Terbiyesiz, hadsiz!

Dilekçe verirsem zümre kararına uymadığı için başı ayrıca ağrır.

Ama bu kısım tüm zümreyi ve idareyi ilgilendiriyor.

Hoş idarenin haberi olmadığını öğrendim ama kalan tek yazılıda zeytin dalı uzatırsa zümremize...

Çünkü ilk etapta herkese bağırıp çağırdı...

Onu da halledecek sınav konusunda birliği sağlayacağız.

Kendince aciklamalarin var zaten sana normal gelmese yapmazdın .

O ögretmenin tutumunu haksız bulmuş olabilirim ama olayları tek taraftan dinliyoruz neticede ve ben bazı ufak tefek hareketleriyle karşi tarafı iyice kıskırtan ve kenarı gecip "ee herseyi o yapti" diyen sinsi insanda cok terbiyeli sayilmaz

Kufur ederken bazi harfleri yildizlamak o kelimenin anlamini degistirmiyor degil mi ? Ama daha terbiyelice gibi geliyor insanlara..

Umrunda olmayan ve munakasaya girmek istemeyen biri kisa bir cevapla bitirir ve muhattap olmaz ayriyetten şikayette bulunurdu.
Oyle alttan alttan karsiyi kiskirtip ve bak umrumda degil pozları vermeye calismaz.. kusura bakmayın kadinda bunu yememiş zaten
"Sahte sahte gülme" demesinden belli

Hayatimin bicok yerinde etrafa iyi gorunen ama sinsi insanlarla karsilastim ve o bagiran cagiranlardan 10 kat tehlikelidirler
Kolay gelsin

Bende öğretmenim kendimi senin yerine koyarak okudum ve evet bu hadsiz insanla sonuna kadar uğraşırdim.ceza mi alır artık Allah ne verdiyse

Susmak ya da tepkisiz kalmak bence doğru değil.

Karşımda bağırıp çağırarak hakaret edilirken poz verecek kadar sakin kalmaya çalıştım, evet.

Umarım "güzel çıkmışımdır"...

böyle bi tartışma olsa bende cevap vermezdim pek.2-3 kez alttan aldıktan sonra dişimi gösteririm genelde.birde sinirli bi yapım var tartışmaya girince fazla sinirlenip herşeyi yapabilirim o da pek hoş olmaz.dilekçe verip uğraşmaya değer mi bilmiyorum.vaktinize sabrınıza kalmış artık.

Eminim guzel cıkmışsindir şayet o rolleri kivirmanin kolay oldugunu sanmiyorum ..Herkesin yapacaği is degil

Evet, rol olsaydı oscar alırdım.

Ama önceki mesajınızda yazdığınız gibi sinsilik içime nasıl işlediyse gayet doğal ve normaldi benim için.

Oy oy konu uçmak üzere

Burasi da biraz sonra sizin Öğr.odasından farklı olmayacak bence

Ben şerbetliyim, kolay kolay uçmaz.

Meslektaşız, bilirsiniz, bizde bol miktarda sabır ve öğrenme ve öğretme güdüsü vardır.

Sevgiyle, şefkatle, her zaman ve her yerde.

Dilekçe verme konusunu da sizin gibi gerekli görenler olmuş.

Arkadaşımızın bu görülmemiş sevecen hali devam ederse düşünmüyorum.

Ama öğrencilere ya da öğretmen arkadaşlara karşı bir yanlışını görürsem dilekçem anında gerekli yere ulaşacak.

Bu haberi de kendisine uçurdum bilirsiniz okullarda meraklı posta güvercinleri vardır.

Bu tatlı halini de büyük oranda ona bağlıyorum zaten yoksa hayatının dersini almış filan değil elbette.

Zaten dilekçeyi vereceksem ertelemek doğru mu?

Şu anda bence evet çünkü gerekmeyeceğine inanıyorum.

Gerekirse de paylaşacağım sizlerle.

Tarafsız gözlerin hele de meslektaşlarımın görüşleri çok değerli benim için.

Yalnız şu var ki eğer dilekçe vereceksen şimdi vermelisin tehdit edip de açığını beklemek bana çok etik gelmedi.

bu biraz tehdit'e girmiyor mu???sizin konunuz olduğunda vermeniz gereken dilekçeyi belki aylar sonra olacak bi olay olduktan sonra vermek etik mi??

Yalnız şu var ki eğer dilekçe vereceksen şimdi vermelisin tehdit edip de açığını beklemek bana çok etik gelmedi.

bu biraz tehdit'e girmiyor mu???sizin konunuz olduğunda vermeniz gereken dilekçeyi belki aylar sonra olacak bi olay olduktan sonra vermek etik mi??

Kendisi bir ay sonra okulumuzdan temelli ayrılıyor, bu süre içinde sinirlerine hakim olmasını istiyorum.

Ve tartışma esnasında da ilk mesajımda söylediğim gibi yasal yollara başvuracağımı söyledim.

Yani bugün dilekçeyi versem olacaklarla yarınki farklı değil ve ona o an bunu tebliğ etmiştim.

Bunun tehdit olması için salt "bana" tekrar hakaret etmesini beklemem lazım diye düşünüyorum.

Ama öğretmen ve öğrencilere tutumundan çoğunluk olarak rahatsızız ve son bir ayını herkese iyi davranmasını sağlayacak bir yöntemle geçirmesi ona da iyi gelecek diye düşünüyorum.

Birden fazla kişi böyle düşünüyorsa haklısınız etik olmayabilir.

Ben bana yapacağı bir yanlıştan ziyade öğretmen ve öğrencilere yapılacak yanlışları dikkate alacağımdan huzuru sağlama formülü gibi geldi.

Birine daha hakaret ederken duyarsam yapar mıyım, bu beni kötü biri yapabilir.

Ama evet, yaparım.

JessicaJoy

"""Ama önceki mesajınızda yazdığınız gibi sinsilik içime nasıl işlediyse gayet doğal ve normaldi benim için."""

Ee sinsilik nasil icine islediyse gayet dogal ve normal geliyordur.Takılmayın siz

Hadi iyi aksamlar

Evet, hakarete hakaretle değil yasal yollarla karşılık veriyorum ve bunu ilk yanlışında yapmıyorum.

İnsanız işte, hepimizin kusuru var.

Kimisi döver söver, kimisi sakince işini görür, şu anda yaptığı gibi gülümser.

Size de iyi akşamlar.

JessicaJoy ilk başta sana hak vermiştim ama su anda bana doğru gelmiyor düşüncelerin

Haklı olabilirsiniz.

İşin içindeyken de bana o dilekçeyi şimdi vermeden bir yanlışı olmazsa temiz sicille bir ay sonra aramızdan ayrılması normal geliyor.

Bunu iyilik timsali olarak söylemiyorum "ona bir şans verdim, bir kelebek gibi uçsun" diye ulu bir inançla da...

Çoğunuzun önerdiği o dilekçeyi derhal verip yasal işlem yapılmasına şimdilik gerek görmediğimden yapıyorum bunu.

Önümüzde bir ay var, işlem için tetikte değilim, doğrusunu zaman gösterecek.

Önümde bir kez daha ağzından köpükler çıkararak hakaret eden bir meslektaşımı görürsem yine dilekçe vermeyeceğim ilk etapta...

O kişiyi veya bu arkadaşımı tekrar aynı halde görürsem de dinleyeceğim sizleri.

Ayrıca farklı görüşler almak için açtım konuyu, herkesin söyleyecekleri önemli.

O nedenle benimle hemfikirken de fikriniz değişince de paylaşımınız aynı değerde.

Olumlu ya da olumsuz makul eleştirilerinizi beklerim, teşekkürler...

Her iş yerinde bu tarz problemler olabiliyor ne yazık ki. Belki arkadaşınızın o an başka sorunları vardı ve bu şekilde davrandı. Tabi bu onu haklı çıkarmaz. Ama başka yanlışı yoksa siciline işlemesi sizi üzmez mi? Sonradan vicdan azabı çekmeyin.

Sorunlu biriymiş zatem boşver tekrarlar bana taktı diyosan boşverme..

Şimdilik öyle bir niyetim yok.

Daha evvel yasal yollara başvurdum başka mevzularda, özellikle bilişim suçlarına istinaden.

Ve hiçbiri sonuçsuz kalmadı yani insanların çok dikkatli tartmaları gerekiyor laflarını, tavırlarını.

Şimdiye kadar bu arkadaşımızın öyle hakaret içeren kavgalarına şahit oldum ki insan ilişkileri konusunda ders alması gerektiğini düşünüyorum aslında.

Kimsenin iş, aile, arkadaş vs ortamının huzurunu bozmaya hakkı yok.

Ki öğretmenler odasında bir sürü öğretmen, zaman zaman öğrenci ve veliler var.

Bağırıp çağırırken hakaret ederken herkes çirkindir ama biz öğretmenler iki kat çirkin görünüyoruz.

Ama yukarıda da yazdığım gibi şu an oldukça sakin ve insancıl, böyle devam ederse o dersi bu şekilde almasına lüzum kalmaz diye düşünüyorum.

Umarım kendisi de bu doğrultuda hareket eder.

Her öğretmenler odasında bunlardan bir tane numunelik oluyor galiba bizde de var bir tane de henüz bana bulaşamadı :)

Beni bu konuda asıl rahatsız eden nokta tartıştığınız öğretmenin hatalı hazırladığı sorular. Açıkça söyleyeyim ben sizin yerinizde olsaydım o öğretmeni bana hakaret ettiği için değil yüzlerce öğrencinin geleceğiyle oynadığı ve oynamaya da devam edeceği için şikayet ederdim. Bu tür öğretmenler yüzünden öğrenciler esasen başarılı olabilecekleri konularda başarısız olmuş, çoğu derslerden soğumuş, velilerin bizim çocuk yapamıyor baskılarına maruz kalıp ileride belki istedikleri ve çok rahat geçinebilecekleri işler yerine kıt kanaat istemedikleri işlerde ailesini geçindirmek zorunda kalmışlardır. Çok abartmışım gibi görünse de yazdıklarım aslında hepimiz biliyoruz ki zamanında bazı haksızlıklara uğramasaydık ya da sınav kağıtlarımız tamamen objektif öğretmenler tarafından incelenseydi ya da soruları hakikaten olması gerektiği gibi hazırlasalardı çok farklı bir gelecekte olabilirdik... Şahsen ben 6. sınıfta sosyal bilgiler dersime giren öğretmenimi karnelerimizi almaya 3 gün kaldığı için bu saatten sonra sınav mı okunur deyip 95lik kağıdıma 65 verip ortalamamı etkilediği için buradan kınıyorum Aynı şekilde ilkokuldayken eşimi; annesi başı kapalı cahil bir kadıncağız diye ezip sınıfta çalışkan - orta - tembel şeklinde sınıflandırma yapıp aslında gayet başarılı olan eşimi tembel sınıfına yerleştiren, matematik zekası çok iyi olmasına rağmen o dersten nefret ettirip tüm yaşantısını etkileyen, şimdi de beni görünce niye selam vermiyorsunuz diyen o öğretmeni de o zamanlar elimden gelse tüm yetkili makamlara şikayet edip görevinden aldırmak için savaş başlatırdım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…