tess gerritsen kitapları (polisiye/gerilim)

drydeniss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
2.186
10
39
ilk önce yazar hakkında kısa bi bilgi

Tess Gerritsen, ABD’nin San Diego kentinde doğdu. Stanford Üniversitesi'nde antropoloji konusunda lisans yaptı, Kaliforniya Üniversitesi’nden de tıp diploması aldı. Stajını Hawaii’de tamamladıktan sonra, doğum iznine ayrıldığı sırada ilk romanı "Geceyarısından Sonra Gelen Telefon"u yazdı. Romantik gerilim olarak tanımlanan bu kitabı aynı türde sekiz roman daha izledi. "New York Times"ın en çok satan kitap olarak tanıttığı "Hasat" ile tıbbî gerilim romanları yazmaya başladı. Ondan sonra yazdığı her tıbbî gerilim romanı da çok satanlar listesinin müdavimleri arasında yerini aldı. "Life Support", "Bloodstream", "Gravity", "Çırak" ve "Cerrah" bunlar arasında yer almaktadır.

türkçeye çevrilen bazı kitapları

kemik bahçesi
kemikbahcesitessgerrits.jpg

Günümüzde ortaya çıkan geçmişe ait kemikler... Söylenmemiş, çarpık, uğursuz gölgelerin dolaştığı uzak bir zaman diliminde yaşanan çözülmemiş sırlar...

Cesur, kanlı ve zekice...

Boston...

1830...

Boston Tıp Okulu'nda okuyan yetenekli ama yoksul öğrenci Norris Marshall eğitimini karşılamak için o bölgenin 'mezar soyucuları' arasına katılır... Yine de bu korkunç ticaret, üniversite hastanesinin bahçesinde delik deşik edilerek öldürülen bir hemşirenin şok eden cinayeti karşısında önemsizdir

Günümüz...

Julia Hamill, Massachusetts'in kırsal kesimlerinde yer alan yeni evinin bahçesinde dehşet verici bir şey keşfetti: kayalık arazinin içine gömülmüş bir kafatası.. -Adli tabip Maura Isles'ın görüşüne göre, üzerinde cinayetin belirgin izlerini taşımakta. Bu isimsiz kadının kim olduğu ve başına ne geldiğiysese geçmişe ait bilgilerde saklı.

benim yorumum okudum ve beğendim arkadaşlar.. ilk önce kafanız karışıyor kitabın sonuna kadar ne ne değil anlayamadım anlatım süper konuda çok gerçekçi... sadece kitap kapağını daha çekici yapabilirlerdi...

cerrah
cerrahb.jpg

Bu romanın her satırından kan sızıyor... Kitaba adını veren, planlı ve kanlı katil Cerrah gerilimi her an ayakta tutuyor.
Dr. Catherine Cordell Savannah’da seri cinayetler işleyen bir katilin vahşi saldırısına uğramıştır. Saldırgandan onu silahla vurarak kurtulmayı başarmıştır. Şimdi Boston’dadır. Ancak başka bir katil bu kentte de gerilim yaratmaktadır. Kadınların rahimlerini kesip alan ve korkunç işkencelere tabi tutan adama Cerrah adı verilmektedir. Catherine Cordell birdenbire bu katilin de hedefi haline gelecektir.
Çok satanlar listesinin müdavimlerinden Tess Gerritsen’in insan bedenini ve ruhunu en ince ayrıntısına kadar tarif ettiği tıbbî gerilim romanlarından beşincisi olan "Cerrah", inandırıcı kahramanları, sürükleyici diyalogları ve sürekli tırmanan gerilim duygusuyla bu türü sevenlerin hayran olacağı tarzda bir roman. Doğan Kitap’ın yılın gerilim romanı olmasını beklediği "Cerrah"da Gerritsen tıpkı kahramanının neşterini kullandığı gibi kalemini ustaca oynatıyor.

benim yorumum tek kelimeyle süper...süprizzzzz

çırak
030d063a021e40cc.jpg

Boston dedektifi Jane Rizzoli, Cerrahın elinden yeni kurtulmuş, kâbuslarının sona erdiğini düşünmeye başlamıştır ki, yeni ortaya çıkan bir seri katilin peşine düşmek zorunda kalır. Ancak bu yeni katilin yöntemlerinin Cerrahınkilere olan benzerliği ürkütücüdür. Davayla ilgili herkesten daha çok şey bilen gizemli bir FBI ajanının ortaya çıkışı Rizzoli'nin işini kolaylaştırmaktan çok daha da zorlaştıracaktır. Uzun yıllardır birlikte çalıştığı ortağının yardımı olmadan tek başına savaşmak zorunda olan dedektif, korkularıyla ve kâbuslarıyla yüzleşip Cerraha ve �çırağına� meydan okumaya hazırlanmaktadır.

benim yorumum bugün başladım

günahkar
gunahkar.jpg

'Gerritsen, insan ruhunun derinliklerinde saklanan gizleri gün ışığına çıkartmayı başaran hayal gücüyle, Edgar Allen Poe ile H.P. Lovecraft arası ilgi çekici tarzıyla ses getiriyor.'
Chicago Tribune

'Gerritsen'den tuhaf bir şekilde insanı içine çeken, korkutucu ve gerilim yüklü bir roman daha.'
Booklist

'Gizemler ardına saklanmış, korkutucu ve çekişmeli bir mücadele.'
Kirkus

Tess Gerritsen, zihninin karanlık kuytularında gezinen tüyler ürpertici ve kafa karıştıran cinayet kurgularını, Günahkar adlı romanında ustaca kaleme almış. Dünya döndükçe son bulmayacak olan iyi ve kötü arasındaki savaşı, ustaca şekillendirdiği karakterleriyle sahneye koyan Gerritsen korkuyu, son derece başarılı bir gerilim romanı olan Günahkar ile okuyucuların kalbine salıyor.

kan gölü
kangolu.jpg

Anne Rice vampirleri için neyse, Gerritsen de tıbbi gerilim romanları konusunda odur... Palmer'dan iyi, Cook'tan iyi... Evet, hatta Crichton'dan bile daha iyi... Stephen King Dekor olarak Stephen King'in arka bahçesini kullanan, Crichton tarzı tıbbi bir gerilim romanı. Kan Gölü, gerilim ve bilimin mükemmel bir karışımı. People Michael Palmer ve Robin Cook'un bütün eserlerine meydan okuyan bir başyapıt. Tess Gerritsen'in şimdiye kadar yazmış olduğu en iyi kitap

manifesto klübü
hasat
yörünge
türkçeye çevrilmiş diğer kitaplarından....

cerrah çırak kan gölü kemik bahçesi bunları okudum en beğendiğimse cerrahtı

cerrah çırak kan gölü kemik bahçesi bunları okudum en beğendiğimse cerrahtı
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
katılyorum canım cerrah ın üzerine tanımam..:hooray:
ikinci çırak...
günahkarıda merak ederek okudum ama kötü...
resmen okuyucuları oyalamak için yazılmış...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
katılyorum canım cerrah ın üzerine tanımam..:hooray:
ikinci çırak...
günahkarıda merak ederek okudum ama kötü...
resmen okuyucuları oyalamak için yazılmış...

Tess Gerritsen'ın sıkı bir takipçisi olarak bu yorumuna kesinlikle katılıyorum
cerrah , çırak , kan gölü , günahkar ve son olarak kemik bahçesini okudum şimdi sırada hasat ve mefisto kulübü var

Tess Gerritsen'ın sıkı bir takipçisi olarak bu yorumuna kesinlikle katılıyorum
cerrah , çırak , kan gölü , günahkar ve son olarak kemik bahçesini okudum şimdi sırada hasat ve mefisto kulübü var

ben hasatı ve manifesto kulübü nü bulamadım canım..
kan gölü nü alacağım inşallah
kemik bahçeside değişik.. ama cerrah ın üstüne tanımadım daha
ve türkçeye çevrilmemiş kitapları var...

çırak kitabını elimden hiç bırakmadan sonunu merak ederek okudum tavsiye ederim

Sadece günahkarı okudum ve beğenmedim diyebilirm.sadece merakımdan bitirdim yarım kalmasın dıe..

YAzarın; Kan gölü, kemik bahçesi, cerrah, çırak, günahkar, ikiz bedenler romanlarını okudum..Gerçekten çokkk inandırıcı yazıyor..Sayfaları okurken adeta olayı yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz..Rizzoli-Isles'in son macerasını konu alan Siliniş romanını da aldım ama henüz başlayamadım..En kısa zamanda onu da okuyacağım..Tıbbi gerilimden hoşlanan herkese tavsiye ederim tess gerritsen'i..=)

Tüm Tess Gerritsen romanlarını okudum yalnız ilk çıkan ve şu anda hiç bir yerde bulamadığım Hasat ve Yörünce romanlarını okuyamadım... Siliniş de yeni bitirdim yine tess geritsen çok sürükleyici bir kitap yazmış ama asla cerrah tarzında diye düşünerek okumayın bunda katil ve kurban yok...Su anda Michael Palmer ın romanlarını okumaya basladım Beşinci Tüp bu kitapta tıbbi gerilim organ mafyasını anlatıyor ve organ bağısı ile ilgili cok güzel konulara vurgu yapıyor...

arkadaşlar ben gühankarı ve ikiz bedenleri okudum peki seriyi devam ettirmek için hangisini okumalıyım bana bu konuda yardımcı olur musunuz....

arkadaşlar ben gühankarı ve ikiz bedenleri okudum peki seriyi devam ettirmek için hangisini okumalıyım bana bu konuda yardımcı olur musunuz....

silinişi okumalısın, bende o kitapta kaldım.
seriyi bitirmek için 3 kitap daha var.

sırayla;
siliniş
Mefisto kulübü
ruh koleksiyoncusu....

Son düzenleme:
Mefisto kulubu, cerrah, ruh kolleksiyoncusu, günahkar, ikiz bedenler, çırak..
Hepsi gerçekten çok sürükleyici ve heyecanlı.
Ama cerrah ve mefisto kulubunu ayrıca begendim diyebilirimEn Büyük TÜRKİYE

X