Gelinbaşı ve Gelin Tacı tesettür SADEgelinbaşı

sehriistanbul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2013
500
375
53
selam kızlar...
Allah nasip ederse bu yaza düğünüm olacak. 7-8 aylık taze tesettürlüyüm ve daha önce hiç başörtülü gelin olan yakınım da olmadı. o yüzden çok tecrübesizim ve yardıma ihtiyacım var.
gelinlik modelim zaten belli orda sorun yok inşallah. ama baş? nasıl bir duvak nasıl bir taç nasıl bir eşarp alınmalı???

burdaki gibi sade bi baş istiyorum. kesinlikle arkadan türbanla topuz diktirmicem :s Bi de zaten benim memleketteki düğün+kına şeklinde olacak. gelinliği çıkarıp bindallı giycem. o yüzden de kolay çıkması gerek.

şimdiiii.... ben taç alıyım mı alacaksam neye dikkat ediyim? eşarbım nasıl olsun? bi de arkası yapılmayacak bi türbanlı gelin başı için o kadar parayı kuaföre nasıl bayılıyım kendim yapabilir miyim kiii:))

ya biri cevap versin lütfen. gelinliğimi nişanım olurken belirleyip ayırttırmıştım. önümüzdeki aya ödemesine başlıcam ve haliyle duvakla tacını da seçmem gerekiyor. tabi aynı sorularım bindallı için de kısmen geçerli oldğu için yardıma ihtiyacım var.

cnm ben gelin başımı ilk resimdeki yerde yaptırmıştım çok memnun kalmıştım..multi şifon kumaş almıştım içine de saten bone onlar bi şekilde yaptılar işte...makyajımda çok sade olmuştu...bütün gün ne makyajım nede başörtüm hiç bozulmadı...kendin yaparsan belki rüzgardan hareketlerinden vs.bozulabilir diye düşünüyorum...ama benim sana en önemli tavsiyem gelinlikçilerin verdiği saten kumaşı başörtü olarak kullanma,dediğim gibi multi şifon kumaş al kullan..hem daha sade ve şık duruyo hemde yapımı daha kolay:)

bi de taç ve duvak...? benim gelinliğim bayaa bi dantelli. kolunda ve sırtında inci düğmeler var. dantele boğmayım diye duvağımı ucunda 3 sıra inci işlemesi olan çok zarif bi duvak seçmiştim. sence değiştirtiyim mi? tacım da şöyleydi seçtiğimde

zor olur mu derken..yani sen kına günü gelinlik mi giyceksin bi de..

eveettt (( ya farklı şehirlerdeyiz. memleketimde kına olacak. ama evden gelinlikle çıkacağım ve düğün çekimi de burda olacağı için önce gelinlik giycem, kına yakılırken üstümü değişip bindallı giycem. böyle yapan çok kişi var ama hiçbiri kapalı değildi işte, kapalıyken nasıl olcak onu bilmiyorum

tacın çoook güzelmiş cnm eminim çok güzel bi gelin olucaksın...yalnız sana bişi dicem..duvağının incileri ağır mı?neden sordum biliyo musun...görümcemin de duvağında boncuklar işlemeler falan vardı,çok reahatsız etti onu..ağırlık yaptı ve duvağını başörtüsüyle birlikte arkaya çekiyodu,düğün günü çok uğraştı anlican..

çokk teşekkür ederiminşallah öyle bi gelin olurum :)) hayır, duvak çok hafif öyle bi sorun olacağına ihtimal vermiyorum.

ya benim aklımı karıştıran şu; diğer başlıklarda duvakla tacın birbirine monteli olduğu, ya da duvağın tesettürlüler için gelinlikçide özel hazırlandığı gibi bi şeyler okudum. benimki bildiğin taç, bildiğin duvak :)

kınada da tesettürlü olucaksan zor olmaz gelin başının üstüne kırmızı duvak oldu bitti ama başın açık olucaksa işin zor belki bi kuaförle anlaşıp gelin başının içinden saçını topuz yaptırabilirsin..yada maşa yaparlar ama saç tutamlarını açmazlar sen başını açtıktan sonra tutamları açıp basit bi şekil verirsin..aklıma bi tek bunlar geliyo :)

Ikinci resime bayildim gercekkten. Topuzu biraz uzatmislar ama o kisim haric kalan kismi cok sade cok guzel.

Bana gelinlikcim gelinligime uygun olan kumastan bir parca kesmisti esarp olarak. Kumaslarla aram iyi olmadigi icin bilemicem ismini.

Tac kullanmak zorunda degilsiniz bence, bana gelinlikcim yine bir toka gibi birsey vermisti ama kendisi tuylu uzun tasli ipler asiliydi. Kuaforum topuzumun altina tokayi takip. uzun ipleri basimin ustune kondurmustu biraz geriden. Bilmem anlatabildimmi :26:

:))) yok yok kınada da kapalı olcam aksi halde çok feci bi görüntü çıkar zaten ortaya, saçım kafama yapışmış vaziyette ben zor olur mu derken duvağı falan dikiyolar mı çok, açmak falan zor olur mu diye sordum :))

hmmm anladım.aslında ben de o fotoğraftaki gelini çok beğendim (kendi de çok güzel maşallah allah bağışlasın:) ) ama tacımı da çok sevdim kullanmak istiyorum galiba
:)

şimdi nette aradım tesettürlü gelinbaşlarını.içlerinde en çok beğendiklerim bunlar oldu.

özellikle bu

sonrada bu

bence taç kullanmana gerek yok.

resimlerin üzerlerine tıkla büyüyecekler.​

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…