Eki Görüntüle 171083 arkadaşlar bu gelinlik çok hosuma gitti yaa hiç böyle yok gelinlikçilerde hep bolerolu oluyo.bugün sordum bi yere üst kısmını bu sekilde dügmeli yapabilriz dediler ama acaba nası olur bunun gibi olur mu ki üstüme ya olmazsakapalı arkadaşlar fikir verin lütfen napmam lazım
Eki Görüntüle 171083 arkadaşlar bu gelinlik çok hosuma gitti yaa hiç böyle yok gelinlikçilerde hep bolerolu oluyo.bugün sordum bi yere üst kısmını bu sekilde dügmeli yapabilriz dediler ama acaba nası olur bunun gibi olur mu ki üstüme ya olmazsakapalı arkadaşlar fikir verin lütfen napmam lazım
bu gelinlik çok güzelmiş.ben bu modele çok benzer bir model diktiriyorum.Henüz bitmedi ama genel olarak şöyle: daha önüne düğmeler yapılacak:
Ben likralı kumaştan streç bir astar kullandım, biraz daha yumuşak benimkinin üstü. O yüzden resimdekinden biraz daha farklı ama benimki asıl esin kaynağı olan Grace Kelly'ninkine daha yakın oldu.
Kızlar, bende nasip olursa önümüzdeki hafta sonu gelinlikçime gidiyorum. Şubat ayında gittiğimde, temmuz ayındaki düğün için şimdiden dikmeye başlamak erken olur demişti. iyi ki de öyle demiş, ben bu site sayesinde özellikle türbanlı gelinlikler hakkında çok şey öğrendiğimi düşünüyorum (eskiye nazaran tabi)
gelinlikçi olarak, bir kaç tane tanıdığımın gelinliğini yapan yeri düşünüyoruz. yani gelinlikçinin iyi olacağını düşünüyorum inş. Daha sonra nişanlımla da konuşarak fiyat konusunda sıkıntıya girmeden, kendimizi kasmadan olabilecek en kaliteli kumaştan olmasını istiyorum gelinliğimin. Sade olabilir hiç problem değil, ancak kaliteli olması benim açımdan önemli.
model olarak ise, kafamda bir şeyler belirlemeye çalıştım. en azından neyi istemediğimi biliyorum. benim tek korkum, gelinlikçinin kendi yapamayacağı gelinlikten dolayı benim aklımı karıştırması. çünkü ben işi ehline bırakmayı seviyorum ve fazla karışmıyorum. inş bu konuda şansım yaver gider.
son olarak, sizin ilk kez gelinlik provasına\görüşmesine giderken dikkat ettiğiniz konuları öğrenmek istiyorum. Bir çok konuda yeni şeyler öğrendiğim sizlerden yine bana yardımcı olmanızı bekliyorum.
şunu da eklemeliyim ki, olayın heyecanıyla değerinin çok çok üstünde bir gelinliğe karşı da dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.
selamlar, sevgiler
benim sana önerim, gelinlikçiye gitmeden önce aklındaki modeli veya modelleri, fikir aldığın gelinlikleri kağıda bastırman. mesela bir gelinliğin kolunu, öbürünün yakasını, bir diğerinin eteğini birleştireceksen, hepsini bastır ve öyle git gelinlikçine, somut bir şeyler üzerinde konuşun. tarifle kabaca yapılacak betimlemelerle bu iş pek sağlıklı yürümez. inşallah senin de bu konu sahibinin de istediği gibi olur herşey...
burada bolca model topladım, bakmadan geçmehttp://www.kadinlarkulubu.com/gelinlik-modelleri/425934-kk-tesetturlu-gelinlik-arsivi.html
arkadaşım şimdiden mutluluklar dilerim..gelinlik gerçekten önemli..ben de kapalıyım ve gelinliğim de kapalıydı..çok aradım çok uuraştım..biraz da güzel bişiler çıksın die daha da çok araştırdım..ki ben bile kiloluyum..gittiğim tüm gelinlikçiler hepsi ağız birliği etmiş gibi tek bi tür gelinlikten bahsettiler..ağlaya ağlaya geldim her seferinde çarşıdan..çok pahalı olduğunu düşündüğüm bi gelinlikçi vardı..bigün girdim..ve önyargılarımdan kurtuldum..hem hayalimdeki gelinliğe kavuştum hem de çok da pahalı olmadı :) he şunu da söliim..benim gelinliğim de boleroluydu..ama gelinliğimin kumaşıyla aynı olduğu için kimse farketmedi bile..herşey gelinlikçide biter
bu dediklerin hic bana uymuyor. bence 2 aya filan gerek yok. ben 1 haftadan az bir surede diktirdim. cokta guzel oldu. ayricada kilo alma verme problemi yasayamadan uzerime guzel olan bir gelinligim oldu. gerci o 1 haftada ya yetismezse diye akla karayi sectim ama olsun degdi sonuca.onlytime
- gelinliğini aceleye getirme, 2 ay dikim süresi düşün
- bütçende mümkün olduğunca yukarı çık ve kaliteli kumaş kullandır
- gelinlikçinle samimi ol ve 3 provaya değil de daha sık provaya git, özellikle yaka kol kısmı için
bunları yaptıktan sonra, eğer terzin becerikli biriyse çok güzel bir gelinlik ortaya çıkacaktır.
seçeceğin gelinlikçinin iyi bir terzi olup olmadığını anlamak için biraz gezmek lazım tabi. başkalarını gördükçe iyisi kötüsü ortaya çıkıyor. bir de mümkünse gelinlikçinin daha önce diktiği gelinliklerin arkasındaki kapatma yerleri gibi teknik olarak zor kısımları nasıl yaptığını görebilirsen, öyle yerler özenli ve iyi duruyorsa terzin iyi demektir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?