Test sonuçlarım hakkında bilgi rica ediyorum

krmcrn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2010
53
0
merhaba hanımlar.
boynumdaki şişlikten ve adet gecikmesinden dolayı bugün hormon testi yaptırdım.
sonuçlar:
FT3 3.90 ( 2.3 - 4.2 ) pg/mL
FT4 0.91 ( 0.74 - 1.52 ) ng/dL
TSH H 4.825 ( 0.55 - 4.78 ) uIU/mL

acaba hipotroid başlangıcı mı? :KK49: hmmm :KK62:

merhaba hanımlar.
boynumdaki şişlikten ve adet gecikmesinden dolayı bugün hormon testi yaptırdım.
sonuçlar:
FT3 3.90 ( 2.3 - 4.2 ) pg/mL
FT4 0.91 ( 0.74 - 1.52 ) ng/dL
TSH H 4.825 ( 0.55 - 4.78 ) uIU/mL

acaba hipotroid başlangıcı mı? :KK49: hmmm :KK62:

tsh biraz yüksek çıkmış sana ilaç yazar benım kide aynıydı bügün yaptırdım bende nodüllü guatr var ameliyat olacam artık uzun süredir var çünkü

sağol canım bilgi için. peki bir şey soracağım. modüller dışarıdan belli oluyor mu? çünkü benim boğazımda şişlik oluştu. küçük biraz kaygan 5mm çapında beze gibi bir şey var. şişkinlik ve o beze sende de farkedildi mi?

bu arada sana da geçmiş olsun canım. Allah kolaylık ve şifa versin

canım benım nodüllerim baya büyük dışardan fark ediliyo yani.yakında ameliyat oluyorum hayırlısıyla kaç senedir çekiyorum.yani ameliyat olmazsan zamanla büyüyo nodüller geciktirmeden ol derim ben geciktirdiğim içinde çok pişmanım.sanada geçmış olsun

öncelikle çok geçmiş olsun. serbest t3-t4 sınıra yakın gibi, tsh da sınırların biraz üzerinde. hipotiroid gibi görünüyor bence. çok büyük bi bilgim yok bu konuda ama tsh yüksek, ft4 de düşükken ft3ün yüksek olması dikkatimi çekti. benim de tsh sınıra çok yakın düşük ft4 normal ft3 çok yüksek çıktı, laboratuardaki doktor hipertroidsiniz dedi, bir endokronoloji uzmanı yanlış ölçülmüş dedi resmen dövmediği kaldı sanki ben yapmışım gibi. sonra bambaşka bi doktor da bunun ağır bi depresyon belirtisi olduğunu başka türlü tek başına yükselemeyeceğini söyledi:KK37: bu ne yaa kime güveneceğimi de şaşırmış durumdayım

Bir hemşire olarak tahlillerini tekrarlatmanı öneririm .minimal bir sapma var. Teşhis için yeterli değil..

uzun zaman sonra bugün doktora gittim. teşhis için.
çünkü yutkunmakta zorlanmaya başladım, boğazım iyice şişti. kan tahlili verdim bir de ultrason çektireceğim akşam. yarın sonucu öğreneceğim. ama doktor büyük ihtimal guatr dedi. Allah hayır eylesin...

X