bu çok farklı bir model. birçok yerinde uyarlama yapılabilir.
bu çok farklı bir model. birçok yerinde uyarlama yapılabilir.
iyi sözleriniz için teşekkürler arkadaşlar. ben de bu çalışmaları yaparken gördüm ki aslında çok çeşitli gelinlikler üretilebilir.
gülcee, bu paylaştığım modelin bilmiyorum ki dikişi zor mu. bence diktiği gelinlikleri güzel duran herhangi bir terzi yakın duran bir şey dikebilir.
o modeli ben de çok seviyorum çünkü kadınsılıktan uzak, çok masum bir görüntüsü var. özellikle genç gelinlere çok yakışacaktır diye düşünüyorum.
gülcee, sen buraya altını ve belindeki düzenlemeyi gösteren fotoğrafları yükle eğer varsa, ben birleştirmeye çalışırım. benzer duruşta olurlarsa iyi olur. bakalım nasıl bir şey çıkacak ortaya...
bu arada, eğer grace kellynin yakasından yaptıracaksan, içini saten ya da ince de olsa tafta ile astarlama. çünkü, o gelinliği diktiğini iddia eden gelinlikçiler oldu. biri fotoğrafını gösterdi, diğerinde gelinliğin kendisi vardı. eğer o tip tok bir kumaşla kaplatırsan ne oluyor biliyor musun, sanki ceket giymişsin üstünü de dantel kaplatmışsın gibi duruyor. o beğendiğin gelinlikteki havayı yakalayamıyorsun.
ben de aynı üstten diktiriyorum. benimkinin altına kalın likralı bir kumaş dikilecek, penye misali. altına 3-4 kat tül de uygulatabilirsin. astarını mutlaka iyi seç ki pişman olmayasın.
şimdi kuzum kumaş dediğin olay tamamen bütçenle alakalı. bir gelinliğin fiyatını en çok etkileyen değişken kumaştır. o yüzden ben sana kumaş ismi söylerim, ama yüksek bir fiyat çıkar onunla diktiremeyebilirsin. grace kellyninkinden konuşursak, o gerçek pamuklu yani sentetik,polyester olmayan fransız dantelinden diktirmiş, üzerine inci işletmiş altına da muhtemelen ipekli tafta uygulatmıştır.
benimkini gerçek fransız danteli, altına ipek organza ile diktiriyorum. yani oldukça kaliteli kumaşlar kullandırtıyorum ve 2500-3000 arası bir şeye mal oluyor. açıkçası gelinlik kapalı olacağı ve üstüne kolye, bilezik takımı takamayacağım için öyle bir takı setine para harcanması yerine gelinliğin kendisine harcanmasını seçtim. Bir de benim gelinliğim kendi tüm sülalem içinde giyilen ilk tesettürlü gelinlik olacak ve açıkçası benim örtünme kararımdan da çok hoşlanmadıkları için gelinliğin çok iyi bir şey olup onların ağzını tutması gerekiyordu. genel olarak da çok şükür özellikle yakın akrabalarımın hepsinin para durumu iyi ve kendi gelinlerine de bu paralar harcanıyor.
ha, sen böyle bir bütçe düşünmeyebilirsin tabi ki. sonuçta bir gün giyilecek, herkesin önem verdiği şeyler farklı. daha düşük bir bütçeyle diktireceksen sana önerim parlak kumaşlardan kaçınman. yani mesela ben cam organza dediklerini pek beğenmiyorum. normal sentetik mat bir organza ondan daha kaliteli duruyor. düz kumaşta kaliteden biraz daha ödün verebilirsin, onların sentetiklerinin görüntüsü ipekli olanlarına daha yakın oluyor. ama dantelde en ucuzuna gitmemeye çalış bence.
kendi seçtiklerimin bir altında kalitede, gayet de güzel olacak bir gelinlik 1500-2000 arasına da dikilebilirdi. Ben dediğim sebeplerden en iyisi olsun dedim ama bu seçenek de insanın içine sinecek güzel bir sonuç ortaya çıkarırdı.
Çok güzel modeller ama bazıları alttan giyilmiş badi gibi durmuş...
Bazı straplez modelleri öyle kapatıyorlar hiç hoşuma gitmiyor, öyle modellerin yeniden dikilmesi tercihimdir...
Benim gelinliğim kaftan tarzı, ilk hali var ama son hali daha farklı olacak, bitmiş olsaydı eklerdim...
Bu ilk hali ve alelacele giymiştim, düzeltmeye fırsat bile bulamadım.
Öndeki düğmeler çıkacak, alttak kumaştan şerit geçecek, ayrıca önündeki boncuklar daha çok hareketlenecek...
[/url][/IMG]
Güle güle giy canım..öndeki düğmelerin yerine başka bişey yapılcak mı peki?tamamlandığında da bekliyoruz fotoğrafı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?