Terbiyesiz kardeşim

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.236
36
İyi akşamlar hanımlar

((Admimden konuyu silmesini rica ettim.herkes sen kardeşine sogan suprizi yapmışsın diye beni eleştiriyor ama kimse kendisinin vakitlice hazirlanmamasina bagli evde yasadigi gerginligi bize yansittigini tşk bile etmedigini ve 27 yasinda olmasina ragmen yol yordam bilmedigini anlamiyor.
Şurda beni kıskanan görümceden bahsetsem bana hak verilir görümce suçlu ben Melek olurdum bunuda anlamiyorum.

Ben kendilerini yemeğe davet etmesini bilirdim ama bizim bugün başka planlarimiz vardı. Ufak bir jesti ben kendimi onlar için paralıyorum kederimi üzüntümü yansıtmıyorum kalp kırmiyor kelimelerime dikkat ediyorum.))

Şu anda çok gerginim ve bundan sonra en doğru hangi adımları atmam lazım sizlerle bunu değerlendirmek istiyorum.
Detaylı yazacağım için uzun olabilir ve yazı hataları içinde kusura bakmayın telden giriyorum.

Bu arada supriz kelimesinin geçmesine takılan olmuş ancak poşet annemin olacaktı ve geçerken annemle alın dedim o kadar akşam yemeğine yetişsin diye yoksa kabul etmeyebilirdi annem eşimde verelim poşeti kadıncağıza lazım olur dedi.

Dün annemlerdeydik. Tesadüfen bir iki erzağın olmadığına şahit olduk ( soğan gibi) annem alışverişe gitmiş ama unutmuş. Pazarlarıda heryer kapali.

Bugünde eşim bana dediki" bizde şu erzaklar fazla var, annelere verelimmi?"

Bende sen bilirsin olmazsa 1 2 tane verelim akşam yemeği için fazlaya gerek yok dedim.
Sağolsun bir baktım poşeti doldurmuş.
Ben geçerken bırakayım mi alırlarmı dedi. Aramızda araba ile 2 dk mesafe var çok yakınız.
Bende ona" zaten bugün x (kizkardeşimi) yurda götürecekler, çıkmadılarsa annemle söyleyim kapıdan geçerken bir uğrasınlar dedim.

Kardeşime sordum yarım saate çıkacaklarmış.
Tamam uğrayın kapıdan hemen birşey verecez dedim oda merak edince ki söylesem öf ne gerek var diyen bi tip, yani böyle şeyleri çokta tınlamaz önce ben der, neyse "eşim birşey hazırladı annem seni bıraktıktan sonra eve götürür önemli değil supriz olsun dedim" ki annem bu takım şeylere sevinen hoşnut olan insan damadının bu huyunu sever.

Sen tut ortayı velveleye ver sevdalinka bana supriz hazırlamış eve çağırıyor???????????
Ama ben geçerken poşet verecem diye yazdım?
Geldi eşimle açtık kapıyı eşim "buyur"dedi.
İçini açtı baktı ilk ve tek dediği sey"bunu başka zaman yapsaydınız olmazmiydı"

esimde bozuldu sesinden anladim" yo bende çıkacaktim getirirdimde ama sevdalinka ya sor bi cikacaklarsa uğrasınlar diye haber et dedim" dedi.

Bende sadece o an ne var zaten çıkıyorsunuz ki diye bişeyler geveledim.

Zaten eşime dedim onun aklına başka şeyler takılmıştir elleme dedim başka şeye kızımştır. Ama konu erzak değil. İsterse ben pasta yapmış olayım herhangi birşey. Ben hep onlar için koşturuyorum çok yakınız neticede böyle şeylerin lafı geçmediği için bu kadar bize tepkisini yansıtmaşını hoş bulmadım. Bende "geçerken" neler neler yapıyor aileme yardımcı oluyorum seve senede yaparım.

Sen evde gerilmiş olabilirsin ama hepimizin evi sorunları var insanı bozmaya gerek yokkı. Çok şahit oldum bu gibi durumlarda arkadaşlarla yanyana gelince bal gibi insan birden oluyordu. Tavırları bi bize demek dedim konu onun bu kadar iş bize gelince tahammülsüz olmas

Annemle konuştum işte evde stres yaşamış "toparlanasıya kadar ben çektim onun stresini kızım gerek yoktu evde vardı"dedi.

Öglen 2 gibi hatta plansız sekilde ugradıgımda hazirlik yapmiyordu ev oldugu gibiydi annem koşusturuyordu.Hiç kızda ya herşeyin vakti var temizlik yapılır sonra keyfe bakılır dinlenilir düşüncesi yok. Ama her b*u istisnasız eleştirir. Beni evimi çocuğumla olan alakamı.

Annemde beni anlamaya çabalamadi iyice sinirlendim.
"Ona supriz yapılmayacaktı herşey yazılı ortada, komşu bile bana whatsappden yazdı ne suprizi diye" dedim.

Bana gelince ama vıvır konuşur. Evimi işimi çocuğumu kendimi halleder çıkarım misal ortak plan var. Ya dakik ya 5-10dk gecikmeli gitsem laf bulur sokar onu. Kendisi ama kendine yetmiyor bunları bildikce yaptığı beni dahada sinirlendiriyor.
"Zamanında hazırlansın çıkmış yol üstü araba kapıda Durmuş bunun bahanesi biz Değiliz" dedim.
Babam götürecekmis oda demis "iyi sen önden git oturursun ne supriziyse ben gelmim sonra gotururm yurda seni."

Pes dedim baksın whatsappe öyle bişey yazmadım ben daha hangi dilde yazim dedim bizimi şimdi oyalayamisiz dedim eline pasta versem memnunmu kalacaktı allah aşkına yapmayın o evden çıkamadıysa hazirlanamadiysa eşimi bozmasına gerek yoktu ki dedim.

inanın hanımlar öyle 10km ters yöne sapıp bize gelmedi. Yol üstü zaten bizde buna şaşırdık.

Hatta anneme aynı oda kaynım gibi mecbur muyuz tribini çekmeye dedim.
Oda diyor evde stres yaptı ondan.

Haa kaynımda stres yapıp ağzıma edince ben sussam sen razı olurmusun dedim kapattım.
Akşama kadar toparlanmadı çıkmaya yakında evde terör estirdi gerildiler. Hadi bana çatıyor dedim bari esime yansıtmasın

Siz böyle kardeşlerle insanlarla nasi geçiriyorsunuz? Yaşı 27 bu arada. İlla eşim kaba saba ağır birimi olacak beni kırk yılda birmi oraya yollayacak telefonu yasaklayacak ki herkes saygı duysun

Son düzenleme:
Valla ben kardeşini haklı buldum.Sürpriz deyince heyecanlanmış yazık.

Ayrıca banyoyu silmek zorunda mı kız?Herkes işi bitince kendi temizlesin banyoyu.Erkek kardes girsin çıksın kız temizlesin.Ne güzel dünya

Valla ben kardeşini haklı buldum.Sürpriz deyince heyecanlanmış yazık.

Ayrıca banyoyu silmek zorunda mı kız?Herkes işi bitince kendi temizlesin banyoyu.Erkek kardes girsin çıksın kız temizlesin.Ne güzel dünya

Bir poşet verecek dedim. Yazılı duruyor. Pazarlarıda onlar annemle görev ayırımı yapıyorlar. Erkek Kardeşim işten geç geldi ve odasındaydi. Annem ondan ne istese cocuk zaten yapiyor.Ben sizi bilmiyorum ama bizim evimizde beraberce işlerimizi yapardık. O oturuyor ama annem yapıyor. Bahaneside kardeşim wc ediyormuş.
Akşama kadar toparlanmadı çıkmaya yakında evde terör estirdi gerildiler. Hadi bana çatıyor dedim bari esime yansıtması.

kardeşinizde bir suç yok siz karıştırmışsınız olayı.

ya annenizi arayıp anne biz fazla almışız pazarlık bozulacağına size verelim dedik deseydiniz bunlar olmayacaktı. kardeşiniz yerine annenize söylemeliydiniz.

yurda gidecek kardeşinize evin erzağını vericez derseniz tabi ki saçma gelir evde ne eksik ne fazla o bilmez ki.

erkek kardeşinin pislettiği banyoyu da silmek zorunda değil ayrıca herkes kendi çıktıktan sonra temizlemeli banyoyu en sinir olduğum şeydir milletin pisliğini toparlamak.

ayrıca eşinizin kardeşinize gerizekalı demesi de iğrenç bir şey bana kalırsa. bir de arkasından mırıldanarak söylemiş. pasif agresif ayrıca saygısız. kendi kardeşinizi durduk yere eşinize ezdirmişsiniz soğan patatese süpriz diyerek tebrikler.

Bir poşet verecek dedim. Yazılı duruyor. Pazarlarıda onlar annemle görev ayırımı yapıyorlar. Erkek Kardeşim işten geç geldi ve odasındaydi. Annem ondan ne istese cocuk zaten yapiyor.Ben sizi bilmiyorum ama bizim evimizde beraberce işlerimizi yapardık. O oturuyor ama annem yapıyor. Bahaneside kardeşim wc ediyormuş.
Yukarda kendiniz yazmışsınız eşim bişey hazırladı sürpriz dedim diye?Ablam bana böyle bi cümle kursa sogan verecek diye düşünmem açıkçası.Heyecanlanmamış olsa komşuya kadar söylemez herhalde.Kocanız kardeşinize gerizekalı dedi diye kızacagınız yerde kıza saymışsınız.Ne güzel ablalık.

Bizim evde de iş bölümü var.Ben erkek kardeşim banyo yaptıktan sonra banyoyu silmek çünkü banyoyu kullanan kişi temizler çıkar benim bildiğim.O yüzden garip geldi.

Biraz daha sıcak bi abla olabilirsiniz bence kardeşiniz suçlamak yerine.Zembille inmedi aileniz yetistirdi onu da.Demek ki böyle olmasına neden olacak şeyler yapmışsınız.Ama gerizekalı bencil terbiyesiz demek daha kolay geliyor sanırım

Sana bir süpriz var deseler de içinden patates çıksa bende bozulurum eğer yaşım 20'lerdeyse . Şimdi yapsa biri güler geçerim . Kardeşiniz aşırı tepki mi vermiş eşyalarını toplayıp gitmeye mi kalkmış orayı yanlış mı anladım
:ıslık:

niye supriz diye erzak olayini abartiniz anlamadim.cok gereksiz bir soz olmus.keske kendiniz goturup verseydiniz belki rahatsiz olmustur enisteden bu tur seyler almak.bizim ihtiyacimiz mi var diye kizmistir belki ne bileyim.kocanizda tesekkur beklemis ama sonucta sizin kardesiniz bunun icin sizi ezmesin.sizde kocanizin yaninda bence terbiyesiz kardesim diye bahsetmeyin sakin.kardesinizin sizi anlayamamasi normal guzelce konusun bence.banyo olayindan hic bisey anlamadim yorum yapmiyorum

Siz de söyleseydiniz ne vereceğinizi bu kadar yılan hikayesine dönmesi sizin suçunuz olmuş bence.
Siz teklif edin almazlarsa almazlardı yani iki erzak vermek için bu uğraş gereksiz olmuş.
Bakim ben uğraşmadım zaten. Çıkarken annemde geliyorsa uğrayın bişey vercektim eşim dedim.

Bende zaten eşime dedim onun aklına başka şeyler takılmıştir elleme dedim başka şeye kızımştır. Ama konu erzak değil. İsterse ben pasta yapmış olayım herhangi birşey. Ben hep onlar için koşturuyorum konu onun bu kadar iş bize gelince tahammülsüz olmasi

Ben de kardesime supriz diyip sogan versem bozulurdu. Zaten insan neden bir poset sogan domatese supriz der ki? Gereksiz ekşın yaratmissiniz.

Sana bir süpriz var deseler de içinden patates çıksa bende bozulurum eğer yaşım 20'lerdeyse . Şimdi yapsa biri güler geçerim . Kardeşiniz aşırı tepki mi vermiş eşyalarını toplayıp gitmeye mi kalkmış orayı yanlış mı anladım
:ıslık:
Ben 28 o 27:) dediğim gibi evde vakitliçe hazırlanması geç çıkmış bize uğrayınca bize surat asti

Ben 28 o 27:) dediğim gibi evde vakitliçe hazırlanması geç çıkmış bize uğrayınca bize surat asti
Canım benim , belli ki sıkıntılı bir kardeşe sahipsin .
Olur öyle şeyler . Tembellik etmiştir ,rahattır,arızadır vs vs sonuçta kardeştir .
5 parmağın 5i de bir olmaz .Eşinizin yanında hede hodö kızmayın da kenara çekin üslubunu doğru bulmadığınızi dile getirin.Sana bir poşet vereceğim deyin içinden sürprizli bir şey çıksın tatlıya bağlansın gökten 3 elma düşsün,kardeş candır :ıslık:

Ben de kardesime supriz diyip sogan versem bozulurdu. Zaten insan neden bir poset sogan domatese supriz der ki? Gereksiz ekşın yaratmissiniz.
ama onu direk ilgilendiren birşey değildi. Ugrayin annem gotursun eve dedim.Biz annem gelecek yanımıza sanıyorduk ona ulaşamayınca kardeşime yazdım. Ben gel sana sürprizim var demedimki

Kizkardesinle pek muhatap olma ,
Belli ki yaslar yakin sen evlisin o degil ,
İcten ice takiyor bu duruma ,
Aile duzenmin vs hakkinda asla konusturma ,birsey derse sen oyle yaparsin ben boyle yapiyorum ,her yigidin yogurt yiyisi farkli ,
Taktigi icinde vara yoga dirdir yapiyor ,uzak tut esinle areasn bozulmasin ,

Kizkardesinle pek muhatap olma ,
Belli ki yaslar yakin sen evlisin o degil ,
İcten ice takiyor bu duruma ,
Aile duzenmin vs hakkinda asla konusturma ,birsey derse sen oyle yaparsin ben boyle yapiyorum ,her yigidin yogurt yiyisi farkli ,
Taktigi icinde vara yoga dirdir yapiyor ,uzak tut esinle areasn bozulmasin ,

Beni anladığınız için çok teşekkür ederim inanın benmi şimdi sorunluyum dedim.
İnanın herşeyi eleştiri abi bi sus ya bi saygın olsun milletle bal gibisin ben sana yorum yapmadığım halde çünkü tavrını biliyorum beni laflarıyla etmeyi çok seviyor

Birşey söyleyeceğim yanlis anlasilmasin ama siz daha burada kendinizi ifade edemiyorsunuz. Cümleler karisik, anlatim bozuluklari var. Anlasilmasi güç bir sekilde derdinizi anlatmissiniz. Kiz kardesinizede bu sekilde karisik, anlasilmaz yaziyorsaniz yanlis anlamasi bana gore olağan.
Evet bene düzenlemeye çalışıyorum ama kardeşime çok net yazdım yazışmalarda toplamda 2-3 cümleden ibaret

X