tercih

ipeek12

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2012
5
0
16
İstanbul
merhaba arkadaşlar. ben bu sene lise3e gidicem fakat üniversite konusunda bazı karmaşalar yaşıyorum.istanbul üniversitesi veterinerlik fakültesi istiyordum fakat çoğu kişi yok iş bulamazsın maaşı düşük hayvanları mı inceleyeceksin pire kene vs. kafamı karıştırdı.üniversiteye yerleştirmesi yüksek bir okulda okuyorum.mezun olan çoğu kişi tıpa gidiyor.bana da bu sene dişçilik yakın gelmeye başladı.ama tabiki aklımın bir köşesinde veterinerlik duruyor.veterinerlik okursam hemen iş bulabilirmiyim ? yada veterinerlik okuyup üniversitede kalabilir miyim ögretmen olarak ?

veterinerliği çok mu istiyorsun, ve bir ömür boyu maddi manevi her türlü getirisine katlanabilir misin? okurken, çalışırken vb. ? :26:
bu sorularının cevabı net ve olumluysa onu seçmelisin tabi, başka yerlerde mutsuz olursun çünkü.
ama olaya maddiyat olarak yaklaşırsak dişçilik oku derim kesinlikle, bu objektif bir yönlendirme olmadı belki çünkü çok ilgimi çeker benim de dişçilik, maddiyatı bir kenara bırak zevkli gelir yani
benim abim veteriner teknisyeni, iş olanakları var ama o kadar tatmin edici değil, arkadaşlarından bazısı sosyetenin köpeklerini tedavi ediyor, kimisi kendi işini kurdu seyyar hayvan yıkama olarak, birisi de pınar ette çalışıyor, iş imkanları var aslında ama para için çalışıyorlar çok zevk aldıklarından değil, sen zevk alacağını düşünüyorsan neden olmasın.
yani önce kendini sorgula, önceliklerini belirle, sonra da alternatifler oluştur, bu şekilde asıl olmak istediğin bölüme ulaşırsın ve sanırım bir yere kadar önceliğini belirlemişsin sağlıkla ilgili bölümlerden bahsetmişsin çünkü hep, umarım kararını verirsin ve mutlu olursun

eğer klinik tarzı bir şey açmak istiyorsan veteriner olduktan sonra , yani evcil hayvanlarla ilgili bi klinik , bir şey diyemem ama ,özel sektörde çalışacaksan çalışacağın ortamlar çok da iç açıcı olmayabilir . çiftlikte çalışan arkadaşlarım vardı geceleri gündüzleri belli değil . koskoca hayvanlarla uğraşmak da kolay olmasa gerek . heleki bayansan . yani öyle kedi köpek sevmeye benzemiyor çok :)
devlette 65 puanla atanan veterinerler vardı . ama malesef ki artık gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı tar-gel kapsamındaki alımlarını bitirdi ve öyle görünüyor ki artık devlete de girmek baya zor olacak veterinerler için.
ben okul dönemimde bir tavuk fabrikasına ve mezbahaneye gitmiştim . bu tür yerlerde çalışma imkanın da var . ama çalışma ortamları inan ki çok iç açıcı değil :s tavuk fabrikasında kokudan duramıyorsun zaten . bir bölüm aşırı sıcak , bir diğeri buzhane .
yani bu senin geleceğin iyi düşünüp karar ver derim .
ama zevk alarak yapacağın bir meslek olduğunu düşünüyorsan her şeye rağmen , yaz tabii ki tercihlerine.

Diş hekimliğine yada eczacılığa uğraş derim. Neden açıklayayım :)
Diş hekimliğinden bu sene mezun olan arkadaşım var. Hemen özele geçmeye düşünüyor 8milyar maaş önermişler. Döner sermaye falan yok içinde :) Ege'den mezun tabi.
Eczacılıktan geçen sene mezun olan arkadaşım var. Açtı eczanesini, tam 6ay sonra arabasını aldı :) zırt bırt atlıyor uçağa yanımıza geliyor gezmeye.
Evimizin karşısında veteriner var. Yanında bi eleman var, köpekleri falan gezdirmesi için. Köpeğimizin tek bir aşısına 80tl aldı :) Süreklii araba değiştiriyor.

Maddi açıdan sıraladım sana :) Her bölümü okurken zorlanacaksın. Lise gibi asla olmayacak.
Ben Ege'de Biyokimya okuyorum. Bu sene bize TUS hakkı verildi. Bi araştır bunu da istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…