tesettürlü gelinlikte bence yapılan en büyük hata, açık gelinliklerden yola çıkarak kapalı bir gelinliği hayal etmeye çalışmak. açık bir gelinlik ne kadar güzel olursa olsun, onun kollarını ve başını kapadığın anda ortaya güzel bir şey çıkması bence imkansız. bu yüzden, benim önerim, internetten başı kapalı olmasa da uzun kollu olan gelinlik modellerine bakmanız, o şekilde bir model oluşturmaya çalışmanız. mesela buyrun size grace kellynin gelinliği:
bu da ondan esinlenerek üretilmiş gelinlikler:
google images e "wedding dress long sleeves" yazarak başka uzun kollu gelinlik modellerine de ulaşabilirsiniz.
ben de kapalı gelinlik diktirme aşamasındayım ve modelimi belirlerken belli kararlar aldım. bence:
-her tarafı zaten kumaşla kaplı bir gelinlikte bir de eteği kabarık tutarak tam bir kumaş topuna dönmek hoş durmuyor. kapalı gelinliklerde etek belden itibaren değil, kalçanın altından itibaren bollaşınca daha zarif oluyor, deniz kızı modeli kesimde karar kıldım ben.
-üst tarafta, özellikle yaka kapatılırken dantel kullanmak lazım. düz kumaşlar basit durabiliyor.
-abartıdan kesinlikle kaçınmak ve tek gelinliğim olacak aman eksiği olmasın diye taş + dantel + gül,çiçek,fiyonk + konulabilecek diğer herşey tipi bir anlayışa kapılmayıp sade olmak lazım diye düşünüyorum.
-dantel ve düz kumaş arasında geçişlerle gelinliğin tek düzeliği kırılmalı ve farklı bölgeler halinde görünmeli.
birkaç photoshopla kapatılmış açık gelinlik modeliyle cevabımı sonlandırıyorum