- 24 Ağustos 2009
- 4.624
- 1.121
-
- Konu Sahibi fataldanger
Üniversitede memur olmanın doktora için bir artı olacağını sanmam. Akademik kadro, idari personel ile pek muhatap olmazdı benim üniversitemde.
Ama Ticaret Bakanlığı da doktora derslerine gidip gelmenize falan izin vermeyebilir..
Ne tür bir kadro bu Ticaret Bakanlığındaki? Merkez'de mi? Kariyer memuriyet değil sanırım. Mülakat falan da olmayacak anladığım kadarıyla?
Üniversitede olmanın tek avantajı aynı üniversitede doktora yaparsanız derslere gidip gelmek daha rahat olabilir. Aynı kampüste olursanız tabi.
Üniversiteler çakılı kadrodur, sonra yer değiştirme şansınız olmaz. Bakanlıkta tayin olma şansınız var. Üniversitede memur olmanın doktora açısından fayda sağlayacağını sanmıyorum. Kamuda eğitim için izin verebiliyorlar. Ayrıca ünvan değişikliği/ görevde yükselme sınavlarıyla yükselme şansınız da daha çok olur diye düşünüyorum.
Evet bakanlık için diyorum."ünvan değişikliği/ görevde yükselme sınavlarıyla yükselme şansınız da daha çok olur" dediğiniz ticaret bakanlığı mı?
Üniversitede memuriyeti doktorada Torpil için soruyorsanız -ki bana öyle geldi, faydası olmaz.Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda fikir almak istiyorum, yardımcı olursanız çok mutlu olurum. KPSS tercihi yapacağım. Sizce Ticaret Bakanlığı'nı mı önce yazmalıyım yoksa üniversiteleri mi? Şöyle ki; ben yüksek lisans yapıyorum. Doktora da yapmak istiyorum. Eğer bir üniversitede memur olursam doktoraya kabul edilme konusunda bir faydasını görür müyüm sizce? Yardımcı olursanız, görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim. Sevgiler...
Üniversitede memuriyeti doktorada Torpil için soruyorsanız -ki bana öyle geldi, faydası olmaz.