tesettür mayo ile dalış yapan var mı?

Sizin beyninniz basmiyor mu lan? Kufur edicem he.kizlar suna cevap vermeyin.Ne hadsiz seviyesiz bir kadin bu.amaci cevap almak tek bir cevap bile vermeyin..
dinde herkesin kendi doğrusu var ve sen gelip buna karışamazsin ben nasil senin bikinine karismiyorsam.HADSIZ

islamiyete inanıyorum diyorsun ama kendi dinininb kitabını okumaktan acizsin. ama ALLAH RIZASI İÇİN ŞU AYETİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM AZ BİLGİLEN DE ATIP TUTMA DİYE.

Nur suresi ayet 30:

"Mümin erkeklere şöyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar ve ırzlarım korusunlar. Bu kendileri için çok temiz (bir harekettir). Şüphesiz ki Allah, (kullarının ne) yapacaklarından hakkıyla haberdardır."

Nur suresi ayet 31:

"Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapayacak surette) koysunlar. Zinet (mahal)lerini kendi kocalarından, yahut kendi babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut kendi oğullarından, yahut kocalarının oğullarından, yahut kendi biraderlerinden, yahut kendi biraderlerinin oğullarından, yahut kardeşlerinin oğullarından, yahut kendi kadınlarından, yahut kendi ellerindeki memlukelerden, yahut erkeklerden yana ihtiyacı olmayan hizmetçilerden, yahut henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Hepiniz Allaha tövbe edin ey müminler. Taki korktuğunuzdan emin, umduğunuza nail olasınız."

Âyetlerin Nüzul Sebepleri:

1. İbni Mezdevî, Ali bin Ebi Talib (ra)'ten şöyle rivayet etmiştir:

«Resulullah (sav) zamanında Medine sokaklarında dolaşan bir kadınla bir erkek karşılaştıklarında bakışmışlar. Şeytan bu bakışlardan istifade ederek onların bakışlarını birbirlerini beğenmeye çevirmiş. Adam bir yandan yürüyor, bir yandan da kadına bakıyormuş. Başı hep kadından tarafa çevrili olduğu için önüne çıkan bir duvara çarpmış ve burnu kanamış. Bunun üzerine, «Allah (cc)'a yemin ederim ki gidip Resulullah (sav)'a durumu anlatıncaya kadar burnumun kanını yıkamayacağım.» diye yemin etmiş. Resulullah (sav)'ın yanına gelerek hadiseyi anlattı. Resulullah (sav), «Burnunun duvara çarparak kanaması günahının cezasıdır.» buyurdu. Bunun üzerine,«Mümin erkeklere söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar...» âyeti nazil oldu.» (Süyuti, Dürrül-Mensur, 5/40.)

2. İbni Kesir, Mukatil bin Hayyan'dan, o da Cabir bin Abdullah el-Ensarî'den şöyle rivayet eder:

«Esma binti Mirsed (ra)'in Beni Harise mevkiinde bir hurmalığı vardı. Kadınlar oraya etek giymeden, göğüsleri, saçları ve ayaklarındaki halhalları açık olarak giderlerdi. Esma (ra), «Bu görünüşünüz ne kadar çirkin.» dedi. Bunun üzerine, «Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar...» âyeti nazil oldu.» (İbni Kesir, Tefsir, 3/283. Süyuti. 5/104.)

herkesin doğrusu varsa neden tek doğru dayatılıyor konu sahibine lafınız yok bakıyorum HADSİZ sizsiniz asıl.

Bu ayetlerin hiçbirinse 35 derece sıcakta pardesüyle gezin anlamı çıkarmadım ha kuranı bi tek siz anlıyorsunuz sanmak da ayrı bir komedidir.

Örtünme konusu Kur’an’da, Ahzab Suresi’nin 59’uncu Ayeti ve Nur Suresi’nin 31 ve 60’ıncı ayetlerinde geçmektedir.

Kur’an’da geçen "Hımar' kelimesi 'Baş örtmek' anlamına değil, sadece 'örtmek' anlamına gelmektedir. Başörtüsü demek için "örtmek" yani "hımar" kelimesinin yanına "baş" yani "re's" kelimesinin 'gelmesi gerekmektedir. Böylelikle ortaya hımarü-re's' yani ‘başörtüsü’ çıkacaktır. Oysa ne ayette ne de Kur’an’ın hiçbir yerinde 'hımarü-re's' diye bir tanımlama yoktur.

Arapçada, kadınların başlarına örttükleri örtünün özel bir adı vardır. Bu da ‘mikna’ ve ‘nasıfy’dır. Din sömürücüleri Kur’an’ın herhangi bir yerinde ‘mikna’ ya da ‘nasıfy’ kelimelerinin geçtiğini gösterebilirler mi?

Şimdi gelelim Nur Suresi 31’nci Ayete. Bu ayetle ilgili çevirileri aktardığımızda da başın örtülmesi anlamına gelen bir ifade gören olursa bize de anlatsın ki gözlük takıp daha iyi görelim.

Muhammed bin Hamza’nın 1424 yılında yaptığı ilk çeviri şöyledir:

"Söyle inanan kadınlara, gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar ve cinsel organlarını saklasınlar. Ziynetlerini (süslerini) göstermesinler. Örtülerini de yakalarının üzerine bıraksınlar ."

o bir tabir idi. peki senin haşemayla cok komik oluyorsunuz demene ne demeli. ALLAH IM SENİN GİBİ İNSANLARDAN KORUSUN . ŞEKİLCİ BİR İNSANSIN allah ıslah etsin seni

Türbanlı insanlara saygım sonsuz açık biri olarak meze lafı tabirse ve sen hoşgorulu ve şekilciliğe önem vermeyen biriysen soylenenlere aynı oranda hoşgörü göstermelisin yoksa çok bayağı kaçıyor tavrın

‘’ Mümin Kadınlara da söyle:

** Bakışlarını yere indirsinler, /Hain bakışlardan sakınıp,zerafetlerini koruyarak önlerine baksınlar

** Irzlarını/ eteklerini korusunlar/ Namus ve iffetlerini korusunlar, bellerine sahip olsunlar

** Süslerini/zinetlerini, görünen kısımlar müstesna açmasınlar./Kendiliğinden görünenler dışında zinetlerini açmasınlar/Örtünme zarureti olmayan ve görünen kısımlar hariç, cezbedici yerlerini ve güzelliklerini teşhir etmesinler

** Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar./ Ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar./Baş örtülerini, gerdanlarını ve gerdanlıklarını açık bırakmayacak şekilde göğüslerinin üzerine sarkıtarak örtsünler

** Süslerini şu kişilerden başkalarına göstermesinler:

.......... Kocaları

...........Yahut babaları,

............Yahut kocalarının babaları

............Yahut oğulları

............Yahut kocalarının oğulları

............Yahut kardeşleri

............Yahut kardeşlerinin oğulları

............Yahut kendi kadınları

............Yahut ellerinin altında bulunanlar

............Yahut kadına ihtiyaç duymaz olmuş erkeklerden kendilerinin hizmetinde bulunanlar

............Yahut kadınların mahrem yerlerini anlayacak yaşa gelmemiş çocuklar

** Süslerinden gizlemiş olduklarının bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. / Gizlemekte oldukları güzelliklerini, takıları anlaşılsın diye ayaklarını yere vurarak erkekleri tahrik etmesinler

Ey müminler, hepiniz topluca Allah’a tövbe edin ki kurtuluşa erebilesiniz ‘’

Ve örtünme konusundaki ikinci önemli ayet: Kur’an’ın 33.Sırasındaki Ahzâb Suresi 59.ayetidir. Bu ayette de farklı açıklamalar yukarıdaki uygulamadaki gibi gösterilmiştir.

‘’ Ey Peygamber ! Eşlerine,kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle

** Dış giysilerini üzerlerine alsınlar. / Cilbablarıyla ( çarşaflarıyla ) üzerlerini sıkı örtsünler. / Sokağa tenlerini göstermeyen, vücut hatlarını belli etmeyen elbiselerini giyerek çıksınlar

** Tanınıp incinmemeleri için bu çok daha uygun bir yoldur. / Bu onların tanınmalarına ve tanınıp eza edilmemelerine en elverişli olandır. / Bu tür örtünme onların, vakar ve heybetleri ile hür kadınlar olarak tanınıp, kendilerine hüemet edilmesine; sarkıntılık yapılmamasına, incitilmemelerine en uygun bir örtünmedir.

** Allah Gafûr ve Rahim’ dir. ‘’

umarım yeterli olmuştur.

BANA DESTEK OLAN arkadaşlarıma teşekkür ederim tesettürlü olan ya da olmayan tüm arkadaşlara.

bizim kitabımız tektir tek doğrumuz O kitapta yazılanlardır. Ve ayetlerin nüzul sebeplerine baktığımızda gercekten karşı cinsin nazarını cekmeme ve bazı tehlikelerden korunmaktır. inşALLAH BÜTÜN İNANAN HANIMLARIMIZA RABBİM NASİP ETSİN. leylagüngör arkadaşa da ALLAH ANLAYIŞ VE HİDAYET NASİP ETSİN

Ahzab Suresi 59’uncu Ayetin de örtünmeden bahsettiğini söylemiştik. Bunu da Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an-ı Kerim Meali’nden aktaralım:

“Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu, onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur.” Burada istenen başın örtülmesi değil, bedenin örtülmesidir.

Örtünmeyle ilgili son olarak Nur Suresi 60’ıncı Ayete bakalım. Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an-ı Kerim Meali şöyle demektedir:

“Artık evlenme ümidi beslemeyen, hayızdan ve doğumdan kesilmiş yaşlı kadınların zinetlerini göstermeksizin dış elbiselerini çıkarmalarında kendileri için bir günah yoktur. Ama yine sakınmaları onlar için daha hayırlıdır.”

Yedi yaşımdan 14 yaşıma kadar tatillerde Kur’an kursuna gittim. Ayrıca Kur’an’ın sadece Türkçe değil Fransızca çevirilerini okudum. Din bilgini değilim, ama başımıza ulema kesilenlere de iyi yanıtlar veririm.

İslam’ın ne kutsal kitabında ne şartlarında ne de sünnetinde aşırı örtünme diye bir şey yoktur. Gerçek böyleyken İslâm Ülkeleri'nde kadınlar, çarşaftan, ihrama, burkadan peçeye kadar neden farklı farklı kumaşlarla kapatılmıştır? Bunu da ayrıca yazacağım.

Bir başka gerçek ise din sömürücülerinin türban’ı başörtüsü olarak yutturmalarıdır. Dikkat ettiyseniz yıllarca türban dediler, şimdi sadece başörtüsü diyorlar. Üstelik bunu karşı tarafa da söyletmeye başladılar.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun sözleriyle bitirelim:

“Bir kadının başını örtmesi Müslümanlığa giriş beyannamesi ve ya Müslüman olmanın yegâne ve ön şartı değildir.”

Bazı yorumları okudukça ben sinir oldum vallahi. seni tahmin bile edemiyorum.
Öncelikle hayırlı olsun ve Allah kabul etsin arkadaşım, ben de 2 ay önce KAPANDIM ve tıpkı senin gibi çok mutluyum örtümle. yazın da haşemamı giyip, denizime girmeyi düşünüyorum Allah izin verirse. Dalga geçen birileri olursa ki sanmıyorum ben de gülüp geçerim. Çünkü yeterli zekaya ve olgunluğa sahip hiç kimse başka birinin görünüşüne bakarak dalga geçmez. Birçok tesettürlü olmayan arkadaşım var ve hiçbirinden bu şekilde bir tepki almadım çok şükür. hatta 1 ay sonra o arkadaşlarımla beraber tatile gideceğiz. Onlar bikini, ben haşemamla gayette musmutlu tatilimizi yapacağız inşallah :)
O yüzden hiç dert etme olumsuz yorum yapanları.
Önemli olan kaileye olacağın insanları iyi seçmekte.
Şimdiden iyi tatiller

Istedigimiz gibi yasayalim din bize uysun kafasinda arkadaslar saolsun..
Saygi baska bisey gercekleri konusmak baska herkes diledigini yasamakta ozgur ama bu dinde serbest diyemez islama inaniyor ve muslumansa..
Gunahkar olur bunu biz deil din soyluyor..
Konu sapti ama biz sapmayalim yeterki :)

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Hey Maşallah,
tüm ulemalar burda, bir yeri toparlayacağım diye diğer tarafı duvardan duvara vurmuşsunuz.
Isteyen haşemayla, isteyen bikiniyle denize girer, etekle, şalvarla girenlerde oluyor, garipsemedim, garipsemem, denize girmek için illa bikini giymek gerekmiyor çünkü, ammaaa anamdan doğduğumdan beri bikini giyerim, hiçbir adamın mezesi olmadım, beni meze yapmaya kalkanın alnını karışlarım.

Birbirinize ayıp ediyorsunuz, hepiniz kadınsınız güya.

Haşemalıya gülüp bikinililere meze diyorsanız, bir daha düşünün, üstümüzdeki giyimler mi yoksa bu zihniyetler mi utanılması gereken.

Bu düşünce tarzınızla erkek çocukları yetiştirdiğiniz için hepinize teşekkür ederim gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…