Gelinlik Modelleri Tesettürlü bayanlar straplez modelleri nasıl kapatıyoruz?

azramerve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
116
2
96
İstanbul
Straplez ve drapeli modelleri kapatmaktan bahsettiğimizde hemen bolera veya cepken getiriliyor önümüze. Fakat biz gelinliğin yekpare bir şekilde, modele uygun kapatılmasını istiyorsak hangi yolları deniyoruz, parlak fikri olan arkadaşlarımız vardır inancındayım buyrun burada paylaşalım :)

Ben de pronoviasın üstü drapeli ve straplez bir modelini çok beğendim. Terzim de straplezi bozunca özelliğinin gideceğini, göğüs kısmına modelin alt kısmına uygun başka bir model uygulayabileceğimizi söyledi.Ama ben üstünde de drapeler olmasını istiyorum, tabi güzel durmayan birşeye razı olmayacağımız için sıra oraya gelince artık bir yolunu bulacağız. Cepken giymektense böylesi daha iyi :)

merabaa..bencede cepkendense daha iyi bi çözüm yolu bulmuşsun artık sıkıldıık cepkenli ya da bolerolu modellerdenn..sen yaptırda fotosunu koy inşalah bizde fikir sahibi olalımmm :)
mutluluklar şimdiden

Arz talep meselesi...Cepken bu kadar rağbet görmeseydi, illa ki dikimde bu kadar naza çekmezlerdi diye düşünüyorum. Ama her fırsatta söyledim bunu gelinlikçilere. "cepkene razı olamayacağım için sizi tercih edemeyeceğim.." bu da bir adımdır Bitince koyarım fotosunu inş.

tesettürlü gelinlikte bence yapılan en büyük hata, açık gelinliklerden yola çıkarak kapalı bir gelinliği hayal etmeye çalışmak. açık bir gelinlik ne kadar güzel olursa olsun, onun kollarını ve başını kapadığın anda ortaya güzel bir şey çıkması bence imkansız. bu yüzden, benim önerim, internetten başı kapalı olmasa da uzun kollu olan gelinlik modellerine bakmanız, o şekilde bir model oluşturmaya çalışmanız. mesela buyrun size grace kellynin gelinliği:

bu da ondan esinlenerek üretilmiş gelinlikler:

google images e "wedding dress long sleeves" yazarak başka uzun kollu gelinlik modellerine de ulaşabilirsiniz.

ben de kapalı gelinlik diktirme aşamasındayım ve modelimi belirlerken belli kararlar aldım. bence:

-her tarafı zaten kumaşla kaplı bir gelinlikte bir de eteği kabarık tutarak tam bir kumaş topuna dönmek hoş durmuyor. kapalı gelinliklerde etek belden itibaren değil, kalçanın altından itibaren bollaşınca daha zarif oluyor, deniz kızı modeli kesimde karar kıldım ben.

-üst tarafta, özellikle yaka kapatılırken dantel kullanmak lazım. düz kumaşlar basit durabiliyor.

-abartıdan kesinlikle kaçınmak ve tek gelinliğim olacak aman eksiği olmasın diye taş + dantel + gül,çiçek,fiyonk + konulabilecek diğer herşey tipi bir anlayışa kapılmayıp sade olmak lazım diye düşünüyorum.

-dantel ve düz kumaş arasında geçişlerle gelinliğin tek düzeliği kırılmalı ve farklı bölgeler halinde görünmeli.

birkaç photoshopla kapatılmış açık gelinlik modeliyle cevabımı sonlandırıyorum

Şu gelinliği de paylaşmadan edemeyeceğim:

nasıl yapmışlar bilmiyorum, ama öyle bir astar ve dantel renkleri seçmişler ki, hem danteli belli hem içi görünmüyor. çok başarılı...

Son düzenleme:
Gelinliğinizi gözümün önüne getirebiliyorum. :Çok güzel olur inşallah.Söylediklerinizn hepsine katılıyorum.
Ben eteği tül ve kabarık bir gelinlik seçtim, ve tercih hakkımı da dantel değil taştan yana kullanacağım, üst kısmı drapelerle ve taşlarla hareketlendireceğim. Kollarını da sadece uçlarında bir hareketlendirme düşünüyorum. Dengeli olması açısından, hediye paketi gibi olmayalım diymi

Son düzenleme:
bitince paylaşırsanız sevinirim şimdiden hayırlı olsun. benim düğünüm daha ekimde olacağı için gelinliği diktirmeye başlamadık. zaten önce bir annem deneyecek, olmadı gelinlik terzisine bakacağız. ben de biterse paylaşacağım.

modeller harika!! ellerinize sağlık.. bu konunun takipçisiyim. inşallah yeni modeller koyup ufkumuzu genişletirsiniz!
sizin gelinliğinizide meak ettim şimdiden nasıl olacak diye..

kesinlikle katılıyorum dantel düşünülebilir eğer sizi anlamayan bir terzi ile çalışırsanız ya da saten falan kullanılırsa hemen farkediliyor sonradan kapatıldığı ve açıkcası çok şık görünmüyor o zaman..

kuzenımınkınde eteğinde dantel vardı o dantelin aynısından kol yapılmıstı hıc de farkedılmemıstı..

Buyrun kızlar, burada kapalı bir gelinliğin üstünü straples bir gelinliğin altıyla birleştirdim kızın elini kesmem biraz korkunç görünüyor ama :S kusura bakmayın artık

Aradığım topiği nihayet buldum..Minenes bayıldım paylaştığın gelinliklere,çok teşekkürler.Açık gelinlik kapatmak içime sinmiyordu benim de.bunlar iyi fikir oldu

Kızlar, ben gelinliğime karar verdim, hatta siparişini de verdim hem de 3 gün içinde Çünkü kışın daha ucuz oluyormuş, ben de kadıköy, ümraniye ve fatih gelinlikçilerini gezdim ve kadıköydeki bir gelinlikçide karar kıldım. Modelim şu şekilde:

Tabii içindeki astarı daha belirgin olacak ama tafta gibi bir şey değil de 3 kat tül kullanmaya karar verdik yoksa tok bir kumaşla tipi bozuluyor.

Gelinbaşını da şu şekilde düşünüyorum:

ama benim bütün yaka kollar dantel olacağı için bu şekliyle bir baş çok abartılı olur, o yüzden sadece kenarlarda dantel yapıp gerisini düz kumaştan yaptıracağım. Şunun gibi yani: yalnız uygun kumaş bulamadım o yüzden tam uyumlu durmuyor.

Düşündüğümüz bütçeyi biraz aştığımız için, gelinlikçi sağolsun bize kolaylık yaptı ve üç ayda ödeyebileceğiz, bu yüzden mayıs sonunda teslim alacağım inşallah.

darısı isteyenlerin başına.

Bu arada kızlar, eğer aklınızda kapalı nasıl olur dediğiniz gelinlik varsa, benzer açılardan etek yaka resmi gönderirseniz birleştirmeye çalışırım.

Son düzenleme:
minenes paylaşımların için çok saol :) sitede tesettürlü gelinlik adına pek bişi yok malesef. rica etsem biraz daha iddialı modelleri de tesettüre çevirip koyabilirmisin ?

minenes paylaşımların için çok saol :) sitede tesettürlü gelinlik adına pek bişi yok malesef. rica etsem biraz daha iddialı modelleri de tesettüre çevirip koyabilirmisin ?

ben anladım seni tamam, türk kızlarının genel zevki için benimkiler biraz sade kaçıyor biliyorum.

Canımcım gelinliği ne kadara diktiriyorsun acaba?
Bildiğim kadarıyla Kadıköy'deki gelinlikç,ler baya pahalı...

ben kadıköyde iyi de bir gelinlikçide geçen yıl diktirdim
açık bi modelin kapalı halini
bin liraydı

bu arada grace kelly'nin gelinliği benim de hayalimdi ama 2 ay içinde evlenince uğraşamadım
iyi dikilirse süper olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…