• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teog Sınav Sonuçları Açıklandı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
TEOG sonuçları MEB tarafından açıklandı. 28 ve 29 Kasım tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi TEOG merkezi ortak sınav sonuçları e okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile öğrencilere duyurulacak.

Sonuçlara e-okul bilgi sisteminden bakılabilecek.

E-Okul VELİ Sistemine Giriş İçin Tıklayınız https://e-okul.meb.gov.tr/ilkogretim/veli/iov00001.aspx

E-Okul Sistemine Giriş İçin Tıklayınız https://e-okul.meb.gov.tr

Son düzenleme:
umarım çocuklarınız başarılı olmuştur hanımlar:13::13:

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), bu yıl ilk kez 8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlar, bakanlığın e-okul veli bilgilendirme sisteminden öğrenilebilecek.

Merakla beklenen Merkezi Sistem Ortak Sınavları'nın sonuçları bugün açıklandı. Sonuçlar e-okul üzerinden öğrenilebilir.

1 milyon 290 bin ortaokul 8'inci sınıf öğrencileri 28-29 Kasım 2013'te ilk defa uygulanan Merkezi Sistem Ortak Sınavları'na katıldı. Öğrenciler iki gün boyunca Türkçe, matematik, yabancı dil, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi ile T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinden sınavlara katıldı. İki gün de saat 09.00'da başlayan sınavlar 12.00'de sona erdi, öğrenciler her gün üç dersten sınava girdi. Oturumlar yarım saat arayla yapıldı. 40 dakika süren oturumlarda öğrenciler her dersten 20'şer soru yanıtladı.
Bu sınavlara katılamayan ve geçerli mazereti olan öğrenciler de 14-15 Aralık'ta Merkezi Sistem Ortak Sınavları'na katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı yapılan değerlendirmenin ardından bugün sonuçları açıkladı. Öğrenciler e-okul üzerinden sonuçlarını öğrenebilir. Bu sonuçlar öğrencilerin sadece liselere yerleştirmelerinde kullanılmayacak, aynı zamanda karne notlarına da yansıyacak.

Sanki benimkilerde sınava girmiş gibi heyecan yaptım yahu,ben seneye kalpten gitmezsem iyi.:5:

Sınav sonrası yapılan itirazlara ilişkin yapılan incelemeler neticesinde akademik komisyon tarafından; matematik dersine ait iki, görme engelli öğrenciler için hazırlanan matematik dersi soru kitapçığında bir, fen ve teknoloji dersine ait bir, İtalyanca dersine ait bir sorunun iptal edilmesine karar verilmiştir.
Ortak sınavlar ve mazeret sınavlarına katılan yaklaşık 1.250.000 öğrencimizin, sınavına girmiş oldukları altı dersten toplam 7.500.000 cevap kağıdı ve sınavlara ait tüm tutanaklar, sınav mevzuatı hükümleri doğrultusunda incelenerek puan hesaplamaları tamamlanmıştır. meb

Olası bir hata gerçekleşirse, düzeltilmesi için zamana ihtiyaç vardı.
Ama son dakikaya kadar beklendi.
Ve işte çok önemli bir soru.
MEB bu konuda hemen açıklama yapmalıdır.
Çünkü binde birlik puanların bile çok önemli olduğu bu sınavlarda her puan çok önemli bir kayıptır!..
''Sınav tekrar Edilmeli!''

Bu sınavın puanları hesaplanırken iptal edilen sorulardan sonra 19 soru 100 puan olarak hesaplanmış ve 1 yanlışı olan 94.736 puan almıştır. Fakat daha sonra yapılan mazeret sınavında 20 soru 100 puan olarak hesaplanmış ve 1 yanlışı olan aday 95 puan almıştır. Farklı olası hesaplama yöntemleri kullanılsa da eşitlik sağlanamamaktadır.
1-Hatalı soruyu her aday doğru yaptı kabul edilse, mazeret sınavına giren adaylara haksızlık olur.
2-Hatalı soru iptal diğer 19 soru 5 puan üzerinden hesaplanır ise tam puan 95 te kalır, mazeret sınavına giren aday hatalı soru olmadığı için 100 puan alabilmekte.
3-Hatalı soru çıkarılıp 19 soru 100 puan üzerinden hesaplanır ise,1 soru değeri 5.263 puan olup mazeret sınavında 1 soru 5 puan.
Sonuç olarak hangi hesaplama yöntemi kullanılırsa kullanılsın haksız bir sonuç ortaya çıkacak olup, mazeret sınavı ile normal sınav arasında eşitlik sağlamak mümkün olamamaktadır. Her iki sınav da iptal edilmeli,1. Dönem karne notları 1.ve3. Yazılılar ile değerlendirilmelidir. Nisan ayında tek bir sınav yapılmalıdır. Gereğini rica ederim.''

" Sayın Abbas Güçlü,
TEOG sınav sonuçları açıklandı.
Fen sınavında kızımın 20 soru üzerinden 19 doğrusu vardı 95 puan alması gerekiyorken soru iptali olduğu için 19 sorunun 100 puan kabul edilmesi nedeniyle 94,7368 puan almış.
Merak ettiğim konu mazeret sınavına girenlere Fenden 19 soru mu soruldu? 20 soru soruldu ise 19 yapan 95 puan aldıysa bu büyük bir haksızlık ve beceriksizliktir değil midir????
Konuyu biligilerinize sunarım.
saygılarımla."

"Katsayılar Değişmez mi?''

Bugün ilan edilen TEOG sonuçlarında puanlamada yapılan bir haksızlığa değinmek istiyorum.
MEB tarafından iptal edilen Matematik ve Fen soruları (Matematik 2 soru, Fen 1 soru) sonrasında bu dersler Matematik için 18 Fen için 19 soru üzerinden değerlendirilmiş. Buraya kadar durum normal. Ancak iptal edilen sorular herkeste doğru kabul edilmediğinden bu durumda Matematik ve Fen dersleri için katsayı Türkçe den daha fazla oluyor. Bu durumda 120 soruda 1 Türkçe yanlışı olan 1 Fen ya da 1 Matematik yanlışı yapana göre sıralamada daha az puanı kesileceğinden daha avantajlı duruma geliyor. Bu bir haksızlıktır. Bu üç dersin de katsayısı 5 olarak ilan edilmişken MEB in yaptığı hata neden bazı öğrencilere avantaj olarak yansıtılsın? Bazılarının da gereğinden fazla sıralamada gerilere düşmesine neden olsun. Yeni durumda Türkçe katsayısı 5 oldu, Matematik katsayısı 5.55 ve Fen için 5.26 durumu ortaya çıktı. Bu durum her bir yanlış ya da doğru için eksilecek ya da eklenecek puanlar açısından adaletsizlik doğuracaktır. Yapılması gereken katsayıları değiştirmeden iptal edilen sorularda herkesin doğru cevap verdiğini kabul etmek olurdu. Bu durumda bu derslerin tümü için önceden belirlenen katsayı da değişmemiş olurdu. Mevcut durumda Fen ve matematikten hiç yanlış yapmayanlar sıralamada çok daha avantajlı duruma geldiler.
Bu durumu değerlendirmenizi dilerim."
Eğitim ajansı

Sınavın puanları hesaplanırken iptal edilen sorulardan sonra 19 soru 100 puan olarak hesaplanmış ve 1 yanlışı olan 94.736 puan almıştır.

Fakat daha sonra yapılan mazeret sınavında 20 soru 100 puan olarak hesaplanmış ve 1 yanlışı olan aday 95 puan almıştır. Farklı olası hesaplama yöntemleri kullanılsa da eşitlik sağlanamamaktadır.

1-Hatalı soruyu her aday doğru yaptı kabul edilse, mazeret sınavına giren adaylara haksızlık olur.
2-Hatalı soru iptal diğer 19 soru 5 puan üzerinden hesaplanır ise tam puan 95 te kalır, mazeret sınavına giren aday hatalı soru olmadığı için 100 puan alabilmekte.
3-Hatalı soru çıkarılıp 19 soru 100 puan üzerinden hesaplanır ise,1 soru değeri 5.263 puan olup mazeret sınavında 1 soru 5 puan.

Sonuç olarak hangi hesaplama yöntemi kullanılırsa kullanılsın haksız bir sonuç ortaya çıkacak olup, mazeret sınavı ile normal sınav arasında eşitlik sağlamak mümkün olamamaktadır. Her iki sınav da iptal edilmeli,1. Dönem karne notları 1.ve3. Yazılılar ile değerlendirilmelidir. Nisan ayında tek bir sınav yapılmalıdır. Gereğini rica ederim.

Görünen o ki bu sınavda sınıfta kaldı.
Mahkemeye itirazda bulunan veliler olursa haklı çıkarlar mı bilemiyorum ama genel değerlendirmeler hep işlerin karıştığı doğrultusunda.

Yine yine yine yine yine ellerine yüzlerine bulaştrdılar.
Bu kaçıncı artık ya kaçıncı !!!!!

SBS’yi iptal ettiren CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, TEOG’da da “skandal” diye nitelediği hatalar olduğunu iddia ederek, Hürriyet’e, “Bakanlıktan tatmin edici bir yanıt alamazsam SBS gibi TEOG’u da idari yargıya taşıyacağım” dedi.

İKİ SKANDAL HATA
Ayaydın, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bugüne kadar yaptığı bütün sınavlarda mutlaka bir skandal yaşanmıştır. Ne yazık ki, Kasım ayında yapılan ve sonuçları aklanan TEOG sınavında da beni hiç şaşırtmayan bir skandal yaşanmıştır” iddiasında bulundu.
Ayaydın, özetle şunları söyledi: “Birincisi, Din ve Ahlak Kültürü dersinden muaf olan öğrenciler ne yazık ki bu sınavda mağdur edilmişlerdir. Onların bu dersten muafiyetleri dikkate alınıp değerlendirmeye yansıtılmamıştır. İkincisi de sınavda iki ayrı dersten birer yanlış soru vardır. Değerlendirme bu iki dersten 19’ar soru üzerinden yapılmıştır. Ancak, mazereti nedeniyle bu ilk sınava girmeyip daha sonra telefi sınavına girenler ise 20 soru üzerinden değerlendirmeye alınmıştır. Dolayısıyla telafi sınavına giren öğrenciler diğerlerine karşı daha avantajlı duruma düşmüşlerdir. TEOG sınavında da SBS ve geçmişteki diğer sınavlarda olduğu gibi hata üstüne hata olmuştur.

''YARGIYA TAŞIYACAĞIM''
Bu sınav bazı öğrenci velileri tarafından yargıya taşınmaktadır. Bana bu konuda onlarca başvuru gelmiştir. Milli Eğitim Bakanı diyor ki ‘her şey kontrolümüz altındadır.’ Keşke her şey Milli Eğitim Bakanlığının kontrolü altında olmasaydı da bu sorunlar yaşanıp binlerce öğrenci ve veli mağdur olmasaydı. Ben bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’na bir soru önergesi verdim. Bakanlıktan tatmin edici bir yanıt alamazsam SBS’de olduğu gibi bu konuyu da idari yargıya taşıyacağım.”Hürriyet

Tartışmalara konu olan icraatların en önemli nedeni, MEB Sınavlar Dairesi’nde yeterince ölçme değerlendirme uzmanının bulunmaması.

Oysa aynı işi yapan ÖSYM’de çok sayıda uzman ve danışman görev yapıyor.
Peki cevap bekleyen sorular hangileri?

İşte onlardan bazıları:
. Asıl ve mazeret sınavlarının birbirinin aynı olması gerekirken, TEOG’da bunu niye gerçekleşmedi? Örneğin birinci sınavda iptal edilen soru sayısı kadar soru, mazeret sınavında niye eksiltilmedi?
. Birinci ve ikinci sınavın zorluk dereceleri aynı mıydı?
. Ortaya çıkan puan farklılıkları nasıl giderilecek? Aynı testten aynı neti olan öğrenciler niye farklı puan aldı?
. Sonuçlara itiraz için bankalara giden veliler neden 10 liralık itiraz parasını yatıramıyor ve neden MEB’ten kaynaklanan hatalar nedeniyle veliler para yatırmak zorunda kalıyor?
. İkinci yarıyılda da mazeret sınavları yapılacak mı?
.Hem birinci hem de ikinci sınava giren öğrencilerin hangi puanları esas alınacak?
. Ortaya kaç farklı puan türü çıktı? Örneğin, Matematik’te asıl sınavda iki, özürlüler yönelik sınavda 1, mazeret sınavında ise hiç soru iptal edilmedi. Bu durumda nasıl bir ortak yol bulundu?
. Yerleştirmede binde birlik puanların bile çok önemli olduğunu biliyoruz. O zaman kadar bu farklılıklar düzeltilecek mi? Nasıl?
Benzeri soruların sayısı daha da artırılabilir.
Ama asıl önemli olan bu sorular kim ve ne zaman cevap verecek?..
abbas güçlü

SBS’yi iptal ettiren CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, TEOG’da da “skandal” diye nitelediği hatalar olduğunu iddia ederek, Hürriyet’e, “Bakanlıktan tatmin edici bir yanıt alamazsam SBS gibi TEOG’u da idari yargıya taşıyacağım” dedi.

İKİ SKANDAL HATA
Ayaydın, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bugüne kadar yaptığı bütün sınavlarda mutlaka bir skandal yaşanmıştır. Ne yazık ki, Kasım ayında yapılan ve sonuçları aklanan TEOG sınavında da beni hiç şaşırtmayan bir skandal yaşanmıştır” iddiasında bulundu.
Ayaydın, özetle şunları söyledi: “Birincisi, Din ve Ahlak Kültürü dersinden muaf olan öğrenciler ne yazık ki bu sınavda mağdur edilmişlerdir. Onların bu dersten muafiyetleri dikkate alınıp değerlendirmeye yansıtılmamıştır. İkincisi de sınavda iki ayrı dersten birer yanlış soru vardır. Değerlendirme bu iki dersten 19’ar soru üzerinden yapılmıştır. Ancak, mazereti nedeniyle bu ilk sınava girmeyip daha sonra telefi sınavına girenler ise 20 soru üzerinden değerlendirmeye alınmıştır. Dolayısıyla telafi sınavına giren öğrenciler diğerlerine karşı daha avantajlı duruma düşmüşlerdir. TEOG sınavında da SBS ve geçmişteki diğer sınavlarda olduğu gibi hata üstüne hata olmuştur.

''YARGIYA TAŞIYACAĞIM''
Bu sınav bazı öğrenci velileri tarafından yargıya taşınmaktadır. Bana bu konuda onlarca başvuru gelmiştir. Milli Eğitim Bakanı diyor ki ‘her şey kontrolümüz altındadır.’ Keşke her şey Milli Eğitim Bakanlığının kontrolü altında olmasaydı da bu sorunlar yaşanıp binlerce öğrenci ve veli mağdur olmasaydı. Ben bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’na bir soru önergesi verdim. Bakanlıktan tatmin edici bir yanıt alamazsam SBS’de olduğu gibi bu konuyu da idari yargıya taşıyacağım.”Hürriyet

halbuki kaç defa din dersinden muaf olanların puanın düşük olacğı ile ilgili yazıldı çizildi, bence kasten önlem alınmadı

halbuki kaç defa din dersinden muaf olanların puanın düşük olacğı ile ilgili yazıldı çizildi, bence kasten önlem alınmadı

Bu ülkede herşey ''ben yaptım oldu'' sistemiyle yürüyor zaten chess.
Yazık değil mi bu çocuklara,koskoca bakanlık neden önlem almıyor ,aklına gelmiyor bazı sorular.
Mazeret sınavı ile normal sınavın zorluk derecesi bile aynı değil diyorlar,ben veli olsam bende veririm mahkemeye.Normal bir indirim sınavında başıma geldi geçen hafta,bir oturumun soruları çok kolay,diğeri çok zordu,ona bile sinir oldum.Bu çocukların tüm hayatını etkileyebilir 0,1 puanlar bile,şanslarına kalmış deyip her yapılana susmalıyız heralde.

Bu ülkede herşey ''ben yaptım oldu'' sistemiyle yürüyor zaten chess.
Yazık değil mi bu çocuklara,koskoca bakanlık neden önlem almıyor ,aklına gelmiyor bazı sorular.
Mazeret sınavı ile normal sınavın zorluk derecesi bile aynı değil diyorlar,ben veli olsam bende veririm mahkemeye.Normal bir indirim sınavında başıma geldi geçen hafta,bir oturumun soruları çok kolay,diğeri çok zordu,ona bile sinir oldum.Bu çocukların tüm hayatını etkileyebilir 0,1 puanlar bile,şanslarına kalmış deyip her yapılana susmalıyız heralde.

evet o da çok önemli bir konu, genelde mazeret sınavları daha kolay olur diye bir düşünce var, binlerce çocuk resmen yarışıyor, puan konusunda daha titiz olmalılardı

Back