım işte o başka bişi sizler oldunuzmu yorumlarınızı bekliyorum :1hug:

ben oldum hatta bu ay bi tane daha olcam 2 kere olnuyomuş bu aşı eğer doktorun önerdiyse bence ol
bazılarının olmaması dr dan kaynaklanıyor dr un tedavi yöntemine bağlı yani

canım hastanede doğum yapacaksan önermiyolar bende ilk bebeğimde olmuştum ikincisinde olmadım.bunda da daha erken bişi demediler ama gerek görmüyo hastane ortamı steril diye doktorlar ..ama sen bilirsin yinede

bu aşıyı hastanede aletlerden mikrop kapılmasın diye yapıyorlarmış.steril ve güvenilir biyerde dogum yapacaksan gerek yok diyorlar.bende iğneden nefret ederim ama zamanı gelince bebeğim için mutlaka yaptırcam.

tatlım kızlar grekli açıklamayı yapmış bende 19.haftamda vuruldum ikincisinide pazartesi günü 27. haftamda vurulcam fakat bazı doktorlar 1 ay arayla vurulmasını istiyolar

bende 18 ve 22 hafta vurdum rısk almamak gerek dedı doktor normal dogumda olsa sezeryanda olsa..strıl olsada yıne ufakda olsa rısk var..bor cok doktor onerıyor eger hıc vurulmadıysanız hayatta

Ben burdaki dogum yapanlara sordum kimse asi olmamis.Sanirim bende olmicam.Umarim birsey olmaz.

Ben burdaki dogum yapanlara sordum kimse asi olmamis.Sanirim bende olmicam.Umarim birsey olmaz.

ya Allah korusun ama herşeyde insanlar için.bebeğini riske atmaya değer mi?
tetanoz korunması çok kolay bişey ama gebelikte bebeğe bulaşırsada sonuçları çok ağır.o yüzden iğne yaptırınca hiç birşey kaybetmezsin.bu benim fikrim tabi

İlk bebeğimde doktorum yaptırmadı bana tetenoz aşısını..Eskiden kötü şartlarda doğumlar olduğunu,göbek kesmede falan jilet gibi şeylerin kullanıldığını,bu yüzden eskiden tetenoz aşısının çok önemli olduğunu söylemişti..Ama günümüzde artık bu türdoğumlar söz konusu değil..

Şimdi 13 haftayı geçkin hamileliğim var..

18. hafta ile 20. hafta arasında tetenoz aşısı vurunmam gerektiğini sağlık ocağında ki hemşie hanım söyledi..Ben yine doktoruma danışacağım..Yaptır derse ne ala,yoksa düşünmüyorum..Dediğim gibi artık şartlar çok değişti,imkanlar ise bol..

bundan 3 ay kadar önce pediatri stajı yaparken yenidoğan servisinde bi bebek tamamen katılaşmış vaziyette.
noldu diye sorduk hocamıza annesi arabada doğum yapmış göbek bağınıda orda kesmişler.bebek tetanoz olmuş ve malesef öldü :'(

nerde,nasıl, ne şartlarda doğum yaparsanız yapın , en ufak bir temas bile sizi de bebeği de tehlikeye atar , kaçınmak neden anlamadım , iyiliğimiz için yapılması öngörülüyor , çevrenizdeki 50 kişi yaptırmamıştır , birşey olmamıştır siz de olara uyup yaptırmazsıız , size vurur kötü şans ,allah korusun , kafanızı vuracak taş bulamazsınız o zaman , hayırlısıyla alın bebeğinizi kucağınıza inşallah...

yazdıklarıma en iyi örnek budur,başımıza ne geleceğini bilemeyiz , biz yapalım , allah bilir gerisini ...

mutlaka yaptırın. bebeğin ne şartlarda doğacağını asla önceden bilemezsiniz. ayrıca tetanozu bulaştıran sporlar çok dayanıklı ve öyle paslı aletlerde falan değil, toprakta vb. her yerde. bu aşı hem sizin için hem de bebeğiniz için. zaten Allah korusun elinizi bile kesseniz acilde aşı yapılacak, şimdiden yaptırın gitsin
bir saniyelik bir şey için böyle bir riski almayın bence.

Bende kararsız kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…