Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları
Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
Merhabadır arkadaşlar sizlerle ne zamandır paylaşmak istediğim yüzünüzün temizliği için kullanacağınız bir karışımdan bahsedeceğim.
Öncelikle belirtmeliyim ki pamuğa damlatıp yüzünüzü sileceksiniz..Gece yatmadan ve sabah kalkınca temizlenecek yüzünüz ve inanın gece silip yattınız diyelim sabah kalkınca sildiğinizde pamuk simsiyah oluyor sanki hiç silip yatmamış gibi..
Gelelim tarife;
Buğday yağı
Kayısı yağı
Gül Yağı
Elma yağı veya Çilek yağı(sıkılaştırıcı)
Bu yağları herhangi bir aktardan alabilirsiniz karıştırıp bir şişenin içinde saklayın..Pamukla yüzünüzü silin.Durulama falan yapmayın..Her cilt tipi için uygun benim cildim karma bir cilt ve çok iyi geldi..Deneyin pişman olmayacaksınız..
bayılazaaaammmm
Kayıtlı Üye
ama yağlar ciltte kıllanmayı arttırıyor diyorlardı???
bende hiç öyle bir sorun olmadı..badem yağının kıllandırdığını biliyorum çünkü bir ara kaşlarımda kullanmıştım..Bunun dışında bu karışımın hiç zararını görmedim
Ben direk kayısı yağı ile siliyordum ve pamuk simsiyah oluyordu çok güzel temizliyor gerçekten ancak tek başına kullanılacaksa uçucu yağ olduğu için dikkat edilmeli.
Buğday yağı da müthiş güzel birşey ben krem yerine kullanıyorum zaman zaman.
Böğürtlen yağıda iyi bir temizleyici ve c vitamini açısından cilde yararlı kokusu da çok güzel tavsiye ederim yanlız o da uçucu yağ gene tek başına kullanırken dikkat.
Gül yağını pek tavsiye etmiyorum zira gül yağı aslında çok çok pahalı bir malzeme oysa aktarda 5-10 tl ye satılıyor kesin başka birşeylerle karışık ve ya sentetiktir.
Çilek yağını da tavsiye etmiyorum zira çilek yağı diye satılan yağ değil aroma ve ya doğala özdeş aroma dolayısıyla o da sentetik. kutusunda da yazıyor. zaten çileğin yağı da olmaz düşünürseniz. Pastalara falan koku ve tat vermesi için kullanılmalı.
sanırım bazı kirler yağda çözünüyor, bende zaman zaman yüzümü yıkadıyıp tonikledikten sonra doğal bitkisel yağları bir pamuğa döküp yüzümü silerim, çıkan kire hayret ediyorum. demekki yüz temizleyiciler zaman zaman tüm kirlerleri temizlemede yeterli olmuyor.
sanırım bazı kirler yağda çözünüyor, bende zaman zaman yüzümü yıkadıyıp tonikledikten sonra doğal bitkisel yağları bir pamuğa döküp yüzümü silerim, çıkan kire hayret ediyorum. demekki yüz temizleyiciler zaman zaman tüm kirlerleri temizlemede yeterli olmuyor.
internette oil cleaning method diye birşey var Pek incelemedim ama yağlarla cilt temizleme yöntemi. Mantığı da yanlış anlamadıysam şu; yağ molekülleri ciltteki yağ moleküllerini çekiyormuş - + yüklü elektronların birbirini çektiği gibi. Böylece cilt temizleniyor.
internette oil cleaning method diye birşey var Pek incelemedim ama yağlarla cilt temizleme yöntemi. Mantığı da yanlış anlamadıysam şu; yağ molekülleri ciltteki yağ moleküllerini çekiyormuş - + yüklü elektronların birbirini çektiği gibi. Böylece cilt temizleniyor.
hmmm, çok mantıklı.
ama cidden iyi temizliyor. Hatta ben bazen pamuğu biraz tonikle ıslatıp üzerine yağ döküyorum, öyle siliyorum. yüzümyeni yıkanmış olduğu halde, pamuk simsiyah oluyor.
hmmm, çok mantıklı.
ama cidden iyi temizliyor. Hatta ben bazen pamuğu biraz tonikle ıslatıp üzerine yağ döküyorum, öyle siliyorum. yüzümyeni yıkanmış olduğu halde, pamuk simsiyah oluyor.
Ben de yapıyorum özellikle kayısı yağı ve böğürtlen yağı çok iyi temizliyor. Uçucu yağ olması da önemli sanırım... Düzenli kullanmak çok iyi olur aslında...