• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terzi´de elbise diktirmek ne kadar tutar acaba?

hoscakal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
1.531
104
163
Merhaba kizlar,

artik güzel güzel kumaslar alip, terziye vermek istiyorum...ya elbise yada tunik diktirmek istiyorum..!

Henüz bir terzi bulamadim ama iscilik olarak ne kadar aliyorlar acaba? Piyasa nedir? Standart olan bir fiyat varmidir?

Ayrica tavsiye edebileceginiz titiz, müsteri istegine uygun calisan bir terzi biliyorsaniz burda paylasin...!!! (Avrupa yakasi olsun: Eyüp, Sisli, Eminönü ve Fatih civarlari en uygunu)

Bilgilerinizi bekliyorum hanimlar...opuyorumnanaktan

Şimdi benim annem terzi fakat kendisi profdur.Ortalama fiyat isterseniz bir pantolon 40 tlden başlar tunikler 35'den başlar benim tavsiyem işini iyi yapan bir terziye gidin elindeki örnekleri inceleyin dikiş hatalarına iç temizlerine bakın.Eğer işini iyi yapamayan bir terziye rastlarsanız sizi vezir değil rezil eder.

Şimdi benim annem terzi fakat kendisi profdur.Ortalama fiyat isterseniz bir pantolon 40 tlden başlar tunikler 35'den başlar benim tavsiyem işini iyi yapan bir terziye gidin elindeki örnekleri inceleyin dikiş hatalarına iç temizlerine bakın.Eğer işini iyi yapamayan bir terziye rastlarsanız sizi vezir değil rezil eder.

Tesekkür ederim canim..Bende zaten o yüzden saglam bir arastirma yapmak istiyorum..heveslenerek aldigim kumaslar heba olmasin..yoksa kötükedihüso

HAYIRLISI bakalim..! Biraz daha etrafida´da bakinayim en iyisi..! a.s

cnnnmmm benim kuzennnn bi abiye ve üzerinee bolero diktirdi kumaşıı te rziyee ait 100 tlye diktirmiş....bolerolar genelde 15 tlye dikiolar burda...malatyada yani:)pantolonlarr 30-40 arası oluyooo..ben hazır giyinenlerdenim..bi kaç kes diktiridim kıyafet ama hiçbiri istedigim gibi olmadı....

Evet haklısınız o kadat özenip aldığınız kumaşları mahvedebiliyorlar.Şahsen benim neredeyse bir kumaş gardrobum var o kadar çok yani annem saolsun :))):lepi:

etilerde babamın çalıştığı bir moda evi var ama fiyatları bilmyrm şahsen :smiley-cool:

Merhaba kizlar,

artik güzel güzel kumaslar alip, terziye vermek istiyorum...ya elbise yada tunik diktirmek istiyorum..!

Henüz bir terzi bulamadim ama iscilik olarak ne kadar aliyorlar acaba? Piyasa nedir? Standart olan bir fiyat varmidir?

Ayrica tavsiye edebileceginiz titiz, müsteri istegine uygun calisan bir terzi biliyorsaniz burda paylasin...!!! (Avrupa yakasi olsun: Eyüp, Sisli, Eminönü ve Fatih civarlari en uygunu)

Bilgilerinizi bekliyorum hanimlar...opuyorumnanaktan

yerimseniben Ebiseyi 50 ye dikiyorlar diye biliyorum.Ben temmuzda abiye diktirdim bolerosuyla beraber 70 e dikti.Ama pek içime sinmedi bence git mağazalara göre göre al.benneyaptımki

annem bu ay diktirdi
maltepede bi terzi kumaşı 10 a almış 40 a dikti kadın
parçalı uzun boydan boya düğmeli bi elbise

canım bana sorarsan fiziğin yerinde istediğin herşeyi alabilirsin beden sorunun yok yani bence hiç girme o işlere boyunun ölçüsünü alan biri olarak sana tavsiyem budura.s üstüne yalışanı alıcaksın bende evde modeller belirleyip terziye gider diktirirdim iyi hoş güzel dikerdi bu seferde yakışmazdı ne bileyim işi şansa bırakmak istemiyorum artık yakışırsa alıyorum yakışmazsa almıyorum böyle kafam rahat hiç olmazsa..

canım bana sorarsan fiziğin yerinde istediğin herşeyi alabilirsin beden sorunun yok yani bence hiç girme o işlere boyunun ölçüsünü alan biri olarak sana tavsiyem budura.s üstüne yalışanı alıcaksın bende evde modeller belirleyip terziye gider diktirirdim iyi hoş güzel dikerdi bu seferde yakışmazdı ne bileyim işi şansa bırakmak istemiyorum artık yakışırsa alıyorum yakışmazsa almıyorum böyle kafam rahat hiç olmazsa..

Tavsiyen icin tesekkür ederim canim..! Evet, fiziksel olarak sorun yasamiyorum kiyafet bulmakta ama kapali oldugum icin ya aldigim seylerin, kolu olmuyor, ya boyu olmuyor..dolayisiyla 2-3 kat giymek gerekiyor...badi giy, pantolon giy vs. vs.!

Ben aslinda sirf begendigim esyalarin kolu olmadigi icin terziye karar verdim...! Bir iki kez deneyecem bakalim..olmadi, yine uydurmasyona devam..! kaydirigubbakcemile3

bak o konuda haklısın hele yazın badi giy onun üstüne tunik giy felan benide sıkıyodu geçen arkadaşın tavsiyesiyle kolluk aldım bu yaz rahat ettim kollukları geçiriyosun koluna ohh çıkıyosun dışarı...bizde çağreler tükenmez dimi:dance:

bak o konuda haklısın hele yazın badi giy onun üstüne tunik giy felan benide sıkıyodu geçen arkadaşın tavsiyesiyle kolluk aldım bu yaz rahat ettim kollukları geçiriyosun koluna ohh çıkıyosun dışarı...bizde çağreler tükenmez dimi:dance:

Evet canim, o kolluklar bende´de var...renk renk hemde..! Fakat yinede rahat edemiyorum...Tuniklerin kollari tam olsa´da bizler´de rahat etsek...! Hep bir uydurmasyon almis basini gidiyor..hatta Tesettür magzalari bile uydurma üzerine calisiyor..! Yada modeller genclere uygun degil...annem bile daha sen sikir sikir giyinir...kaydirigubbakcemile3

Neyse, simdi bir denemem gerek bu terzi olayini...aksi taktirde icimde kalacak..! Belki sansim olur, ne dersin? opuyorumnanaktan MEVLAM utandirmasin ve üzmesin..! AMIN :Saruboceq:

arkadaşlar aynı problem bende de var.bide kilo olunca iş daha da zorlasıyor.bende istediğim kıyafetleri alamıyom. üs üste giymekten gına geliyor. bide izmir de yaşıyorum. kafamçokkarıştı

kızlar benim babam terzi, sade bir elbiseyse 50 tlden başlıyor ama kumaşı size ait. övünmek gibi olmasın çok iyi terzidir. sanatçı müşterileri vardır.

ayrıca annemde terzidir, kapalı bayanlar çekindiği için onlarla annem ilgilenir. yerleri kozyatağında. bildiğim kadarı ile tunikleri 35 tl' ye fln dikiyorlar.

ayrıca annemde terzidir, kapalı bayanlar çekindiği için onlarla annem ilgilenir. yerleri kozyatağında. bildiğim kadarı ile tunikleri 35 tl' ye fln dikiyorlar.

Canim, cok tesekkür ederim paylasimin icin...! Kozyatagi hangi tarafta kaliyor ki tam olarak??

Sen yine özel´den adres verirsen sevinirim...kendi atölyeleri mi var?

sizin oralarda cok uygun dıkıyorlarmış bence burada etekler 25 ten baslıyor dıkım ceket dıkımlerı 70 den baslıyor. ama guzel dıkıyorlar . arkadasım ceket pantolonu 100 ytl ye dıktırdı kumasıda kendıne aıt oldygy halde.

ben sözümde giymek için bi ay kıyafet aradım bulamadım terziye de gitmedim pahalı deniyo diye sonra bi iş için gitmiştim sordum 50den başlar 300e kadar model bul istediğini dikerim dedi ki konfeksiyondan gelme iyi diken biri 300olanlar da en şaşalı abiyeler ucuzmuş yani eyüp'te

ben sözümde giymek için bi ay kıyafet aradım bulamadım terziye de gitmedim pahalı deniyo diye sonra bi iş için gitmiştim sordum 50den başlar 300e kadar model bul istediğini dikerim dedi ki konfeksiyondan gelme iyi diken biri 300olanlar da en şaşalı abiyeler ucuzmuş yani eyüp'te

Canim, tavsiye edebilecegin bit terzi varmi peki Eyüp´te?

hani tavsiye edicek kadar ben tanımıyorum ama halamlar fln yıllardır gidiyomuş akşemsettim mahde öle normal bi yer beğenir misin bilmiyorum ki:çok üzgünüm:

Back