Tester Parfümler Hakkında

NAvii

Mimariçe
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2014
44
11
Öncelikle artık orjinal parfümlerden çok Orjinal Tester diye sattıkları parfümlerin çoğalması hakkında konuşmak istiyorum kızlar,
Artık o kadar çok çoğaldı ki, internetten parfüm almak için arattığımda heryerde uygun fiyatlı testerlar karşıma çıkıyo..
Bunlar gerçekten orjinal testermı? Eğer gerçekse bu kadar orjinal testerlar insanların eline nasıl geçiyoda onlarca testerı satışa sunuyolar? Bu konu hakkında bilgisi olanlar lütfen beni aydınlatabilirmi

Geçenlerde kampanyadan faydalanıp iki tane tester parfümü 150tl ye alıp denemek istedim, ürünler beyaz karton kutusunda geldi üzerindede tester not for sale yazıyodu. Sonuç olarak parfümün şekli şemali kokusu falan bildiğin orjinal gibi yoğun kokuyo bana göre ama daha öncesinde bunların orjinallerini kullanmadığım için testerla normal orjinal bir parfüm aynı mı olup olmadığını ayırt edemedim kızlar
Daha önce alıp deneyen oldumu aranızda kızlar bu satılanlar gerçekmi değilmi bilen varsa paylaşsın lütfen

Bu arada benim alıp denediklerim Lancome-La vie est belle, Tom Ford-Black Orchid..

Hiç denemedim fakat bildiğim kadarıyla gerçekler :) işte üretildikleri yerden "tester, not for sale" versiyonuyla çıkarılıp ülke sınırlarımıza gelince "of course for sale anam" kulvarında hayatlarına devam ediyorlar

Merhaba, parfümlerle cok fazla ilgili oldugum için tam benlik bi konu olmus bu:)) simdi öncelikle şunu soyliyeyim,instagram da veya sitelerde orjinal tester adı altında fahiş fiyata satılan parfümler asla ama asla orjinal değil replikadir.tester parfümler orjinal parfumlerin numuneleridir.yani 400 liralik bir parfümün testeri 100 150 olamaz.en az 380 olur.ama o satışcilara sorsan yok gümrükten kalma yok free shop lardan kalma diye zibilyon tane yalan söylerler.boyle bir durum yok.kimse bu kadar cok tester temin edemez.etse de fahiş fiyata satamaz. Ne yazikki hala inanan yurdum insanları var.500 liralil bir parfumun 100 liraya alinamiycana dair insanlari bilinclendirmek lazim :/ artık orjinal siseyede sahte parfum dolumu yapiyorlar.artik her parfumun replikasi var.bunlardan en yaygin olani da tom ford parfumleri :)) hepsinin replikasi var chanellerin de var.zaten kalıcı da olmazlar bir iki saate uçar gider replikalar.

Ayrıca insan sağlığını da tehdit eden ürünler bunlar.almayin kullanmayin hic bir sekilde.parfumler markalarin ozel laboratuar larinda üretiliyor.bu replikalarin icinde ne olduğu belli değil asla tavsiye etmiyorum

Son düzenleme:
Bende ilk başlarda ooo ne güzel tester parfüm ucuz olması normal tabi diye kandırıyodum kendimi ama sonra heeeryerde ama heryerde bukadar çok testerın olması beni gerçeklere doğru itti sizlerede bi akıl danışmak istedim yani :)

Bana sorarsanız kullanmayın direk çöpe atın sagligi tehdit eden ürünler bunlar.mesela instagram da öyle reklamlar dönüyor ki,ünlüler bu parfum sayfalarinin reklamini yapıyor,cok memnunuz şöyle böyle diye bie sürü paylasim yapiyorlar dolandırıcılık hepsi.onlarin bile A kalite replika.orjinal parfumu anca tekin acar boyner sevil gibi yerlerden alabilirsin.veya trendyol gibi gibi guvenli sitelerden.onun haricinde asla tester mester gibi sacma sitelerden orjinal parfum temin edemezsin
Mutlaka replikadir

Ooooo sevgili büyüklerim sayenizde resmen aydınlandımm. Iyi ki hiç bulaşmamışım tester işlerine... Bakınız bir sözlükten alıntılayacağım yazıyı buraya koyuyorum ki faydalı olsun. Epey anlatılmış derinlemesine
"

• öncelikle orijinal tester parfümlerin kutuları normal ambalajlı kutu değildir. kendine has yapılmış beyaz veya karton kutu rengi şeklinde ambalajları vardır. kutular jelatinli değildir, bazıları ise kutusuz gelmektedir. kimi markaların parfümlerinin testerlerinde kapak da olmayabilir. ama büyük çoğunluğu kapaklı şekildedir. tester parfümlerin sayısı ne internet sitesi satışına konu olabilecek ne de toptan satılabilecek kadar çoktur. bu kadar sayıda tester parfüm bulunarak sırf bununla ilgili açılmış sitelerde satılmasını anlayabilmiş değilim. bildiğim kadarıyla benim haricimde intagram hesabından orjinal parfüm satan bir kaç yer daha var, onun dışında birçoğu dubai üretimi orjinal olmayan tester satmaktadır.

peki nasıldır bu sahte tester parfüm, yine aynı mantıkla kutu ve kapak konusunda aynı şekilde piyasadadır, birçoğu için outlet derler şişelerinde ufak tefek hasarlı olduğunu söylerler, halbuki yukarıda bahsettiğim gibi tester şişelerinde defo ve benzeri çiziklikler bulunmamaktadır. dubai'den gelen, oraya da fransa dan gelen esanslarla alkolün karışımıyla elde edilen ve kendi üretimleri olan şişelere doldurulmak suretiyle piyasaya sürülen parfümlerdir. esanslardan oluştuğu için kalıcığı sıkılan yerde oldukça fazla olabiliyor. ama çoğu orijinal parfümler gibi dışarıya efil efil bir koku yaymamaktadır. genelde insanlar da bu yüzden tereddüte düşmekte ve orijinal olduğuna inanmaktadır. heleki daha önce orijinal parfüm kullanmayan ya da o parfümün orijinal kokusunu bilmeyen kişiler, kokuları oldukça kalıcı bulup orijinal olduğunu düşünmektedir. bu tarz parfümler ortalama hep aynı fiyata alınır ve üzerine koydukları kar oranında farklı miktarlarda satılır. 12 dolarlık parfümlere orijinal tester aldığını düşünerek 200 hatta 300 lira ödeyen duydum. orijinal olan tester parfümler normal mağaza fiyatının ortalama yarısı fiyatına satılır doğrudur, ama sahte parfümler için de buna düşmeyin derim. ayrıca fiyat karşılaştırmasını tekin acar, sevil gibi mağazalardan yapın lütfen, çünkü internetteki bazı orijinal parfüm sattığını iddia eden ve bu mağazalara göre oldukça düşük bir fiyatı sitelerinde ya da alışveriş sayfalarında yayınlayan parfüm satıcılarının yarı fiyatı değildir tester fiyatları.

burada daha önce tester parfümle ilgili bir içerik paylaşmıştım. ama bana gelen mesajlar doğrultusunda, içeriği değiştirme kararı aldım ve bu şekilde güncelledim. şunu da belirtmek isterim orijinal parfümler iade garantisi verir. hakkında iyice araştırma yaptıktan sonra alışveriş yapmanızı tavsiye ederim. aksi halde bi sorun olursa iade alırız diyen ama para iadesi yapmamak için türlü taklalar atan, yok iade süresi geçti yok siz gönderirken kargoya bana gelmeden kırılmış o yüzden para iadesi yapamam diyip hem kırık şişenin fotosunu yollamayan hem de şişeyi aldığı gibi para teslimi yapmayan birçok yerle ilgili mesajlar aldım. bu tecrübeler bana mesaj atanların aktarımlarıdır. sayfalarında ünlülerin fotoğraflarını görerek de orijinal olduğuna kanaat getirmeyin, bi keresinde bi kaç ünlüye mesaj atmışlığım var, size hediye parfüm göndereyim diye. aldığım cevap aynen şu şekilde; "maalesef hediye kabul etmiyoruz, paylaşımları ücretli yapıyoruz". dedim ne kadara yapıyorsunuz paylaşımları "siz ne kadar verebilirsiniz" dedi zaten o mesajdan sonra bi daha bi şey yazmadım. anlayacağınız, bu da bir ölçüt değil. genel olarak şunu eklemek isterim edt kokular daha hafif kokulardır daha çok yaz ayları için uygundur, edp kokular ise nispeten daha yoğun ve kalıcı kokulardır, genelde kış aylarında tercih edilir. ama oran olarak edp kokulara yakın edt kokular da mevcuttur, onlar da en az edp kokular kadar kalıcı ve yoğun olabilmektedir. instagramda açtığım sayfanın ismi "pitaneparfum" zaten burada da parfümlerin içerikleri, notaları ve kalıcılıklarıyla ilgili de yazılar paylaşmaktayım.

edit: özellikle instagramda son zamanlar çok fazla sahte tester satan kişiler çoğaldı. mağdur olan çok sayıda kişiden instagram üzerinden mesaj almaktayım. sorular daha çok bu parfüm orijinal mi diye oluyor. ben de diyorum, peki sizce? hayır orijnale benzemiyor diyor, ee o zaman neden orjinal mi diye soruyorsunuz? bi kere orijinal parfümü elinize aldığınızda anlarsınız oriinalliğini. orijinal parfüm herhangi bir şüphe uyandırmaz. hala daha bir ihtimal vereceğim cevapla kendini kandırmak isteyen birçok kişi varken bu satıcıların işi de haliyle kolay oluyor. ee diyorum ne kadara aldınız, 60 liraya aldım orjinal olduğunu söylediler diyor, peki o parfümün mağaza satış fiyatı nedir? 750tl. yani diyeceğim o ki; 750 liralık bir parfümün orijinal testerinin 60 liraya alınabildiğine inanmak, mağdur olmaya atılan bir adımdır. neyse, birkaç aklınızda bulunsun diye ekleyeceğim şeyler bunlar;

- tom ford black orchid sahtesi en yaygın olan koku. orijinal testerinin asla bir kutusu yoktur. magazaya havalı zarf içinde gelir. beyaz kutulu bir tom ford tester kutusu görürseniz bilin ki, replika testerdir.

- yine en fazla sahtesi yapılan grup chanel'dir. chanel artık her magazada parfüm satışı yapmamaktadır, birçok satış mağazasında sipariş ile chanel parfümleri satılmaktadır. dolayısıyla orjinal testeri bulunabilen en zor gruptur. ama birçok sahte parfüm satışı yapan sayfada birçok chanel parfümü göreceksiniz. gördüğünüzde bilin ki orijinal değil. orijinal testeri elinde olan kişi de 300-350 tl den aşağı o parfümü vermez.

- replika satış yapan yerlerde en çok parfümünü göreceğiz diğer parfümler, poison girl, terre d'hermes'tir. kısaca piyasada en çok hangi parfüm satılıyorsa en çok onun üzerine çalışılmaktadır.

- replika tester satan kişilerin en iyi uydurdukları konu ise, parfümlerin gümrükte çalışan kişilerden, gümrükten kaçak vs olarak türkiye'ye geldiği yönündedir. bunlar zamanında ellerinde parfümlerle dolaşıp bi yakınım var gümrükte çalışan diyenlerin, şimdiki sanal versiyonlarıdır. önceden parfümleri neden ucuza verdiğinin sebebi olarak, gümrükte kalan parfümler olduğu yönündeydi. şimdi ise tester parfümler için, ee zaten mağazaya ücretsiz veriliyor, tester bu, o yüzden neredeyse bedava dağıtıyoruz. zaten iyi bir sebep olabileceği için daha önce üretilen sahte parfümler, şimdi tester adı altında üretilmektedir.

- özellikle facebook ve instagramda rastladığım dutyfee ürünleri konulu parfüm paylaşımları. hakkında biraz araştırma yaparsanız dutyfree'nin herhangi bir internet satış sayfası bulunmamaktadır. o zaman işiniz daha kolay, içinde gümrük, gümrükten, dutyfree gibi ibareler varsa biliniz ki sahte parfüm satış sayfasındasınız.

- facebook ve intagram'da sponsorlu paylaşımların olduğu mecraya reklam vermeleri de orijinal olduğunu göstermez. bugün istedikleri ücreti ödediğinizde ne sattığınızın önemi yok, reklam verebilirsiniz.

-diğer bir anlama yöntemi ise 2 parfüm, 3 parfüm şu kadar liraya yazıyorsa bilin ki orjinal bir sayfada değilsiniz. orijinal tester parfümler 2 tane alırsan şu fiyata 3 tane alırsan bu fiyata gibi teklifleri veremeyecek kadar az bir sayıdadır.

- şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla orijinal tester satan herhangi bir web sitesi bulunmamaktadır. web sayfası varsa orijinal olmama ihtimali yüksektir.

- son olarak hatırlatmak istediğim, sadece tester parfüm satışı diye bir şey yoktur. orijinal tester satan kişiler, aynı zamanda kapalı ambalajlı orijinal ürün de satar. zaten o testerleri orijinal toplu ürün aldığı için alma hakkı doğar. genelde gittigidiyor, hepsiburada, n11 gibi alıveriş sitelerinde o parfümleri az karlarla satarlar. ama yine de o kadar düşük bir fiyat vermezler. bu tür sayfalarda genelde en düşük fiyatı veren satıcılarda sattığı ürünün düşük kalitede satışı yapılan dubai üretimi parfüm olma olasılığı yüksek, yeri gelmişken ona da değineyim dedim. ama bu tür sitelerde iade hakkı olduğu için çok sıkıntı yaşamazsınız. sadece bi sürü kargo rezilliği, birkaç saat satıcıyla ikna diyalogları, para iadesinin geç yapılması gibi durumlar olur o kadar.

parfümleri ülkelere sadece o grubun ithalatçıları getirir, onun dışında başka yerden geliyor vs gibi hikayelere lütfen kulak asmayın. sizlerden gelen talep üzerine bu şekilde güncelliyor ve detaylandırıyorum, umarım yararlı olur.
    06.01.2015 17:21 ~ 26.06.2017 17:49 haber kipi
    yalandır.

örnek olarak gelelim orjinalinin 50 ml yaklaşık 500 tl olduğu bir parfüm olan kilian'a:

soldaki orijinal kilian tester kutusu. sağdaki ise çakma kilian tester kutusu. beyaz etiketli çakmaları da mevcut.

http://i.hizliresim.com/3yor2m.jpg

bunlar da orjinal ve çakma şişeler. fotonun sağındaki çakma olan. alt boşluğu az mesela.

http://i.hizliresim.com/ro3mer.jpg

soldaki çakma. yine alt boşluk az.

http://i.hizliresim.com/pbpyva.jpg

burada şunu da iletmek lazım ki mesela orjinal kilian vidalıdır. yani refill kiti ile yeniden yeniden doldurulabilir. fakat çakmasını bildiğin şişeye perçinlemişler.

burada ise yine soldaki çakma kapak ve renk. k harfini griye boyamışlar. orijinalinde k harfi de siyah.

http://i.hizliresim.com/a2e9pq.jpg

kenarlara geldiğimizde ise orijinal kilian'ın kenarları daha yumuşak. daha az kabarık. çakma ise bildiğin net hatlara sahip.

http://i.hizliresim.com/yrbn3z.jpg

ve şişenin altındaki çıkartma. okunmayacak şekilde ve siyah. orijinalde ise gri ve gayet okunur şekilde kilian yazıyor.

http://i.hizliresim.com/m1loq0.jpg

bunlar da tester denilen şişe ve şişeler. bazen yani tek tük orijinal şişesiyle geliyormuş. tester şişesi kırılırsa falan. çünkü orijianli yeniden doldurulabilir. tester ın arkasında testour, tester, testur, destur vb. şeyler yazmıyor.

http://i.hizliresim.com/e5jgqz.jpg

http://i.hizliresim.com/jvn0zm.jpg

durum böyleyken böyle. orijinal tester falan demeyin işte. abicim orijinale yakın şişelere doldurma parfüm satıyorum deyin. kabul eden eder etmeyen etmez. yalanla dolanla milleti dolandırmayın.

edit: bu işi yapanlar üstüne alınsın. işi böyle yapmayanlar üstüne alınmasın. işi böyle yapmayanların sayısı çok az.

"

Evet az önce ekşi sözlükte okudum biri instagram üzerinden tester parfüm satıyomuş sanırım, reklam için bi ünlüye size hediye parfüm yollicam takipçilerinize önerirmisiniz diye mesaj attığında, Hediye kabul etmiyorum ücretli tanıtım yaparım gibi bir cevap vermiş. Bu instagramda dönen reklamlar konusunda haklısın canım yok şunu kullanıyorum mükemmel sizde alın falan hepsi hikaye para kokan hareketler.
Ben anlaşılan Mizudan ve Trendyoldan vazgeçmiyim parfüm konusunda en iyisi teşekkürler yorumlar için :)

Hahah Dantes canım aynı şeyi okuyup yorum yazmışız
Ekşi sözlük sağolsun.....

Orjinal şişesi var diye aldanmamak gerekir. Hem kendileri üretiyor hemde insanlar biten parfum siselerini goturup satiyor diye duydum. Orjinal tester almak mantikli ama onu bulmak zor

orijinal tester diye bir ürün yok.insanlara cicili bicili şişelerle açık parfümü orijinal tester adıyla satıyorlar.

zaten orijinal tester sattığını iddia edenler fatura kesemiyor.kesseler bile şirket adına değil şahıs adına kesiyorlar.burdan bile sahtekar oldukları aşikar...

Kesinlikle ve kesinlikle piyasadaki bütün tester parfüm adıyla satılan Parfümler sahte. Sakın inanıp aldanıp almayın. Ben aldım hem de en güvenilir denilecek yerden sadece su. Adam bildiğin İzmir de Kıbrıs şehitlerinde dükkan açmış sıralamış parfümleri 140 liraya aldım bi good girl Sudan başka bir şey değil iade ettim adam isterseniz bekleyin gümrükte sorun çıkmıştır başka parfüm verilmiştir bize isterseniz ... diyo devamını getiremiyo isterseniz iade verelim diye ama ağzından çıkarmak istemiyo. İstedim nakit olarak verdi bütün parayı iade olarak sağolsun ama sahte işte kardeşim. İnstagramda satış yapıyor bi de bu adam. Ya gidin mizu lidyana trendyol gibi yerlerden alın ya da açık alın ama tester parfüm tuzağına düşmeyin. O sözde tester parfümü aldığım gün sahte olduğunu anladığım gün parfümlerden soğudum ki çok severim. İadeyi aldığım gün ise parfüm sevgim geri geldi

Yalnız benim aldiklarimdan ben cok memnunum hicte oyle açık parfüm gibi ucuz kokmuyorlar ve gayette kalicilar. Testerparfume.com sitesinden alıyorum ben. Tester parfume savas acan yorumcular hunharca açık parfüm aliyor bakiyorumda yorumlara .ayni mantık ha tester adi altinda almissin ha acik parfum almissin ayni yani. Tabi tutup bi testere 150 lira 200 lira bayilmayin tabi ki. 80 liraya kadar yolu var. O kdr şişe taklidide yapiyolar :) ayrica genelde 75-100 mlden asagi olmuyolar. Dp de 100 ml 40 lira 50 ml 25 liraydi en son. Bargello 100 ml 40 50 ml 30 lira. Acik parfumde pek ucuz sayimaz hani testerin yaninda.

az önceki başlıkda parfümevi.com'dan bahsediyordunuz.bilgilenmeniz açısından söyliyeyim.şelale kimya 2000 çeşidi aşkın esansı türkiye'ye getiriyor.sizin kullandığınız ''tester'''larda büyük ihtimalle onların getirttiği esanslardan yapılıyor.

bir sonraki trend ise ''kişiye özel parfüm'' olacak.şimdiden söyliyeyim.hatta geçenlerde izzet yıldızhan 70.000 tl'lik parfüm yaptırtmış kendi adına

sizi kast ederek söylemiyorum yanlış anlaşılmasın , cahillerin yer aldığı bir toplumu kandırmak ve onları dolandırmak çok kolaydır.

muhasebe ile uğraştığım için gayet iyi biliyorum bahsettiğiniz site fatura yolluyamıyor.yollasa bile şahıs adına yolluyor ; şirket adına değil.bu tip şirketlere ''kokuları çok kalıcı yeah'' mottusuyla destek olup başka insanların kazıklanmasına da zemin hazırlıyorsunuz.sizin kazıklanmaktan hoşlanıyor olabilirsiniz ama başka insanlar sizin gibi geniş olmayabilir...

saygılar-selamlar

Kaziklanmakla ne ilgisi var? Koku kdr sise gorselinide seviyorum ben. Tom Ford Velvet Orchid suan da trendyolda 469 lira. Ben kargo dahil 60 liraya 100 ml'lik sisesini temin ettim kokusu gayet te kaliteli bir koku açık parfum gibi alkol kokmuyor. Acik parfumu kotulemiyorum farkindaysaniz benimde kullandiklarim var. ikiside legal degil illegal sonuçta. Similar parfüm Acik parfum konusunda guzel taklit yapiyorsa benim aldigim sitedeki urunlerde tester grubunda gayet kaliteli taklit edilmis. Mantik ayni anlatabiliyor muyum?Gonul ister hepsinin orjinalini alalim oh mis. Napalim butcemiz yetmiyor diye heveste mi etmeyelim?

açık parfüm illegal?

daha fazla bir paylaşım yapmama gerek yok

Açık parfümcüler asla kokularımız orjinal parfümün kendisidir sadece şişe değişiktir diye satmıyor ama illegal de değil öyle olsa en işlek caddelere şubeleri açılmaz. Bu tester parfüm dolandırıcıları sahte parfümleri orjinal tester diyerek dolandırıcılık yapıyor. Sizin 500 liralık parfümü 60 liraya alabilmek mantığınıza yatıyor mu? Mümkün mü öyle bir şey. Ben de görselliği çok seviyorum keşke aldığım açık parfümleri güzel şişelere doldurtabilsem sadece kendi kullanımım, görsellik için. (orjinal, çakma şişe farketmez) ama olmuyor. Ben yine dediğimin arkasındayım. Şu an piyasadaki orjinal tester parfüm olarak gördüğünüz bütün Parfümler SAHTE. Merdiven altı üretim. Polisler üretim yerlerini tespit edince hepsini toplatıyor yapanı da hapse tıkıyor zaten. Hangisi illegal anlamışsındır umarım

Ben mi anlatamıyorum? Açık parfumde tester parfumde orjinallerin taklitleri diyorum üstüne basa basa. Açık parfüm sağlık bakanlığı onayı almış olabilir tamam hukiki hak kazanmis. Peki taklit yaparak ne kadar etik sence sonuçta baska birinin emegi? Benim legallikten illegallikten kastım bu ikiside benim gözümde aynı. Ama kullanıyoruz çünkü orjinalleri faiş fiyatlarla sunuyorlar. Her açık parfumude iyi yapmiyolar. Tester parfümü sakin almayin bilmem ne bozuk cikti diye konu acmissin bende benimkinde sorun yok hatta orjinale yakin diyorum. Testeri yuhalayip gidip açık parfüm alma mantığını sacma buldugumu belirttim. Ikiside benim gozumde aynı ikiside oyle yada boyle taklit.

son yazılanlar etik olup olmaması hakkında değil.legal olup olmaması...

legal yasal demek.yani devlet tarafından izin verilip denetim altında tutulması...

açık parfüm markaları devlet tarafından izin almış,vergisini veren kurumlar.müşterileri onların replika ürün ürettiğini biliyor ve bunu bilerek alış-veriş yapıyor.

orijinal tester sattığını iddia eden site ve mağazalar ise kanunda ki boşluklardan faydalanıyor.kestikleri faturalar şirket üzerine değil,şahıs üzerine.hatta çoğu faturasız mal satışı yapıyor.kısacası illegal.ve insanları orijinal ürün sattıklarını iddia ederek kandırıyorlar.

benim eleştirim insanları kandıran bu firmalara çanak tutulması.siz ürünlerinden memnun olabilirsiniz.ama siz bu tip merdiven altı şirketleri destekledikçe diğer insanları kandırmaya devam edecekler.

tıpkı kaçak sigara adı altında kuzey ırak'da üretilen ve geliri pkk'ya kalan sigaraların satışı gibi.

kaldı ki orijinal kozmetik ürünler üreten firmalar bile birbirlerinin ürünlerini taklit ediyor.mesela zara'nın parfümleri piyasada bulunan birçok ünlü parfümün benzeri.geçenlerde erkek parfümü olan versace-dylan blue'yu denedik.chanel-bleu de chanel'e benzetmişler.

Tamam tester parfüm tükaka olay kaçakçılığa kadar gitti şöyle düşünelim belki o zaman anlatabilirim. Ünlü bir moda eviniz var ve "Lacivert" adında bir parfüm uretmissiniz büyük bir sükse yaratmış ve haliyle güzel kazanmissiniz. Acik parfüm zara yada kisaca Replikacilar da tutup sizin bu parfumunuzu taklit edip vergisiydi ivirdi zivirdi resmi islemlerini bir şekilde halledip adını da "Morcivert" koyup piyasaya sunuyorlar. İnsanlar da alip aaa bu ünlü parfüm Lacivert e ne kadar benziyor hem daha ucuz maliyetli diyip hücum ediyor. Orjinal parfum üreticisi olarak siz naparsin peki bu durumda? Helal be adamlara minaremi çalıp kılıfını da uydurmuslar aferin ne kadar doğru bir is mi yapmışlar diceksiniz? Adına legal diyin illagal diyin yada etik/etik değil. ( Doğru bir kelime bulamadim sanirim o yüzden bu karkagasa yasandi).

Uzun lafin kisasi testere yuhalayip açık parfum almak yada açık parfümü yuhalayip tester almak mantiksizlik diyorum. Ikiside doğru bir is degil. Biri vergi odemiyor digeri orjinal markanın emeğini çalıp kilifini uyduruyor.

Keske ulkemizde vergiler bu kadar yüksek olmasaydi parfüm konusunda da bu kadar alavere dalavere dönmezdi. Hepimizde mis gibi oporjinal parfüm kokardık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…