Gebeliğe Hazırlık Testi ne zaman yapmalıyım?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Kbra46

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2021
183
30
29
Merhaba hanımlar. En son Kasımın 6'sında adet oldum adetlerim gecikiyor düzeni yok 40 günde bir 35 günde bir felan böyle devam ediyor. Bu ay ki bat 6 Aralık normal bir düzende olsaydı. Ama geciktigi için bilmiyorum ne zaman olur. Ben gebelik testini ne zaman yapmalıyım? 6'sından sonra mı ne zaman önerirsiniz? Bugün dayanamayıp yaptım ama negatif çıktı. Öylesine yaptım daha erken olduğunu biliyorum. Gerçi hiçbir belirti de yok ağrı felan olsun halsizlik lekelenme hiçbiri yok da yine de merak işte belki olmuştur diye

10 aralık gibi yapmalısınız ama önce neden geciktiğinizi biliyor musunuz bir muayene olsanız iyi olurdu böyle belirsizlik içinde beklemek sizi epey yıpratır bende 6 ay denedim her ay bi bekleyiş içine girmekten yıpranmıştım Allah tez vakitte nasip etsin inşallah

Daha önce doktora gittim ultrasonda bakıldı bir sorun yok dedi adet olunca gel dedi hormon testi yapalim dedi bir türlü fırsat bulamadım hormon testi yapmaya

Daha önce doktora gittim ultrasonda bakıldı bir sorun yok dedi adet olunca gel dedi hormon testi yapalim dedi bir türlü fırsat bulamadım hormon testi yapmaya
Bana aynısını devlet hastanesi ultrasonla bakip bisey yok dedi 1 senemi yedi. Meğer pko varmış Özelde şuan ki doktoruma gittim alttan muayene etti a'dan z'ye butun kistleri,sekli vs her şeyi anlattı kagida cizip elime verdi aklima takilmasin diye. Sonra adet olunca en geç 3.gun gel dedi pko oldugumu lh/fsh hormonuna bakinca öğrendik. Hormon ilacı verdi çok şükür 4 aydir kendim adet oldum,bu ay çatlatma iğnesi vuruldum. Eger hala doktora gitme firsatiniz yoksa,ovulasyon testi alip yumurtlamanizi ve catlamayi takip ederek gebelik testini de ona göre yapabilirsiniz. Ben de her adet gecikmem de umutla test yaptim ama maalesef hep negatif

Ben hem devlete hem de özele gitmiştim ama tekrar mi gitmem gerek

Ben hem devlete hem de özele gitmiştim ama tekrar mi gitmem gerek
Adet olmadan güzel ilgilenen bir doktora gidin özelde. Yaşadığınız durumu anlatin,buyuk ihtimal adet olmaniz icin söktürücü verir doktor sonra adetin 2.veya 3.gun gel hormon bakalım tedavi gerektiren durum varsa tedavi baslar yoksa yine doktor yönlendirir. Eger adet olunca gitmek istiyorum derseniz en gec 3.gununuzde gidin ki hormon testi yapabilsin insallah sorun yoktur. Stresle bir zamandan geciyorsaniz o da dongulerinizi cok etkiler

Adetim gecikince gideyim diyorum öyle yapsam daha iyi olmaz mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…