Teşhis konulmuyor bir türlü

x12345

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2023
25
1
33
Merhaba arkadaşlar benim 14 aylık yeğnim var.36 haftalık doğdu kardeşim kontrole gittiğinde 15 gün boyunca beslenemediğini doğumun gerçekleşmesi gerektiği için doğum yapılıyor .2 aylıkken küçük nöbetler geçirmeye başlıyor doktara götürdüler normal bişey yok denilmiş.Daha sonra nöbetler ilerliyor doktora gidiyolar sma şüphesi ile emar isteniyor.Normal çıkıyo şimdi araştırma hastanesine götürdük kromozom ve farklı tahliller yaptırdık sonuç 2 ay sonra çıkacak .Gelişim testi yaptırdık 10 gecikme 5 uyarı verildi.kaldı yani testten yeğnim fiziki olarak çok zayıf boyu iyi dişi yeni çıkmaya başladı yürüteçte yürüyo destekli oturuyo . komut almıyo bişey söylediğimizde yapmıyo sadece dinliyo yani anlamıyo algılıyamıyo sıvı besleniyo katı hiçbir şekilde yemiyo 1 yıldır götürüyoruz hastaneye hiç bir teşhis konulmadı .Böyle bi durumu olan arkadaşlarımız varmı bu süreç nasıl ilerliyo iyileşecekmi iletişime geçebilirsek yardımcı olunursa çok sevinirim.Böyle bi konuda ne yapabiliriz

Merhaba arkadaşlar benim 14 aylık yeğnim var.36 haftalık doğdu kardeşim kontrole gittiğinde 15 gün boyunca beslenemediğini doğumun gerçekleşmesi gerektiği için doğum yapılıyor .2 aylıkken küçük nöbetler geçirmeye başlıyor doktara götürdüler normal bişey yok denilmiş.Daha sonra nöbetler ilerliyor doktora gidiyolar sma şüphesi ile emar isteniyor.Normal çıkıyo şimdi araştırma hastanesine götürdük kromozom ve farklı tahliller yaptırdık sonuç 2 ay sonra çıkacak .Gelişim testi yaptırdık 10 gecikme 5 uyarı verildi.kaldı yani testten yeğnim fiziki olarak çok zayıf boyu iyi dişi yeni çıkmaya başladı yürüteçte yürüyo destekli oturuyo . komut almıyo bişey söylediğimizde yapmıyo sadece dinliyo yani anlamıyo algılıyamıyo sıvı besleniyo katı hiçbir şekilde yemiyo 1 yıldır götürüyoruz hastaneye hiç bir teşhis konulmadı .Böyle bi durumu olan arkadaşlarımız varmı bu süreç nasıl ilerliyo iyileşecekmi iletişime geçebilirsek yardımcı olunursa çok sevinirim.Böyle bi konuda ne yapabilir

Merhaba arkadaşlar benim 14 aylık yeğnim var.36 haftalık doğdu kardeşim kontrole gittiğinde 15 gün boyunca beslenemediğini doğumun gerçekleşmesi gerektiği için doğum yapılıyor .2 aylıkken küçük nöbetler geçirmeye başlıyor doktara götürdüler normal bişey yok denilmiş.Daha sonra nöbetler ilerliyor doktora gidiyolar sma şüphesi ile emar isteniyor.Normal çıkıyo şimdi araştırma hastanesine götürdük kromozom ve farklı tahliller yaptırdık sonuç 2 ay sonra çıkacak .Gelişim testi yaptırdık 10 gecikme 5 uyarı verildi.kaldı yani testten yeğnim fiziki olarak çok zayıf boyu iyi dişi yeni çıkmaya başladı yürüteçte yürüyo destekli oturuyo . komut almıyo bişey söylediğimizde yapmıyo sadece dinliyo yani anlamıyo algılıyamıyo sıvı besleniyo katı hiçbir şekilde yemiyo 1 yıldır götürüyoruz hastaneye hiç bir teşhis konulmadı .Böyle bi durumu olan arkadaşlarımız varmı bu süreç nasıl ilerliyo iyileşecekmi iletişime geçebilirsek yardımcı olunursa çok sevinirim.Böyle bi konuda ne yapabiliriz
Çok cok gecmis olsun kuzuys Nöroloji doktoruna gotürdülermi ne tarz bi nöbet geçırıyor epilepsi gibimi? Konu hakkinda bi fikrim yok malesef üstte görunsun diye yaziyorum ama bi nörologada gidilebilir nobet durumu varsa .

Gecmis olsun, eeg cekildi mi?

Çok cok gecmis olsun kuzuys Nöroloji doktoruna gotürdülermi ne tarz bi nöbet geçırıyor epilepsi gibimi? Konu hakkinda bi fikrim yok malesef üstte görunsun diye yaziyorum ama bi nörologada gidilebilir nobet durumu varsteşe

Gecmis olsun, eeg cekildi mi?
Evet nerdeyse 2 ayda bi çektiriyolar

Çok cok gecmis olsun kuzuys Nöroloji doktoruna gotürdülermi ne tarz bi nöbet geçırıyor epilepsi gibimi? Konu hakkinda bi fikrim yok malesef üstte görunsun diye yaziyorum ama bi nörologada gidilebilir nobet durumu var

Uykuda eeg? Yani yakalanamayan epilepsi nobetleei gibi duruyor sanki
Önce epilepsi denildi ama sonradan farklı bişey olabilir denildi şu anda nöbet geçirmemesi için ilaç kullanıyo nöbeti durdu

Nöroloji ve beyin sinir cerrahına goturseniz... Konu guncelde kalsın diye yaazoyorum. Teşhis edilemedigine çok üzüldüm. Bu çok zor. Umarım tez vakitte şifasını bulur yavrucak. Otizm olabilir mi , bilemiuorum sadece sormak istedim Allah korusun tabi

Cok gecmis olsun. Belki birden fazla hastalik vardir. Yani ilacla nobetler durduysa epilepsi kesin var gozuyle yaklasiyorlardir
Ayni seyi yazicaktim ilaçla nöbet durduysa epilepsi vardır eğer kesin konuşmuyorsa doktorları alaninda daha iyi bir nörolog görsün tek doktora bagli kalmasinlar bence .

Kesin bi teşhis konulmadı son çekindiği emarda beyinde açıklık olduğu söylendi doktor bu durumu anlayamadığını ilerki zamanda geliştikçe daha belirgin olabileceğini söylemiş ama biz geç kalmaknistemiyoruz durum nedir bilmiyoruz belki böyle bi durumu olan arkadaşımız varsa bilgi edinebilir diye buraya yazmak istedim neler yapabiliriz diye
Cok gecmis olsun. Belki birden fazla hastalik vardir. Yani ilacla nobetler durduysa epilepsi kesin var gozuyle yaklasiyorlardir

Nöroloji ve beyin sinir cerrahına goturseniz... Konu guncelde kalsın diye yaazoyorum. Teşhis edilemedigine çok üzüldüm. Bu çok zor. Umarım tez vakitte şifasını bulur yavrucak. Otizm olabilir mi , bilemiuorum sadece sormak istedim Allah korusun tabi
Kardeşim bende uzakta oturuyor bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine bütün sonuçlarını emarı beyin cerrahisine ben gösterdim normal sonuçlar dedi korkulacak bişey yok dedi çocuk nörolojiden devam edin dedi çok zor bi durumdayız ailecek çok üzüyolüruz elimizden bişey gelmiyor sadece farklı doktorlar bulup çare aramaya devem ediyoruz

Kesin bi teşhis konulmadı son çekindiği emarda beyinde açıklık olduğu söylendi doktor bu durumu anlayamadığını ilerki zamanda geliştikçe daha belirgin olabileceğini söylemiş ama biz geç kalmaknistemiyoruz durum nedir bilmiyoruz belki böyle bi durumu olan arkadaşımız varsa bilgi edinebilir diye buraya yazmak istedim neler yapabiliriz diye

Kardeşim bende uzakta oturuyor bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine bütün sonuçlarını emarı beyin cerrahisine ben gösterdim normal sonuçlar dedi korkulacak bişey yok dedi çocuk nörolojiden devam edin dedi çok zor bi durumdayız ailecek çok üzüyolüruz elimizden bişey gelmiyor sadece farklı doktorlar bulup çare aramaya devem ediyoruz
Acil sifalar, cok iyi bir cocuk doktoru ve cocuk norologu senkronize takip etsin bence

Çok geçmiş olsun yavruya 🙏🏻
Şuan 14 aylık olduğunu dediniz destekli oturması biraz durumu bozuyor gibi nöbetler haricinde inşallah sma değildir .

X