Gebeliğe Hazırlık Test sonucuma bakar mısınız

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

123hasret

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2018
529
147
103
31
lütfen bi fikir verin bu durumda hamile kalamaz mıyım

Eklentiler

• C0ED0906-21E7-40B2-A041-459BB2203173.jpeg
    135,5 KB · Görüntüleme: 183
Prolaktinim cok yeksekmis canim. Benim de hep yuksek cikiyor o yuzden kalamiyordum. Ilac icdiyim ayda kalmistim. Dokotune danis iyisi

Hamileyken de yuksek cikiyormus ya ondan sordum.. hadi hayirlisi.
Ilk aylarda yuksek olmuyor canim, hatta ilk aylarda yuksek olmasi dusuk yapiyormus, benim onceki hamilelikte 8 haftasina kadar ilac kullanmistim. Dr 3 ay kullanmak lazim demisti.

Hadi ya doktorumu değiştirsem
Canim bu prolaktin bana bela oldu, hala da ilac iciyorum. En iyisi ben sana basima gelenleri anlatayim. Hamile kalamiyordum, catlatma ignesi 4 defa, 1 asilama yaptirdim olmadi, sonra testler falan yaptirdik prolaktin cikti. Ve dr um 2 tablet al ic dedi haftada 2 kere, o ay kimyasal oldum. Dr umu degistim ve bana ilaci kesme dedi ta ki hamile kalana kadar haftada 2 ic dedi, ogle yaptim ve hamile kaldim, ustelik ne ogne ne kolmen hic bi sey yapmadim o ay. Hamile kaldim dr um 2 hafta daha ic sonra baska ilac yazicam dedi, ogle de yaptim, prolaktin icin baska ilac ictim, 8 haftayken kalbi durdu bebegin kurtaj oldum. Kan pihtalasmam vardi aspirin iciyordum. Yine dr umu degistim, simdiki dr um bana keske dostinexi kesmeseydin 3 ayina kadar icseydin dedi, ondan ya da kan pihtalasmasindan ola bilir dedi. 1 ay korunduk sonra yine basladik ve test verdim yine yuksek cikti prolaktinim ilaca basladim haftada iki, bu ay yine kan verdim baya dusmus ama dr um kesme dedi 15 gunden bir ic dedi. Cunki o hormon maalesef ki bi yerde durmuyor, kalkiyor. Stresten benimkisi.

Ne zamandır içiyorsun canım bu ilacı çünkü doktor 1 yılla 5 yıl arası tedavi gören var diyor bn çok tereddüt ediyorum artık ya olmazsa diye korkuyorum bu ay hamile kalıp kalmadığıma bakıcam snra başka bi doktora daha gidicem ve bu prolaktin hormonu adettenken mi baktılar sana yani adetin 3.günü müydü

Evet canim, adetim 3-5 ci gunleri ac karina veriyorsun. 1 yila yakindir iciyorum.

Arkadaşlar prolaktin yüksekliğinde hamile kalmak mümkün olmuyor. Ama Dr ilaç verdiğinde bu genelde işe yarar ve düşürür ilaç. İlaca rağmen sürekli yüksekse hipofiz adenom düşünülür. Bu açıdan hasta değerlendirilir. Canınızı sıkmayın eminim ilaç işe yarayacaktır.

İlaç vermedi nörolojiye gönderdi

Genelde ilaçla düşürüp kontrol altına alıyor doktorlar fakat sizinki Baya yüksek olduğu için büyük ihtimal hipofiz adenomdan şüphelenmiştir doktor. Nörolojiye gitmenizi öneririm basit bi Mr çekilerek anlaşılıyor. Ben çektirdim sorun çıkmamıştı sonrada ilaçlarla düştü zaten şimdi kontrol altında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…