Tercih

fataldanger

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
4.624
1.121
Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda fikir almak istiyorum, yardımcı olursanız çok mutlu olurum. KPSS tercihi yapacağım. Sizce Ticaret Bakanlığı'nı mı önce yazmalıyım yoksa üniversiteleri mi? Şöyle ki; ben yüksek lisans yapıyorum. Doktora da yapmak istiyorum. Eğer bir üniversitede memur olursam doktoraya kabul edilme konusunda bir faydasını görür müyüm sizce? Yardımcı olursanız, görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim. Sevgiler...

Üniversitede memur olmanın doktora için bir artı olacağını sanmam. Akademik kadro, idari personel ile pek muhatap olmazdı benim üniversitemde.
Ama Ticaret Bakanlığı da doktora derslerine gidip gelmenize falan izin vermeyebilir..
Ne tür bir kadro bu Ticaret Bakanlığındaki? Merkez'de mi? Kariyer memuriyet değil sanırım. Mülakat falan da olmayacak anladığım kadarıyla?
Üniversitede olmanın tek avantajı aynı üniversitede doktora yaparsanız derslere gidip gelmek daha rahat olabilir. Aynı kampüste olursanız tabi.

Kadro "taşra-tüm ilçeler" diyor. Memurluk kadrosu. Evet mülakat yok.

Ticaret bakanlığı çalışma koşullarını pek bilmesem de daha cazip geldi bana. Pek çok üniversite gayya kuyusu haline geldi. Bırak doktora için destek olmayı daha çok köstek olanlar çıkar. Bir de üniversitelerde tayin işi çok zor ona göre tercihlerinizi belirleyin

Üniversiteler çakılı kadrodur, sonra yer değiştirme şansınız olmaz. Bakanlıkta tayin olma şansınız var. Üniversitede memur olmanın doktora açısından fayda sağlayacağını sanmıyorum. Kamuda eğitim için izin verebiliyorlar. Ayrıca ünvan değişikliği/ görevde yükselme sınavlarıyla yükselme şansınız da daha çok olur diye düşünüyorum.

"ünvan değişikliği/ görevde yükselme sınavlarıyla yükselme şansınız da daha çok olur" dediğiniz ticaret bakanlığı mı?

Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ve Üniversiteler arasında bir tercih sıralaması yapmanız istense sıralamanız nasıl olurdu?

Valla bir sey diyemeyecegim zira ben dgs ile kazansam bile okula gitmeme musaade yok, yüksek lisansa da. Örgün okula pek izin veren kurum yok diye düşünüyorum kendimden yola cikarak. Iki arkadasim yuksek lisans yapmis ama bizim kurumdayken biri tayin istedi doktora icin gittiği kurum sakin ve enstitü ama yapabilir mi bilmiyorum. Digeri de iyi ki atanmadan önce yüksek lisans yapmışım diyor. Kamuda bu o kadar kolay olmayabilir amire bağlı
Üniversitede memur olmak doktoraniza pek katki saglamaz ancak kadronuz yukselirse ayni üniversitede gecis yaparsiniz ama bildigim kadariyla tayin olayi yok üniversitede.

Üniversitede memuriyeti doktorada Torpil için soruyorsanız -ki bana öyle geldi, faydası olmaz.

Üniversitede memuriyeti doktorada Torpil için soruyorsanız -ki bana öyle geldi, faydası olmaz.

Hayır hayır kesinlikle öyle bir şey için sormadım. Aslında bunu diyen ailem. Üniversitede memur olursan doktoraya kabul edilmen daha kolay olur dediler. Onlar bu fikirle dedilerse onu bilemem ama ben o yüzden demedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…