Tetanoz aşısı bilgisi olannn???

AkarGider

❤ bin şükür Allah'ım..
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
13.791
13.671
Kızlar yarın doktora gideceğim ama acaba bugün acile mi gitsem diye bir size danışayım dedim çünkü doğru düzgün bilmediğim bir şehirdeyim ve ulaşım berbat! :KK31: Bir de iki ayağımı da garip bir böcek ısırmış yürüyemiyorum da doğru dürüst zaten :KK50:
3 gün önce ayağıma vida battı sabah 8.30 gibi dersim vardı dersten sonra giderim diye tınlamadım ama kanayınca yara yeniden okulun revirine gittim hemen aşı olmalısın dedi taksim ilkyardım hastahanesine gidip tetanoz aşısı oldum (saat 15.30 gibi) Ancak bugün netten araştırma yapıyordum ki tetanozla ilgili 3 doz uygulanmalı demiş bana tek doz uygulandı tekrar gel de denilmedi. Pazartesi gerçi mecbur hastahaneye gitcem zaten başka bir aşım için o sırada sorcm ama size de sormak istedim belki bilen anlayan vardır diye...Bugün çok da boğazım ağrıyor yorgunluk hissediyorum halsizim..
(Belki bunun da etkisi olabilir diğer aşım da kuduz..2 gün önce de köpek ısırdı onun ikinci doz aşısı yapılacak :KK50:)
Çok kötüyüm bugünlerde bende bir şey var anlamıyorum dua edin lütfen teşekkür ederimm..

Son düzenleme:
Birisi bir şey desin lütfen kendimi çok kötü hissediyorum bunaldımm :KK50::KK50: Ailemi arayıp şimdi onları da huzursuz etmek istemiyorum :KK31:

geçmiş olsun belliki terslikler üstüste gelmiş benimde en çok korktuğum bi köpek tarafından ısırılmaktır,neyse ben tetenoz aşısıyla ilgili bişey söylicem,
bende bu aşıyı sağlık ocağında yaptırdım herhangi bi sebebi yok normalde herkesin yaptırması gerekiyormuş,
bana ilk iğneyi yaptılar 3 ay sonra gel 2. dozu yapacağız dediler gittim onuda yaptırdım ,sonrasında 1 yıl sonra gel dedi 3. dozu yapacağız dediler onuda yaptırdım ve aşılarımı tamamlamış oldum.
şimdi hamileyim,hamilelikte bu aşıyı yaptırmayanların yaptırması gerekiyormuş dr bana hatırlatma iğnesi yaptır dedi ama ben aşılarımı tamamladığım için yapmıcam,
bence sende hastanede sor belkide acil olduğu için tek doz yapmışlardır benim bildiğim böyle içine sinmezse sağlık ocağına sorabilirsi çünkü bu aşılar normalde hs değil sağlık ocağında yapılıyor
tekrar geçmiş olsun.

geçmiş olsun belliki terslikler üstüste gelmiş benimde en çok korktuğum bi köpek tarafından ısırılmaktır,neyse ben tetenoz aşısıyla ilgili bişey söylicem,
bende bu aşıyı sağlık ocağında yaptırdım herhangi bi sebebi yok normalde herkesin yaptırması gerekiyormuş,
bana ilk iğneyi yaptılar 3 ay sonra gel 2. dozu yapacağız dediler gittim onuda yaptırdım ,sonrasında 1 yıl sonra gel dedi 3. dozu yapacağız dediler onuda yaptırdım ve aşılarımı tamamlamış oldum.
şimdi hamileyim,hamilelikte bu aşıyı yaptırmayanların yaptırması gerekiyormuş dr bana hatırlatma iğnesi yaptır dedi ama ben aşılarımı tamamladığım için yapmıcam,
bence sende hastanede sor belkide acil olduğu için tek doz yapmışlardır benim bildiğim böyle içine sinmezse sağlık ocağına sorabilirsi çünkü bu aşılar normalde hs değil sağlık ocağında yapılıyor
tekrar geçmiş olsun.

Anladımm o zaman ben pazartesi doktora sorayım devamı var mı diye, sonra da not ediyim ilk olduğum günü ona göre giderim eğer git derse doktor...

Sahibi hiçbir şey yapmaz hiçbir şey yapmaz dedi köpeği sevmek istediğimizde sonra hayvan ısırınca bilmemkimi de ısırdı hiçbir şey olmadı merak etme kuduz aşısı var falan falan..Madem öyle baştan niye bir şey yapmaz diyorsun :KK50: Hiç yaklaşma canım başkasının köpeğine dikkatli ol :KK31:
Bu arada Allah hayırlısıyla ve sağlıkla bebişine kavuştursun inşallah seni de.. Çok teşekkür ederim..

Son düzenleme:
Anladımm o zaman ben pazartesi doktora sorayım devamı var mı diye, sonra da not ediyim ilk olduğum günü ona göre giderim eğer git derse doktor...

Sahibi hiçbir şey yapmaz hiçbir şey yapmaz dedi köpeği sevmek istediğimizde sonra hayvan ısırınca bilmemkimi de ısırdı hiçbir şey olmadı merak etme kuduz aşısı var falan falan..Madem öyle baştan niye bir şey yapmaz diyorsun :KK50: Hiç yaklaşma canım başkasının köpeğine dikkatli ol :KK31:
Bu arada Allah hayırlısıyla ve sağlıkla bebişine kavuştursun inşallah seni de.. Çok teşekkür ederim..

sağol canım allah sanada şifa versin en yakın zamanda inşallah.
kim ne derse desin yaklaşmam zaten çok korkarım köpekten:KK30:

Benimde yıllar önce ayağıma çivi batmıştı
Bende gittim tek sefer oldum aşıyı :44:
Gayet sağlıklıyım
Huzursuzsun belliki,git bi sor bişey kaybetmezsin
Geçmiş olsun

Ben de geçen hafta bir kaza sonucunda tetanoz aşısı oldum. Bana 3 dozdan bahsedilmedi sadece bir seferlik yaptı doktor bayan. Ben sorun olacağını sanmıyorum canım

Benimde yıllar önce ayağıma çivi batmıştı
Bende gittim tek sefer oldum aşıyı :44:
Gayet sağlıklıyım
Huzursuzsun belliki,git bi sor bişey kaybetmezsin
Geçmiş olsun

Ben de geçen hafta bir kaza sonucunda tetanoz aşısı oldum. Bana 3 dozdan bahsedilmedi sadece bir seferlik yaptı doktor bayan. Ben sorun olacağını sanmıyorum canım

Demek ki kaza olduğunda hep tek seferlik yapıyorlar o zaman.İyi öyleyse rahatladım biraz çok sağolun :KK34: Doktora sorunca buraya da yazarım tekrar hepimiz öğreniriz kesin olarak. Çok teşekkür ederim kızlar ya kaç gündür acildeyim kendi başıma gelenler bir yana öyle vakalar da gördüm ki orada bir de, resmen psikolojim alt üst oldu :KK31:

Son düzenleme:
Öğrendim kızlarrr :119: Tetanoz aşısı devlet hastahanelerinde tek doz yapılıyormuş başka yapılmıyormuş. Bu arada o ayağımdaki böcek ısırığı sanıdğım şeyler de aşının yaptığı alerjiymiş bilginize öyle olunca hemen doktora gitmek gerekmiş ben az geç kalmışım azarlandım :78: Birkaç güne toparlancm inşallah ilaçlarımı aldım bitecek artık çok şükür :118:

X