• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Tesettür gelinlik için fikrinizi almak istiyorum

hfceren

şanslımıyım neeee:))
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2011
956
20
118
kızlarr taa 2012 ağustos ayında düğünüm var ve gelinliğimi 2 kez gıyeceğim insalalh.izmirde yaşıyorum gelnlik almak kolay ama ben tesettürlüyüm.diktirmekten korkuyorumm içime isnmez dıye azır gelinlikdede sansım cok düşük ne yapayım karar veremedım.sizce şimdiden alamk doğrumu.suda var gelinlik fıyatarı bu zamanda uygun oluyomş ta.of ya bana fikir verirsenizz sevinirim :))))

canımm aslında istanbula gelmeyıde düşünüyorum ama hazır bulabılırmıyım ooda var aklımda dikim olursada git gel baya masraf olur ve zman kaybı çalışıyorum anca hafta sonu gelebilirim oda zor olucak ama bakalımm buyuk bı ıhtımal ıstanbul yolu gözüküyo bana:)

evet, biraz masraf olacağı kesin.

geçen ümraniyeyi gezdiğimizde birçok hazır tesettürlü gelinlik modelini gördüğümü söylemeliyim. tahmin ediyorum fatihte de hazır tesettürlü gelinlikler vardır.

diktirmenin çok riskli olduğunu düşünmüyorum, ama bilinçli davranmanız, kumaşları sizin seçmeniz, provalara normalden sık giderek kontrol etmeniz gerekiyor. terziyle el sıkıştıktan sonra işi tamamen ona bırakan gelinlerin içi zaten nasıl rahat ediyor, ben onu anlamıyorum. usta bir terzi bile olsa sonuçta sizden başka biri, bakış açınız ve anlayışınız elbet farklı olacaktır, bu yüzden hep gelinliğinizin başında durup onun sizin anlayışınız doğrultusunda dikildiğinden emin olmak zorundasınız. ama bunu sağlarsanız da süprizle karşılaşmak gibi bir durum pek mümkün değil...

işte bende bundan muzdaribim eğer istanbulda diktirisem gidip gelmem grekir içimn rahat etmei için .peki size bişey sormak istiyorrumm sizce bu aylarda almak nasıl olur?biraz risli olur biliyorum ama karar veremeim ayrıca sunuda diyeyim blogunuzu takip ediyorum gelink buktinize bayıldım ve bende kendim yapmaya karar verdim:)insallah sızınkı gıbı gusel olurrr:))

çok naziksiniz teşekkür ederim :D tabi ki gayet güzel bir buket yaparsınız, malzemeleri bulun yeter.

ben diktirmeyi, izmirde diktirmek yani istanbula gelmeden halletmeniz için söylemiştim. şehirlerarası diktirmeye hiç girmeyin bile...eminim izmirde sizi ikna edebilecek terziler vardır. yeter ki modelinizde kararlı olun ve doğru kumaşlarla bol prova yaparak işi takip edin.

yine de içiniz rahat etmezse istanbula gelin, gezin. hem tatil yapmış olursunuz, bence masrafından çok böyle bakın. akrabanız varsa, kalacak yeri hallederseniz otobüsle ya da uçakla yok ne kadar tutabilir ki?

erken almak benim yaptığım bir şeydi, düğünden 4 ay önce teslim aldım ben gelinliğimi. ama benim kilom ve zevkim değişmez, ona güvendim. tesettür gelinlikte arkası muhtemelen ipli değil düğmeli veya fermuarlı olacağı için kilonuzun sabit olması lazım...

Son düzenleme:
içimi ahatlatıyosunuz cok saolun:))ben en iisii burdaki gelimliklere bi bakayımm eger içime sinmezse istanbula geçiciyim.ve benim kilom sabit değil dikkat etmeye calışsamda sürekli masa başında olduğum için iştede ee bide abur cıburud kaçırıyorum oyuzdn ben düğüne yakın bakayım diyorum.insallah ağustos gıbı olucak bende mayıs gıbı bakıyım cok cobuk begenenlerden değilim çünkü.cokk teşekürler önerileriniz için.:))

ben tesetturlu degılım ama bende gelınlıgımı dıktırenlerdenım aralık ayında sıparısımı verdıgımden hem uygun oldu hemde dugunum mayıstaydı mayısta teslım aldım arkadasın dedıgı gıbı sıksık provaya gttım her detayı ıstegıme göre yaptırdım modaevındekıler 1 kere bıle oflayıp puflamadı bu cok önemlı bence sen hazır gelınlıklerden dene acık gelınlıkte dene ve en ıcıne sınenın gıt tesetturrlusunu ıcının ısındıgı bı modaevıne dıktır sımdıden yaptırırsan yaz aylarındakı yoğunluga denk gelmeyecegınden daha ıyı bır ıs cıkar ortaya dıye dusunuyorum

Mervecik'e katılıyorum.Kışın daha uygun olur ve ellerinde çok iş olmadığından daha özenli çalışırlar. istersen şimdilerde anlaşıp yavaş yavaş diktirip mayısta alırsın. ben kendi gelinliğim için şubatta anlaşmıştım, haziranda teslim aldım, düğünüm ekimdeydi. yavaş bir dikim süreci olduğundan birkaç kez deneme-yanılma ile karar verme şansım oldu ve ortaya içime sinen bir şey çıktı.

gelinliklerin arka kısmı en son provalara bırakılır zaten. düğme filan olacaksa bile, son 1-2 provadan önce yapılmaz. yani şimdilerde karar versen ve dikime başlasanız bile arkasını teslime doğru bir tarihte ayarlarlar...

çokk saolun hafaya insallah yagış falan olmassa ve Allah nasıp ederse bi geziniyim diyorum insallah.çok saolun :)

Bende Bursada oturuyorum kayınvalidemler İstanbulda oturuyor o yüzden nisanlığımı istanbulda diktirmistim.Tesettürlü oldugum icin bende model bulamadım ve diktirmek zorunda kaldım.Fakat keske hersey istedigim gibi olsaydi :) Buyuk umutlarla tam olarak aradigim modeli buldum ama nedense aynısını yapamadılar.Gerek tas islemeleri olsun gerek kumasi olsun hicbisey yolunda gitmedi.Ben cok istedigim icin oyle oldu yada bilemiyorum.Ama arada mesafeler olunca cok daha kotu oluyor bunu anladim.Sonuc olarak tam olarak istedigim gibi olmayan ama yinede giyilmiycek kadar kotu olmayan bir nisanlik giydim :) Ama asla unutmam o yasadiklarimi.Simli tul kullanmayın diye ustune basa basa soylememe ragmen 1 ay sonra provada bastan asagi simli bir tuvalet gordugumde basimdan asagi kaynar sular dokulmustu resmen :) Allah gelinligimde de ayni durumlari yasatmasin o yuzden Bursada diktirmeye karar verdim.Sana da tavsiyem iyi arastir ama sehirdisina cikma :)

Bende Bursada oturuyorum kayınvalidemler İstanbulda oturuyor o yüzden nisanlığımı istanbulda diktirmistim.Tesettürlü oldugum icin bende model bulamadım ve diktirmek zorunda kaldım.Fakat keske hersey istedigim gibi olsaydi :) Buyuk umutlarla tam olarak aradigim modeli buldum ama nedense aynısını yapamadılar.Gerek tas islemeleri olsun gerek kumasi olsun hicbisey yolunda gitmedi.Ben cok istedigim icin oyle oldu yada bilemiyorum.Ama arada mesafeler olunca cok daha kotu oluyor bunu anladim.Sonuc olarak tam olarak istedigim gibi olmayan ama yinede giyilmiycek kadar kotu olmayan bir nisanlik giydim :) Ama asla unutmam o yasadiklarimi.Simli tul kullanmayın diye ustune basa basa soylememe ragmen 1 ay sonra provada bastan asagi simli bir tuvalet gordugumde basimdan asagi kaynar sular dokulmustu resmen :) Allah gelinligimde de ayni durumlari yasatmasin o yuzden Bursada diktirmeye karar verdim.Sana da tavsiyem iyi arastir ama sehirdisina cikma :)

tavsiyelein için cok saoll tatlımminsallah istediğin gibi olur gelinliğin.insallah bu hafta sonu bı bakmayı düşünüyorum gelinlik modellerine.aslında kafamda hiç bi model yok.su zaman kadar bakmadım nıyeside eger begendiğim gelinliği bulamzsam diye.foruda tesettür gelinlik arşivine bakıyorum ama ok benim hosuma gıden.tavsiye edebileceğiniz siteler varmı???

Sana tavsiyem internetten hic bakma cunku hep ayni seyler hep ayni modeller bende cok arastirdim cok baktim ama hicbi model yakindan kanli canli gordugunle bir olmuyor.Git butun modaevlerini gelinlikcileri dolas,kiminin ustunu kiminin altini begenirsin o daha cok yardimci oluyor.Bursada gezmedigim gelinlikci kalmadi desem yeridir,birde cok zor begenen biriyim takintiliyim simdiye kadar hicbir gelinligi tam anlamiyla begenip tamam budur diyemedim.Bitane begendim ama onun da danteli kumasi konusunda huzursuzum.O modeli baska bir modaevine sorucam kalite olarak nasil kumaslar kullaniyorlar ona bakicam.En iyisi sen kendin gez arastir arastirinca inan buluyor insan biraz zor ama baska yolu yok :)

kızlarr taa 2012 ağustos ayında düğünüm var ve gelinliğimi 2 kez gıyeceğim insalalh.izmirde yaşıyorum gelnlik almak kolay ama ben tesettürlüyüm.diktirmekten korkuyorumm içime isnmez dıye azır gelinlikdede sansım cok düşük ne yapayım karar veremedım.sizce şimdiden alamk doğrumu.suda var gelinlik fıyatarı bu zamanda uygun oluyomş ta.of ya bana fikir verirsenizz sevinirim :))))

canım ben fatihte diktirdim 2 sene önce 1100 tuttu çook beğendim ama :D

bende bakıyorum iki haftadır bakalım ne zaman begenecegım

şuna karra verdım geçen nişan elbisemi gıyeyım dedim fermuarını çekemedim malesef.sonra düşündüm ben nişanda baya zayıflamışım stresten kesin düğündede öle olur en iisii düğüne yakın almak.

size birşey daha sormak istiyorum resim eklicem gelin başı cok güsel olmuş ama içine nasıl bi yazma bağladığını anlayamadım? $262199_250138871664331_121672497844303_1115706_2700394_n.jpg yardımcı olursanız...

bence gelinlikçi bu bayana şifon bir kumaş vermiş...

saol canım evet şifon olabilir.ama ince olmazmıydı iki kat falan yapmış olabılır aslında bitanede daha aklımda var ama ceneden bağlanmamış bende öle yapamam ya sizde var mı farklı abartısız gelin başı örneği?

Back